Vefa ve Ziyaret !

Vefa ve Ziyaret !
Elbistan Sesi, Elbistan'ın Mehmet ağabeyi için dün Gazeteci Mehmet Taş ile Elbistan ve Afşin Ziyaretinde bulunduk..
Gazeteci - Yazar Mehmet Göçer ağabey , Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, ömrünü Elbistan'a , Afşin, Ekinözü'ne, Nurhak'a kısaca Kuzey ilçelerimize adayan bir insan..
Kitaplar yazdı.. Un Sandığında ne varsa ortaya koydu.. Elbistan son 100 yıllık tarihine damgasını vurdu..
Mehmet Göçer ağabeyin cenazesine katılamadık ama dün sabah Kahramanmaraş'tan çıkarak Elbistan ilçemize gittik..
Ahmet Göçer ve Ümmet Göçer ile Göçer ailesi fertlerine bir taziye ziyaretinde bulunarak, Mehmet ağabeyimizi rahmetle andık, Fatiha'sını gönderdik..
Mehmet Göçer ağabeyimizle bir çok hatıramız var , yüzlerce yazacağım yönü var ama en büyük özelliği bana göre : Her cenazeye gider katılır cenaze namazında bulunur Elbistan sesi gazetesine yazardı..
Afşin Kösebalaban ve Tahiroğlu Ziyaretimiz !
Afşin dediğimiz zaman yüzlerce dost var ama : Koray Kıraç ve Selçuk Kösebalaban uğramadan geçemeyiz.. bizde öyle yaptık..
Elbistan Depreminde ailesi ile hayata gözlerini yuman Mehmet Sait Tahiroğlu ve ailesinin mezarlarını Gazeteci Mehmet Taş, Selçuk Kösebalaban ile ziyaret ettik, Selçuk Kösebalaban kardeşimiz , Yasini Şerif okudu, bizlerde Fatiha'sını gönderdi..
İkinci ziyaretimizi ise : 2010 yılında birlikte Suudi Arabistan ta Medine-i Müneveriye gittiğimiz Sevgili ağabeyimiz Abdullah Kösebalaban'ı Medine'ye Sevgili Peygamberimize komşu eyleyerek Türkiye dönmüştük.. Adına yapılan çeşmeyi görünce duygulandım..
Abdullah ağabeyin oğlu gazeteci Ömer Kesebalaban da bizlerin arkadaşı dostu idi ama : Hac arkadaşı olmak başka bir şey ! onu Hac gidip gelenler bilir.. Medine gözümün önünden geçti gitti.
En son Medine de kapını orda karşılaştığım gözümün önüne geldi.. Selçuk Kösebalaban , Gazeteci Ömer Kösebalaban güzel bir mezar babası adına ise güzel bir çeşme yaptırmış , ziyaret ettik, Fatiha okuduk ve dua ettik..
6 Şubat 2023 Pazarcık Merkezli ilk deprem, Elbistan Merkezli ikinci deprem binlerce dostu alıp götürdü.. insan bu doğduğu gibi bir gün ölecekte ama zamansız, bize göre zamansız ani ölüm hepimizi derinden üzüyor..
Bugün Cuma , Bayram günlerinden sonra en kıymetli gün, Cuma hürmetine Allah ölenlere rahmet eylesin, makamları cennet olsun, kuru bir kavga bu cihan için değmez gönül yıkmayın yeter ! vefa'nın İstanbul da semt adı veya bozacı olduğunu değil, vefanızı dostlarınıza gösterin , bu dünyalara değer !
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi