ÖZBEKİSTAN HETETİ, KMTSO’DA ÜYELERLE TİCARİ İLİŞKİLER KURDU

ÖZBEKİSTAN HETETİ,  KMTSO’DA ÜYELERLE TİCARİ İLİŞKİLER KURDU
ÖZBEKİSTAN HETETİ,  KMTSO’DA ÜYELERLE TİCARİ İLİŞKİLER KURDU     Son Yıllarda Türkiye ile Özbekistan arasında artan ekonomik iş birliğini dahada geliştirmek amacıyla Kahramanmaraş’a gelen Özbekistan...

ÖZBEKİSTAN HETETİ,  KMTSO’DA ÜYELERLE TİCARİ İLİŞKİLER KURDU

     Son Yıllarda Türkiye ile Özbekistan arasında artan ekonomik iş birliğini dahada geliştirmek amacıyla Kahramanmaraş’a gelen Özbekistan Heyeti KMTSO Üyeleri ile Meclis Salonunda bir araya geldiler. Gelen heyet Kahramanmaraş ile Andijan Bölgesi arasında Ticari ilişkileri artırmak istediklerini bunun sağlanması durumunda ise iki tarafında bu işten karlı çıkacağını söyledi.

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Salonunda yapılan toplantıya Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Andijan Bölgesi Genel Valisi Shukhratbek Abdurakhmonov Kursakbaevich, Andijan Yatırımlar ve Dış Ticaretten Sorumlu Vali Yardımcısı Botirjon Khamraev, Andijan Vali Yardımcısı Mamurbek Numonjonov ve yetkilileri ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu  ve işadamları katıldı.

     Kahramanmaraş ve Andijan arasında ticari bağların güçlendirilmesi, yerel yönetim alanında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmasına katkı sağlanılması için sürdürülebilir iletişim kanallarının oluşturulması amacıyla tarım, tekstil ve endüstriyel  makinalar başta olmak üzere Özbekistan’a yatırım ve ticaret yapmanın önemine değinen KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Burada insanın hissi duygularının kabardığı bir anı yaşıyorum. Uzun süre birbirini görmeyen iki kardeşin bir birini görmesi, birbirini karşılaması ve birbirinin iyi olduğundan haberdar olmasından mutlu oldum.  Özbekistan’a gittiğimde başka bir duygu yaşamıştım. Taşkent’te bir çok yer gördüm. Semerkant’a giderken Semerkant şehrine girmeden çok güzel duygular yaşadım. Ülkelerin Siyasetleri politikaları zaman zaman değişir. Zaman zaman kırılır, zaman zaman farklılaşabilir. Ama ticaretin durmaması gerektiğine inananlardan birisiyim. insanım.  Çünkü herkesin her şeye ihtiyacı var.  Bizim çocukluğumuzdan önceki dönemde  insanların kendi bahçelerinde yetiştirdiği ürünleri kendi çocuklarına yedirdiği durum artık yok. Afrika’daki falanca meyve artık masamızda çünkü. Bizim yaptıklarımız, ağırlıklı güçlü olduğumuz sektörlerden bahsedersek, bizim gönderdiğimiz tişört, hem Afika’daki , hem Avrupa’daki, hem de  Amerika’daki insanların üzerinde.  Bu insanların üzerine giydiklerinin kumaşı Kahramanmaraş’ta üretiliyor. Tencere tava çaydanlık Kahramanmaraş’ta üretiliyor. Türkiye’den yemek yediğimiz ve içtiğimiz, tencere tava, çaydanlık ne olursa olsun, Türkiye’de üretilen 4 tencere tavanın 3 tanesini biz yaptık. 4 için uğraşıyoruz ama biraz gayret etmemiz lazım” dedi

       Balcıoğlu; “ Aynı kültürün, aynı geçmişin, aynı tarihin çocukları olarak, ben siyasette farklılık ola bile, biz ticaretimize devam etmek zorundayız. Biz Türkler olarak Dünya’da güçlü olmak mecburiyetimiz var. Özbekistan’dan yıllardır pamuk alıyoruz, oraya, kumaş, tencere tava makine gönderiyoruz. Şimdi bir küme çalışmamız var Özbekistan’la. Geleceğin müşterileri için toplantılar yapıldı. Bire bir görüştükleri firmalara ürünlerini sattılar ve geldiler. Özbekistan’da yeni fabrikaların kurulmasına sebep oluyor Kahramanmaraş. Bu gün misafirlerimizle hem Özbekistan’ı, hem Kahramanmaraş’ı konuşacağız. Neler yapabilir bunu konuşacağız. Birlikte nelere güç olabiliriz, birlikte neleri ayağa kaldırabiliriz, bunları konuşacağız. Ben Kahramanmaraş’ e gelen konuklarımıza şehrimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

      Andijan Bölgesi Genel Valisi Shukhratbek Abdurakhmonov Kursakbaevich ise yaptığı konuşmada, Bölgede 55 Hektar alanda yeni sanayi alanları kurulacağını  ve Kahramanmaraşlı yatırımcıları bu bölgeye yatırım yapamaya davet ettiğini söyledi.

Kursakbaevich; “Kahramanmaraş’ta üretilen bir çok şeyi bizde üretiyoruz.  Ama bu bölge gelişmeye devam ediyor. Bölgede yaklaşık 13 milyona yakın insanımız var. Yanımızda Kırgızistan var. Eğer bölgede ortak çalışmalarımız olursa hem siz hem biz kazanırız. Kahramanmaraş’ta çok güzel verimli bir toplantı yaptı. Buraya gelemden önce İstanbul’da Uluslararası bir toplantıya katıldım, ama bu kadar verimli toplantı olmadı Ben Başkan Şahin Balcıoğlu Başkana çok teşekkür ediyorum. Başta Kahramanmaraş Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkes çok sıcak karşıladılar. İnşallah beraber çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum dedi.

Toplantı sonunda karşılıklı hediyelerin verilmesinin ardandan hatıra fotoğrafı çekildi ve Kahramanmaraş’taki sanayi kuruluşları ziyaret edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.