Yorgun Siyasetin Takatı Kalmadı!

Yorgun Siyasetin Takatı Kalmadı!

Bugün sizleri biraz düşündürmek istiyorum:

Bir pide fırını 50 yıllık köhne bir köşede! Karşısına bugünün teknolojisi ile hijyenik ve temiz bir fırın açılıyor! Müşteriler o yana kayıyor!

Ya da bildiğimiz şekli ile: Dün mahalle bakkalı varken, bugün bakkalın yerini zincir marketler aldı ve onlar müşterileri topluyor. Bakkal emmi yaz deftere bir somun diyorduk da yazıyordu..yani eskisi gibi bakkal tadını vermiyor ama yine de hepimiz gidip marketten alıyoruz.

Bugün bakıyorum: siyasette bitkinlik, yorgunluk, takatı kalmamış bir siyaset karşımızda. Heyecan yok, herkes mutsuz, laf olsun diye siyaset yapıyorlar.

AK Parti vahim! MHP ondan daha vahim, İYİ Parti’de istifalar devam ediyor, tarihten silinmek üzere. DEVA ve Gelecek ölü doğdu. Yeniden Refah Partisi belediye seçimlerinde tepki oylarını alınca “bu benim oyum” diyerek güç zehirlenmesi yaşıyor.

CHP ise işin özünü çözdü: ANAP’lı, DYP’li, MHP’li, AK Partili, SP’li kısaca sağ kesimde partisinden memnun olmayan kim varsa Belediye Başkan adayı yaparak seçim kazandı ve oyunu artırdı.

2028 seçimlerinde CHP’nin tümüyle sağ kesimin adayları ile seçime gireceğini sinyalini bugünden görüyorum ama CHP tabanı buna ne der, oy verir mi orasını o gün konuşuruz.

Halk siyasetten bıktı. Siyasi partilerin il ve ilçe yönetimleri siyaset yapmaktan bıktı. Yeni bir ruh aranıyor ama nasıl olur orasını bilemiyorum.

Bana soruyorlar AK Parti 2028’de ne olur diye? Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eli sopalı bir il başkanı (Türkiye 81 il için ) atarsa, ekonomik özgürlüğünü yakalamış il başkanı ile 2002 fabrika ayarlarına dönerse bir sıkıntı olmaz, böyle giderse ANAP gibi olur!

2028 seçimleri sonrası başka konuları konuşuyor oluruz, takatı kalmamış, bitkin siyasetçilerle bu parti bir yere gidemez.

İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi