Kalealtı Mahalle camii Botanik bahçesi

Kalealtı Mahalle camii Botanik bahçesi
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Kale Altı Mahallesi , mahalle camii 1985 yılından bu yana dikilen ağaçlarla Botanik Bahçesine döndü..

Kalealtı Mahalle camii Botanik bahçesi

GÜLAY DOĞAN

ELBİSTAN – Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Kale Altı Mahallesi , mahalle camii 1985 yılından bu yana dikilen ağaçlarla Botanik Bahçesine döndü..

Önceki gün Ekinözü İçmelerine giderken Elbistan Kalealtı Mahalle cami namaz kılmak için girdiğimizde gözlerimize inanamadık , cami değil botanik bahçeye dönmüş..

botanik-cami.jpg

1985 yılından bu yana çeşitli bitkilerin toplanması, yetiştirilmesi, sergilenmesi ve korunması amacıyla yapılmış özel bir bahçe çeşididir.

Farklı bitki türleri bilimsel isimleri ile sergilenir. Çam, Kamalak, Ardıç, Sedir, Ceviz, Tut, elma, Kayısı, Kiraz olmak üzere her türlü ağaçların bir arada bulunan cami Bahçesi görülmeye değer..

botanik-cami1.jpg

Cami imamını sevgisi mahalle sakinlerinin çeşitli meyve ağaç türlerini getirmesi ile adeta Tropikal veya egzotik bitkilerin sergilenmesi için Kalealtı mahalle camii arsasını genişletilmesi ile kısa süre sonra bölge botanik bahçesi haline gelecektir..

Elbistan Kalealtı Mahalle camine Botanik bahçe kurulmasına katkı veren herkese teşekkür ediyoruz..

Elbistan ilçesi Kalealtı mahallesine ayrı bir değer kattığını gördük..

botanik-camii2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.