Kervanhan’a Kervan Ekleniyor !

Kervanhan’a Kervan Ekleniyor !

     2021 yılı ve dünü , bugünü değerlendirmek üzere : Kervanhan da bir basın gurubu ile  Kervan, Alpedo, Kervan Lezzet Gurubu kısaca Kervan Pastahaneleri yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu ,” 8 şubesi olan Kervanhan yeni Kervanhan ekleyeceğini müjdesini vererek sözlerine başladı.

     Şehrimizin basın gurubu 20 gazetecisi ile bir araya gelen, samimi ve dost ortamında ki

     170 bin noktaya ulaşmayı kendisine hedef koyan Sami Kervancıoğlu , Kahramanmaraş tesislerine ilave Mardin Kızıltepe deki dondurma fabrikasına Bosna Herkes de Sarayova da kurmakta olduğu yeni fabrikası , Türkiye geneli dağıtımını hedeflerini bir bir açıkladığı basın sohbet toplantısı da.. güzel duygularını basın ile paylaştı.

     Gaziantep yönünden gelenleri sanayi kavşağında Karşılayan Kervanhan, hafta sonları özellikle kahvaltı için çevre illerden gelen dostlarını ağırlarken, Kayseri yolundan gelenler için ise Kervanhan yeni kardeş’in Hasancıklı girişinden Ramada otel yanında yapılacağını söyledi.

     12 dönüm alan üzerine, kapalı otoparkı, 1500 kişiye kadar olan 4 ayrı salonu, ile Kahramanmaraş’a ayrı bir renk katacağını müjdesini verdi.

     Sakarya mahallesinden doğan , Kervan, Kervanhan, sonrası, Binevler, Doğukent, ile devam eden Kervan zinciri Şehirde 8 şube, Türkiye de 20 bölge müdürlüğü ile Türkiye ve yurt dışında serüveni devam ediyor..

     Basın gurubu ile sohbet te benim dikkatimi çeken şu sözler oldu:

     Kervancıoğlu : “ Kahramanmaraş merkezli ve illerde yapılan ve Maraş dondurması diye satılan tüm dondurmalar dahil , Türkiye pazarında yüzde 17 Pazar payına sahibiz.. oysa Kahramanmaraş’ta bugün 30’a yakın imalat yapan dondurmacı arkadaşımız var.. bilgi birikimimizi bir birimizle paylaşarak Pazar payımızı yüzde 30-40-50 çıkarmalıyız. Bunun için birlik olmalıyız, Türkoğlu Gıda OSB den herkes yer alarak işini büyütmeli.. Dondurmacılar olarak birlik olmalıyız..

     Bizde kıskanma veya pastayı bölme gibi bir sıkıntımız yok: Hangi dondurmacı gelir , bize yardım edin destek olun derse, bilgimizle birikimimizle onula tüm bilgilerimizi paylaşırız, yeter ki Kahramanmaraşlı Dondurmacılar Olarak birlik olalım, güç olalım Pazar payımızı yükseltelim, ben kazanmışım arkadaşım kazanmış hiç önemli değil önemli olan o paralar Kahramanmaraş girecektir.. “ diyor..

     Birişim – kotlama – yazılım şirketi kuran, İtalya dan sonra Dondurma Makinaları yapan fabrikasını kuran Sami Kervancıoğlu :” Ben demiyorum, biz diyorum, Bugün kendi ihtiyacımız olan Dondurma Makinalarını kendimiz yapıyoruz , isteyen arkadaşlarımıza bu makinaları vere biliriz.. önemli olan Kahramanmaraş büyüsün , burada üretim olsun, kardeşlik olsun birlik olsun , ” diyor..

    Bir dönem MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanlığı da yapan Kervancıoğlu : “ Kahramanmaraş’ta her sektörün bir ağabeyi olmalı, bu ağabeylerinde bir genel ağabeyi olmalı, Kahramanmaraşlı sektör ağabeyleri , genel ağabeyin başkanlığında toplanarak şehrin önünü açacak kararlara imza atmalıdır.” Diyor ve ağabey olmamasından dert yanıyor..

     Dondurma Köy

     Bugün Kahramanmaraş’ta 30 yakın firma dondurma imalatı yapıyor, bunların hepsinin bir arada olduğu, bir dondurma köy , kuralım, burada hediyelik ürünler satılsın , yöresel ürünler satılsın, illerden bu dondurma köye turlarla insanları getirelim , her türlü dondurmayı burada yesin gezsin eğlensin gitsin,” diyor..

     Hayır ve Güzel İşler için vakfı

     Kervan vakfı kurulması için çalışma başlatan Sami Kervancıoğlu : “ elimizden geldiği kadar hayır işleri yapıyoruz ama bunun bir vakfı kanalı ile yapma, bu vakıf kanalı ile okul ve Üniversite kurma hayalim var, bunu gerçekleştirmek için vakıf kurma çalışmasını başlattım.. inşallah ilimize hayırlı olur,” diyerek güzel dileklerini dile getirdi.

     Hoş bir sohbet ortamın da : güzel bir kahvaltı ile güzel bir gün yaşadık.. Sami bey tüm samimiyeti ile bunu ayda bir , veya 15 günde bir yapalım, fikir alış verişi önemlidir.. ben her türlü teklife açığım diyerek, açık çek verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi