Abdulhakim Eren

Abdulhakim Eren

ZOR BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYORUZ

ZOR BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYORUZ

                                                          

            Yurt içinde ve yurt dışın binlerce dostum, arkadaşım, akrabam , fikir teatisinde bulunduğum ; yazar, şair  ve fikir adamları var.

            Zaman zaman bu insanlar ile  görüşüyorum. Haberleşiyorum. Her birinin ayrı fikirleri var. Düşünceleri var. Herkes bir şeyler söylüyor. Önemli görüşler öne sürenler var. Ülkenin derdini dert edinenler var. Çocuklarının geleceğinden endişelenenler var.

            Siyasi otorite ümit vermiyor. Bürokrasi işini yapmıyor. Herkes günü kurtarmak derdinde. Kimin eli kimin cebinde belirsiz. Diye düşünenlerimiz çoğunlukta.

            Suriye üzerinden düşünce öne sürenler var. Dış ilişkiler de aksaklıklar olduğunu  düşünenler var. Ekonominin birden bire sarsılmasından endişeye kapılanlar var. Neden  böyle oldu. Normal giden bir durum birden bire neden sarsıldı diyenler var.

            Eğitimden kaygı duyanlar var. Güvenlikten kaygılananlar var.  Adaletsizlikten şikayet edenler var. Dini ve milli  konuların ayağa düştüğü bir zamanda  yaşandığını dillendirenler var.

            İşsizlikten yakınanlar var.  KPSS nin  ümit vermediğini söyleyenler var. KPSS den ne kadar yüksek puan alınsa da mülakatla elenme korkusu taşıyanlar var. Üniversite okumanın bir anlamı kalmadı diyenler var.

              Doğal gaz ve elektriğin pahalanması ,suyun pahalanması  gelecek kışı zor  geçirmekten   korkanlar var.

            Son zamanlar da birkaç dostumuzu  ahirete yolladık. Tanıdığımız öğretmen arkadaşların vefatını duyduk. Ölüm haktır. Mutlaka ölünecek ama Korana’nın tekrar ülke gündemine gelmesinden endişelenenler de az değil.

            Ben de hep endişelendiğim konuları paylaşıyorum.  Bilhassa okumayan bir nesil yetişiyor ona üzülüyorum.  Bazı insanlar var okuduğunu anlamıyor. Bazıları okuduklarını anlatamıyor. Bazıları da okuduklarını anlatacak insan bulamıyor.

            İnanan insanların ümitsizliğe düşmesi gerçekten tehlikedir. Ümitsizliğe düşmüş bir toplum olduk. İnsanlarımız ümitsizliğe düşmemeli . Yarın ne olur Allah bilir. Allahtan ümit kesilmez. Rızık Allah ‘tandır.  Rızık şüphesine düşmek doğru değildir. 

            Evet sıkıntılar var elbette. Gayret gösterip sıkıntıları aşmak zorundayız. Çalışmak zorundayız. Üretmek  zorundayız.

            Çok zor bir dönemeçten geçtiğimiz doğrudur. Ama Ümitsizliğe düşmeyelim. Gün doğmadan neler doğar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulhakim Eren Arşivi