GÖKSUN BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR, GÖKSUN GELİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR

GÖKSUN BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR, GÖKSUN GELİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR
GÖKSUN BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR, GÖKSUN GELİŞİYOR, GÜZELLEŞİYORGöksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 2014 yılından beri yaptığı çalışmalar ile Göksun’u gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Belediye Göksun...

GÖKSUN BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR, GÖKSUN GELİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 2014 yılından beri yaptığı çalışmalar ile Göksun’u gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Belediye Göksun için çalıştıkça, Göksun Gelişiyor ve güzelleşiyor.

Başkan Hüseyin Coşkun Aydın yaptığı çalışmalar ile Göksun Halkının takdirini kazanıyor.

Başkan Aydın bize ilk olarak Yapımı hızla devam eden Göksun Kültür Merkezi inşaatı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İhale iptali, yarım kalan çalışma sonra yeni ihalenin uzun hikayesini Başkan Hüseyin Coşkun Aydın’dan dinledikten sonra Başkan Aydın,  şunları söyledi; “Hedefimiz, Göksun’u hak ettiği gibi her alanda kalkınmış bir ilçe haline getirmek. Çalışmalarımız ve projelerimizi de buna göre yapıyoruz. Bu projelerden biri de Kültür Merkezi Projesidir.

      İlçemizde sinema ve tiyatro etkinlikleri başta olmak üzere eğitim, seminer ve konferans yapılabilecek bir salonumuzun olmaması büyük bir eksiklikti. Bunu ortadan kaldırmak üzere başlattığımız çalışmalar neticesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği ile 2016 yılı Haziran ayında inşasına başladığımız 2300 metrekare kapalı alana sahip Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Kaba inşaat olarak tabir edilen karkas beton ve duvar çalışmaları tamamlanan binamızın tesisat ve sıva işlemleri devam ediyor.

     Kültür Merkezimiz, hem konferans ve eğitim hem de tiyatro ve sinema gösterimine uygun 500 kişilik amfi konferans solonu, bay-bayan hazırlık odaları, idare ofisleri, fuaye ve sergi salonu, kütüphane, internet salonu, fitness salonu, fitness salonuna özel soyunma odaları ve duş, 2 adet Atölye, 3 adet Derslik, bay-bayan ve engelli WC'leri ile 25 araçlık otoparktan oluşmaktadır.

     Salonu yaptığımız yerin etrafında Anadolu Lisesi, Çok Programlı Lise ve diğer okullarımız olması sebebi ile çocuklarımız için güzel bir etkinlik merkezi olarak hizmet verecektir.” Dedi..

     Alpaslan Türkeş Mesire alanı da yapılan hizmetler, Taş kırma, elek, sıcak asfalt plenti, GES , Adatepe Barajı , Çardak, ve TOKİ konutları ile devam eden inceleme gezimizde başkandan bilgisini aldığımız , Göksun halkına hayırlı olsun diyeceğimiz projelerin her biri birinden değerli.

     Kent Bilgi Sistemi , İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Özel İdare binalarının bulunduğu alana içerisinde kapalı otoparkı, mağaza, büro ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın istifade edebileceği mekanlar ile kafeterya bulunan iş merkezi inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

     Kaymakamlık binasını yıkarak daha büyük bir kent ilçe meydanı yapmayı arzu ediyoruz.

     Güney Çevre yolu,  İlçemizin Kayseri girişinde yer alan Sanayi Kavşağını, Kahramanmaraş girişinde yer alan Öşüngele Kavşağına bağlayan Kırım Caddesi, Hayvan Borsası, Taşoluk Kavşağı ve Çardak Bulvarını içine alan Güney Çevre Yolunu inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz. Büyük bölümü de tamamlandı..

     Kavşakların buluşma noktası olan Göksun ilçemizin Kayseri girişinde yer alan, Kuzey ve Güney Çevre Yollarını birleştiren Sanayi Kavşağı ile Elbistan girişindeki Yem Sanayi Kavşağını yüksek standartlı olarak yeniden düzenleyeceğiz. Kahramanmaraş girişinde yer alan, Kuzey ve Güney Çevre Yollarını birleştiren Öşüngele mevkiisinde, Güney Çevre Yolu üzerinde Andırın bağlantımızı sağlayan Taşoluk yolu üzerinde ve Elbistan girişinde Çataltepe bölgesinde ve Elbistan Yolu üzerindeki Kömür Çayı Köprüsü yakınında yüksek standartlı 4 adet yeni kavşak yaparak hizmete sunmayı planlıyoruz.

     Yeni binaların altına kapalı otopark, uygun yerlere kapalı ve açık otopark yaparak yazın özellikle turizm sezonu döneminde otopark sorunu çözeceğiz” dedi.

      TOKİ de hazır daire gezimi ve sonrası sohbet esnasında ise konuşan Başkan Aydın; “İlçemizin şehir içi toplu taşıma hizmet ağını ilçe merkezindeki her mahalle ile Hastane, Üniversite, TOKİ, Sanayi Sitesi, Millet Bahçesi, Alparslan Türkeş Mesire Alanına ulaşım sağlayacak şekilde planlayarak hizmete sunacağız. TOKİ konutlarına yerleşim başlaması ile toplu ulaşımda hizmete başlayacaktır..

      İlçenin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için Kentsel dönüşüm, Kaymakamlıktan, Belediye önüne tünelle geçilmesi, Bilinen tarihi Asur ve Hititlere kadar dayanan ilçemizin binlerce yıl öncesinden kalan Villa Rustika, Kızıl Kale, Hamam Gözü, Kaleboynu Manastırı gibi tarihi ve kültürel kalıntılarını korumaya alarak turizme kazandırmayı planlıyoruz.

KENT MÜZESİ İNŞA EDEREK HİZMETE SUNMAYI PLANLIYORUZ.

İlçe merkezimizde Harbiye, Köprübaşı, Kurtuluş, Yenimahalle ve Doğankonak Mahallelerimizde hayata geçirdiğimiz ve ev hanımlarının büyük ilgisini gören Tandır Evlerini ihtiyaç duyulan tüm mahallelerimize inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

      Turizm den daha çok pay almak için İlçemizde geleneksel olarak düzenlediğimiz, Güreş, Elma, Yayla, Kar ve Uluslararası Kafkas Kültür festivallerinin standartlarını yükselterek her yıl düzenlemeye devam edeceğiz.

      Adatepe Barajı ve Göksun Meslek okulu civarında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle birlikte Yayla Evleri Projemiz var.Doğal güzellikleri ve yaylaları ile Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde, Karacaoğlan’ın şiirlerinde kendine yer bulan Göksun'un yaylalarını ve tabiatının güzelliğini turizme kazandırmak amacıyla Yayla Kent projesini gerçekleştirerek konaklama imkanı sağlamak istiyoruz” dedi.

    Devri Alem yaparak gezdiğimiz Göksun ilçesi izlenimlerimizi böylece tamamlamış olduk..

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Aytekin Şimşek Müğkellefler içn bir hatırlatma yaptı. Şimşek 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili başvuru süresinin son gününün 30 Eyşül olduğunu, mükelleflerin bu haktan yararlanması için mutlaka bu tarihten önce müracaatlarını yapamsı gerektiğini söyledi.

Şimşek açıklamasında şunları belirtti; “ Bilindiği üzere, 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 09 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.