Abdulhakim Eren

Abdulhakim Eren

YETKİLİLERE DUYURULUR

YETKİLİLERE DUYURULUR

(ZORUNLU ÖDEMELER AZALTILMALI)

CEVDET ALPEREN

Hepimizin malumu olduğu gibi araçlarımızı zorunlu sigorta yaptırmak zorundayız. Yoksa  ciddi olarak zorunlu ceza yazılıyor. Sigorta yaptırmak zorunlu olunca da  sigorta şirketleri ücretleri istedikleri gibi yüksek tutmaktadırlar.

Bu gün geldiğimiz noktada bir aracın yıllık muayenesi zorunlu. Vergi zorunlu . sigorta zorunlu. Sızdırmazlık raporu zorunlu. Bu masraflar  gün geçtikçe  yükseltiliyor. Yani zorunlu olmasının amacı nedir.  Çevreye zarar vermemesi için.  Çevreye zarar vermemesi için  bu kadar yüksek ücret neden isteniyor.” Maksat üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi”  Eğer gerçekten toplumun menfaatini düşünüyorsak, çevre kirliliğini  azaltmak  istiyorsanız  insanlara bu kadar  masrafla bunu yapmayınız.

Sigorta  araç sahiplerinin hiç menfaatine değil. Çevreye de bir faydası yok. Kaza yapan araç sahipleri sigortaya gittiklerine adeta pişman oluyorlar. Kaza raporu, trafik raporu derken günler aylar gidiyor. Sonunda  suçlu görünen taraf eğer aracının  hasarlı sınıfına girdirmek istemiyorsa sigortaya hiç baş vurmuyor. Kendi cebinden aracını yaptırıyor. Zaten  sigortasına baş vursa bin dereden su getirtiyorlar.

Ne yapmak lazım. Zorunlu sigortayı  gönüllülük şekline getirmek gerek. Herkes gönüllü olarak aynen Kasko gibi aracını sigorta ettirsin. Meydana gelen kaza da  eğer sigorta yaptırmayan araç varsa  ortaya çıkan oran kadar karşı tarafın zararını öder.

Trafik raporlarına göre herkes kendine düşen masrafı yapar. Şu andaki zorunlu sigorta ciddi bir şekilde bütçeleri zorluyor. Artık bir araba insanların ihtiyacı haline geldi. Ama bunu da vergi, sigorta ,muayene parası, sızdırmazlık rapor parası  ile  vatandaşı sık boğaz etmenin bir allemi yok.

İnanın ki isyanları oynuyor insanlar bu masraflardan dolayı.  Zaten arıza ,araba parçaları, bakım ücretleri,   tamirci masraflar, akaryakıtın çok  yüksek olması  insanları zorunlu olarak bıktırıyor.

Bu sigorta, muayene ,sızdırmazlık ve vergi konularına acil çözüm getirilmeli. Zorunlu işlemlerin fiyatları aşağıya çekilmeli.

Bir sigorta  2000 tl. ,muayene 500 tl. sızdırmazlık raporu 110 tl. vergi 2000 tl. diğer masraflarda hesap edilirse artık normal bir geliri olanın arabaya binmesi mümkün görünmüyor.

Bu konuda biraz rahatlatıcı kararlar alınmasını yetkililerden rica ediyoruz. Türkiye’nin  ekonomik seviyesini baz alınarak  artışlara gidilmeli.

Bu terazi bu sıkleti kaldırmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulhakim Eren Arşivi