Danışmana Danışalım !

Danışmana Danışalım !

Her hafta salı günü Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar ile Basın mensupları bir araya geliyor.. Bu işi de biz organize ediyoruz, şahsımıza teşekkür eden başkan Mehmet Akpınar, bu toplantını güzel olduğunu söyledi.

Başkan Mehmet Akpınar , bana dönerek : “ Danışmanlık çok önemli ne olur danışman konusunu bir yaz belediye başkanları, büyük- küçük şirketlerimiz belki birer danışman tutarlar, özellikle basın danışmanı ! “ diye ilave etti.

Danışman: Milletvekilin çantasını taşımaz, Belediye Başkanı fotoğrafını çekmez, Sanayici iş adamımızın karşısında el pençe divana durmaz, danışman özellikle basın danışmanı gördüğü fotoğraf yanlışlıkları doğru olarak aktararak kuruma katkı sağlayan kişidir.. Basın Danışmanı günümüzde sosyal medya döneminde çok daha fazla önem arz ediyor..

Kahramanmaraş’ın Büyük Ozanı Aşık Mahsuni Şerif Çankaya Belediye Başkanı Murat Karayalçın danışman olmuştu.

Kendisinden dinledik hadiseyi : Bırakın danışmanlığı 6 ayda yüzünü göremedim onun için ayrıldım demişti ve de bir Türküsü vardı bilir misiniz bilmem:

Birsen Hanım derler özel kalemi

Murat Bey'e yetiştirmez selamım

Geldim Ankara'ya, kurban, buldum belamı

Ben Karayalçın'a danışman oldum

Murat gardaş sen de yerli insansın

Niye diyorsun ki kurban başkası yansın

Dönen dolaplara gardaş düşen utansın

Ben Karayalçın'a danışman oldum

Danışman Danışılmayan kişi olarak görülüyor günümüzde : Bugün kurumsal yapıya kavuşan şirket, Belediyeler, kamu ve özel işletmelerde şu danışmanları çalıştırıyorlar.. Danışman Çalıştıran Başarıyı yakalıyor..

Basın Danışmanlığı , İnsan Kaynakları Danışmanlığı , Finans ve Muhasebe Danışmanlığı , Yönetim Danışmanlığı , Üretim Danışmanlığı , Ar-Ge Danışmanlığı , Uluslararası İşlemler Danışmanlığı , Pazarlama Danışmanlığı gibi alanlarda hizmet veriyorlar..

Bu alanlar kurum yapısına göre farklılaşabilmektedir. Danışman ne yapar sorusu cevaplanırken genel olarak danışmanın, uzmanı olduğu alandaki gelişmeleri sürekli takip ettiği için kurumuna bilgi verir..

Basın, Tanıtım, Sosyal Medya yönetme gibi konular günümüzde çok daha fazla öne çıkan konular oldu.. Bu sebeple Basın Danışmanın önemi çok daha fazla arttı.

Günümüze uygun yapıcı çözümleri ve fark ortaya koyan fikirleri belirler. Geleceğe dair öngörüleriyle de çalıştıkları kuruma ışık tutarlar.

Rapor ve analizlerle bilgilerini bilimsel olarak ifade ederler. Her iş, planlama ve stratejilere ihtiyaç yöne yönlendirir..

Bu planlamaları yapmanın ön koşulu pek çok konuda detaylı bilgiye sahip olmaktır. Birden fazla konu hakkında aynı anda ayrıntılı bilgiye sahip olmak ve bunları doğru şekilde analiz etmek işveren ve müdürler için zor olabilir. Bu nedenle yetkililerin, danışanların uzmanlaşmış bilgi birikimine ve olası sorunların çözümünde yararlı olacak yol göstericiliğine ihtiyaç vardır..

Kendisine Basın Danışmanı Başta olmak üzere bir danışman tutan kurum ve kuruluş:

Kurum stratejisi belirleme , Çalışma ortamında koordinasyonu sağlama

İş programını planlama ,İş akışını ve kurumdaki alt sistemleri düzenleme

Verimliliği artırma , İş gelişimine katkı sağlayacak proje üretimine katkı sağlama , Çalışanların işe bağlılığını ve motivasyonlarını artırma , Fırsatları fark ederek bunlara yönelik çalışmalar yapma , Gelecekte ortaya çıkabilecek sorunları öngörme ve çözüm fikirleri üretme , Kurumun ihtiyaç ve hedeflerini belirleme , Çalışma alanını geliştirecek fikirler üretme gibi işleri danışman yapar ilgilere sunar..

Çalışanların ihtiyaç duyduğu eğitimleri belirleme ve gelişimlerine destek olma danışmanın yapacağı işlerden bazıları olarak görülmektedir. Konu uzun belli bir gün soran olur , bir danışmanımız olsun derler..

Belki bir gün danışman tutalım derler diyorum

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi