Ya da Birden Büyüktür

Dünya 5'ten büyüktür

Ya da Birden Büyüktür

Gazze de Müslüman Kanı Akıyor , dünya seyirci kalıyor.. Uluslararası toplum Filistin halkına olan borcunu ancak Filistin Devleti’nin kurulmasıyla ödeyebilir.. ama ödeyecek öyle bir toplumda görülmüyor..

Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti’nin teşekkülü şarttır. Filistin Devletini herkesin tanıması gerekir..

Dağıtılan yardım paketi olarak bir lokma ekmek yemek isteyen Gazze halkı hava dan ve karadan bombalandı.. ABD kınamayı bile çok görerek BM veto hakkını kullandı.. İşte insanlığın öldüğü an !..

Söyleyin bana dünya 1 den büyük mü ? Küçük mü ?

Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan barbarlığı ve katliamları herkesin içi kanayarak takip ettiği insanlık dıramı yaşanıyor ses çıkaran sadece Türkiye var.. yeter mi ? Yetmiyor önümüzde biraz zamana ihtiyaç var..

İsrail'in sivil yerleşim yerlerini hedef alan kasıtlı saldırıları sonucunda bugüne kadar çoğu çocuk ve kadın 30 bin Gazzeli şehit edildi. 70 binden fazla Filistinli yaralandı ve yaklaşık 2 milyon insan evlerinden göçe zorlandı.

Gazze'de sadece çocuklar, kadınlar ve siviller canice katledilmedi. Aynı zamanda milyarca insanın uluslararası sisteme, adalete ve hukuka dair inancı da yok edildi.

En son sayı 125 üzerinde gazeteci görev yaparken öldürüldü..

Söz konusu İsrail olunca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, görevi küresel barışı temin olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Avrupa Birliği'nin sürekli hak ve hukuktan bahseden kurumlarının tarafsızlıktan dem vuran uluslararası basın yayın organlarının hâsılı yıllardır bize örnek gösterilen, güvenmemiz, itibar etmemiz gerektiği söylenen yapıların ne kadar aciz ve işlevsiz olduğunu hep birlikte gördük.

Televizyon da Gazze haberi izleyemez hale geldim, içim yanıyor.. dayanamıyorum..

Gazze'de yaşananlar kesinlikle bir savaş değildir, bir soykırım girişimidir. Çünkü savaşın bile uyulması gereken bir ahlakı, adabı ve hukuku vardır.

Ana kucağındaki yavruları açlığa ve susuzluğa mahkûm eden, hastaneleri, kiliseleri, camileri, okulları, üniversiteleri, mülteci kamplarını, ambulansları bombalayan dün olduğu gibi gıda yardımı almak için sırada bekleyen sivilleri kalleşçe, onursuzca hedef alan bir barbarlıktan bahsediyorum. Maraşlı 1919 da Fransız ve Ermeni barbarlığını yaşayan bir şehir ve çok iyi bilir dedelerimiz..

Ailesiyle güvenli bir yer ararken araçları İsrail güçleri tarafından vurulan ve tüm ailesini kaybeden 6 yaşındaki Hind Receb'in hikâyesi, trajik bir hikayeye dönüşmüştür. Aslında Gazze'de öldürülen 15 bine yakın masum çocuğun da hikâyesidir o. 'İnsanlık olarak beni almaya gelecek misiniz? Korkuyorum' diyen 6 yaşındaki bir kız çocuğunun hikayesi kimin umurunda..

Söz konusu Müslümanlar olduğu Zaman: Uluslararası Adalet Divanının, İsrail'in soykırımı önlemesi yönünde aldığı ihtiyati tedbir kararı ortada olmasına rağmen, Netanyahu yönetiminin işgal, yıkım ve katliam politikalarını dün olduğu gibi pervasızca sürdürebildiğini görünce dünya 5 den büyük mü yoksa bir den mi büyük demeden yapamıyorum..

İsrail'e ilk günden beri koşulsuz destek veren Batılı güçler ise 'tazıya tut, tavşana kaç' diyen ikiyüzlü politikalarıyla dökülen kana ortak oluyor. Sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmak ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmek mümkündür.

Uluslararası toplum, Filistin halkına olan borcunu ancak Filistin Devleti’nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti’nin teşekkülü şarttır.

Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkün' şiarıyla yol yürüyen Türkiye Kaan, Akıncı, Kızılelma, Hürjet , İHA ve SİHA ile Hava Savunma sistemlerini yerine tam olarak oturması sanıyorum 2028 bulacak o zaman Türkiye şunu diyecek : Durun bakalım Dünya 5 ten Büyük Bizde varız !

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bekir Doğan Arşivi