6 Şubat’ta Neyi Yanlış Yaptık ? 2

6 Şubat’ta Neyi Yanlış Yaptık ? 2

Bir kısım okuyucularımız konuyu okumadan yorum yazıp gönderdiğini gördüm.. Bizim derdimiz başka onların söylediği konu başka..

Bir kısım okuyucularımız ise : Yardımın geç geldiğini dile getirmiş.. bizim derdimiz yardım değil, fert olarak biz hangi yanlışı yaptık ? Bir bunu düşünün bunu yazın biz bunu istedik..

Sevgili okurlarım: 6 Şubat sabahı Asrın Felaketi ile uyandık da biz burada neyi yanlış yaptık ? , fert olarak ne yapmamız gerekti nerede hata yaptık bunları ortaya koymak istiyoruz..

Belediye çürük binalara niye izin verdi, Müteahhit çürük yaptı gibi konular değil dün birkaç örnek yazdım.. bilinen mesele değil biz neyi yanlış yaptığımızı ortaya koymaya çalışıyoruz..

Allah hiçbir ülkeye göstermesin : Deprem olduğun da devletin yardımı veya dünya milletlerinin yardımı gelinceye kadar biz ne yapmalıyız, biz nerede hata yaptık bunları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz..

Kahramanmaraş- Adıyaman, Hatay, Malatya, İslahiye, Nurdağı, Osmaniye, ve diğer illerimizde depremi yaşayanlar, Şahıs olarak yaptıkları yanlışlıkları yazmalılar ki bundan sonraki depremlere rehber olsun..

Ben gördüklerimi söyleyim: Bir defa binaların altında yancı, parlayıcı, madde satan iş yeri olmamalı.. yıkılan binalarda yangın çıktı.. insanlar yanarak öldü.

Fırın, Lokanta, Pastane gibi imalat hanelere izin verilmemeli.. Bu tür imalathanelerin üzerinde ev olmamalı.. olanları gördük tümünde yangın çıktı insanlar yanarak can verdi..

Deprem olduğunda : Valisi, Belediye Başkanı , Polisi, Askeri , hakimi , savcısı tüm kamu görevlileri deprem zede olduğu için onlarda kendi canı derdine düşmüş olduğunu gördük..

Yıkılan binalar sebebi ile yollar kısmen veya tamamen kapandığı için sivil araçlar , meraklılar trafiği tıkadığı için yardım ekibi gelemediği gibi yaralı çıkarılanlara ambulans ulaşamıyor çünkü yolları biz kapattık..

Burada polis , asker beklemek yanlış , herkes deprem zede olduğuna göre biz yanlış yapmamalıyız, ambulans ve itfaiye sağlık ekibine yolu açık tutmalıyız..

6 Şubat 2023 günü sabah saat 04 17 de bu şehirde Asrın Felaketinde : Asker, Polis, öğretmen, memur, avukat, hakim , savcı , esnaf , olmak üzere herkesim depremde enkaz altında kalarak can verdi.. Dolaysı ile herkes deprem zede

Yardım dağıtılan araçlardan gerekli , gereksiz her şeyi alanları gördüm.. 70 yaşındaki dedenin çocuk bezi aldığını gördüm.. yakından tanıyorum , torunu da yok.. ne yapacaksa ?

Deprem olan illerin şehirler arası yolları : Anında kapatılmalı, yardım, kurtarma ekibi, sağlık ekibi dışında kimsenin girişine izin verilmemeli.. Hırsızlık yapmaya yağmalama yapmaya gelenleri gördük..

Bunun gibi yüzlerce örnek yazıla bilir sizlerin gördüğü bizim için önemli yazar not gönderseniz sanıyorum insanlık için doğru bir rehber ortaya çıkar..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi