Mehmet Fatih Erdoğan

Mehmet Fatih Erdoğan

Depremde Kaybettiğimiz Canlar Unutulmuyor.

Depremde Kaybettiğimiz Canlar Unutulmuyor. 

Bir güzel dost olan, Eski İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimizden şuan RİMSA Tekstil Fabrikasının sahibi Sayın Ramazan Saçmalı Beyefendi dostlarını unutmuyor. Ramazan Bey çalışkan bir iş adamıdır. Atalarımız; “Çalışana Allah bol rızık verir” der.  El hak çok doğru bir sözdür.  Sayın Saçmalı çok çalışır, kazanır ve kazandığını yemesini ve yedirmesini bilir. Zaman zaman konularında liyakat ehli olan dostlarını davet eder ve gündemli toplantılar yapar. 

Üstat bu defa çoğunluğu emekli olmuş Eğitimci arkadaşlarını topladı. 05 Eylül 2023 Salı günü (Kavlaklı OSB’de bulunan) sahibi olduğu RİMSA Tekstile davet ederek başta Cevdet ALPEREN olmak üzere Kahramanmaraş depreminde vefat eden tüm deprem şehitlerimizin ve tüm geçmişlerimizin hayırla yad edilmelerine vesile oldu. 

Yenilen öğle yemeğinin ardından İlahiyatçı Öğretmen Ömer Faruk ŞİRİKÇİ tarafından Aşrı Şerif, İlahiyatçı Öğretmen Mücahit ASLAN tarafından ise Hatmi Şerif indirildi ve dualar okundu. 

Programın Açış konuşmasını yapan Mehmet Fatih ERDOĞAN; “Saygıdeğer Dostlar; başta Cevdet ALPEREN Hocamız olmak üzere tüm deprem şehitlerimizi ve tüm geçmişlerimizi rahmet ve saygıyla anmak, aziz hatıralarını canlı tutmak, Kahramanmaraş’ın eğitim, kültür ve sanat yaşamının gelişimine sağladığı katkıları ve sivil toplum kuruluşlarının daha etkili olabilmesi adına yaptığı çalışmaları yeniden hatırlamak adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. 

Toplantımıza ev sahipliği yapan, bizlerin ve Cevdet ALPEREN Hocamızın yakın dostu değerli eğitimci ve İş İnsanımız Sayın Ramazan Saçmalı Beyefendiye saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Kendileri her zaman işyerini ve gönlünü açarak bu tür toplantıların gerçekleşmesini sağlamıştır. Bu sebeple kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Cevdet Alperen’in yakın dostu olan Sizlere de davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Her ne kadar bir birimizi tanıyor olsak ta yine de katılımcı arkadaşların kendilerini tanıtmalarını ve bu arada varsa Cevdet Hocamla ilgili anılarını bizlerle paylaşmalarını rica edeceğim.” Dedi. 

Toplantıya ev sahipliği yapan Ramazan Saçmalı 06 Şubat 2023 de yaşanan Asrın Depreminde İş dünyasında yaşanan zorluklara, sıkıntılara değindi ve şükürler olsun bu zorlukları aşmaya başladık, diyerek sözlerini tamamladı.” 

 Toplantıya katılan Ahmet Emin Hocamız, Ahmet Pancar, Ali Avgın, Adulhakim Eren, Ahmet Özgül, Bekir Doğan, Celalettin Kurt, Hacı Çetindoğan, Hanifi Yılmaz, İbrahim Gülsu, Prof. Dr. Kadir Saltalı, Lütfi Bilir, Mahmut Bostan, Mehmet Fatih Erdoğan, Muharrem Erantepli, Mustafa Özsoy, Mücahit Aslan, Naim Paksoy, Oğuz Karakoç, Ömer Faruk Şirikci,  Ramazan Kara, Salman Kapanoğlu, Şaban Kaptanoğlu, Şeref Kutsal,  Yancar,  Yaşar Şakalar, Zafer Başa, Zekeriya Çakabey kendilerini tanıttılar.  Cevdet ALPERN İle ilgili anılarını anlattılar.  

KSÜ eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı Hocamız  geçen hafta tarımla ilgili bir toplantıya katılmak için gittiği Kosova hakkında edindiği bir birinden ilginç olan tarihi ve kültürel tespitlerini katılımcılarla paylaştı. 

MESDER ( Kahramanmaraş Edebiyat Sanat Derneği) Başkanı Lütfi Bilir Beyefendi ise MEDER hakkında bilgiler verdi ve katılımcıları kendi programlarına katılmaya davet etti.  

İyi dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi. Rabbim bir daha böyle bir afedi yurdumuza yaşatmasın inşallah. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Fatih Erdoğan Arşivi