Yolların Siyasetçileri

Yolların Siyasetçileri

Cumartesi öğle üzeri : Onikişubat dan Ilıca’ya ziyaretimiz ile sefer başladı.., sonra Beşen ki camii de vatandaşı dinledim kime oy verecek bu arada gazeteci İsmail Koyuncu ile buluştuk.. Beşen de bile üç muhtar adayı olduğunu öğrendik..

Hacınınoğlu, Alışar eşe dosta selam verdik, siyasi nabız yoklaması yaptık buraya kadar gördüğüm Muhtar adayları çok hareketli ve müthiş çalışıyorlar..

Ataköy, Türkmenler’e vardık, Akşam yemeğine orada kaldık ve Emmioğlu Ali Doğan misafiri olduk.. Köy sakinleri toplantı birlikte oturup çay içtik..

Şehirden gelince , bir de gazeteci olursan herkes bize siyaseti ve hangi partinin seçimi kazanacağı soruyorlar...

Bende onlara Ekinözü kim kazanır diye sordum: CHP cevabını aldım. BBP ve YRP adayının oyları bölmesi üzerine bu bölünmenin galibi CHP olur yorumlarını dinledim.. Bugün görülen tablo bu ama 31 Mart’a kadar çok şey değişir..

Pazar sabah uyandık, kahvaltımızı yaptık yollara düştük.. gurup köy yolu ya da İçme, Ilıca arasındaki karayolu ki siyasilerin hepsi yollara düşmüş oy oy diyorlar.. Muhtar adayları başı çekiyor..

Ekinözü – cela içmelerine geldik, suyumuzu doldurduk, içtik, vatandaşlarla sohbet ettik, sonra Merkez mahalleye geldiğimizde CHP seçim bürosu açılışı ve mitingi vardı..

Bugün için 3 Mart 2024 Pazar günü için söylemler doğru olduğunu gördüm ama 31 Mart 2024 Pazar gününe çok gün var , köprünün altından çok su akacak..

Genel kanı bugün için böyle ama yarına ne olur orasını bilemiyorum.. Ekinözü , Nurhak, Pazarcık son günlerde bakmak gerekiyor..

Günlerden Pazar olunca, Bağ ve Bahçe bakımı sebebi ile vatandaş köylere yani yeni adı ile Kırsal Mahallelere gitmesi üzerine siyasiler yollara düşmüşler , her gördüğüne selam verip : oy oy oy diyorlar ama vatandaş da vay vay vay dediğine şahit oldum..

Ekinözü de oturdum : Sabah ile Sabah ile kahve gelir çay bardağı ile diyerek , kahvemizi içtik CHP seçim bürosu açılışını izledim.. sonra menzile doğru yollara düştük yeniden İğde , Afşin şehir turu, toki konutları, sonra Eshab-ı Kehf ziyareti..

Zemzem gibi suyunu içip öğle namazını kılıp, dua edince, kendimi Mekke de bulu verdim sanki ! Mekke kokusunu duydum..

Siyasetin olmadığı : Huzur ve sükunetin hakim olduğu Eshab-ı Kehf Mağarası , Külliyesi ziyaretten sonra yönümü çevirdim Şanlı Maraş’a..

Kanlıkavak geldik, Muhtar adayları yolda, çalışıyorlar, Partiler ziyareti var siyasilerin hepsi yolda..

Göksun ilçemizden bir iki selamla geçtik.. Selim Cüce, Hüseyin Coşkun Aydın ve diğer siyasiler sahada olduğunu öğrendim..

Tekir’e gelince Muhtar adayların seçim bürosu açılışı ile karşılaştım..

Sözün Kısası : Bu belediye başkanlığı seçimi değil muhtar seçimi olduğunu gördüm tüm muhtar adayları yollarda arabalarını süslemişler ve geziyorlar..

oğlu okumuş vali olmuş, köyüne gelmiş : Baba okul bitti vali oldum ! Demiş, Babası ise : Oğlum biraz daha okusan da kolcu (Orman muhafaza memuru ) olsan daha iyi idi !” demiş.. Nokta , tüm adaylara sözüm , az daha çalışsanız da muhtar adayı olsaydınız daha iyi değil miydi ?

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi