Abdulhakim Eren

Abdulhakim Eren

UKRAYNA – RUS SAVAŞI

    UKRAYNA – RUS SAVAŞI

    24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Ukrayna -Rus savaşı can almaya devam ediyor.  Dünyanın gözü önünde binlerce insan bombalar altında ölüyor. Çocuk ve kadınlar bombalar altında hayatlarını kaybediyor. Dünyadan ses yok. Basit mesajlarla işi geçiştiriyorlar. Adeta sinema seyreder gibi herkes seyrediyor.

     İşin enteresan bir tarafı da hem Ukrayna kaynakları şu kadar Rus askeri öldürdük diye açıklama yapıyor. Rusya da şu kadar adam öldürdük. Şu kadar kayıp verdik, açıklamaları yapıyorlar. Herkes öldürdüklerinin sayısı ile övünüyor. Olan ölenlere oluyor.

    Medeni olmak ile övünen batı toplumu geldiğimiz noktada ölenleri ve öldürenleri seyretmekle kalıyor.

   Dünyada üretilen tüm silahlar kullanılıyor.  İnsanlar kaçacak delik arıyor.

   İşin bir başka tarafı da Ukrayna da özellikle öldürülen çocuklar için mesajlar verenler; Ortadoğuda katledilen çocuklar için hiç sesleri çıkmayan batılı devletlerdir.

    Kim haklı kim haksız bilemiyoruz. Karanlık bir durum var. Ancak ortada olan bir gerçek var ki ülkeleri yöneten yöneticilerin hırsları, kaprisleri yüzünden insanlar öldürülüyor.

    Irak’ta, Libya da, Afganistan da, Suriye de de böyle olmadı mı ? Gözü doymayan kahramanlık peşinde koşan devletler insanların ölmelerine aldırış etmeden ürettikleri bombaları masum insanların kafasına boşaltıyorlar.

    Emperyalizm tarihin bütün zamanlarında bu şekilde hüküm sürdürmeyi bir başarı bellemiş. Dünya kaynaklarını kimse ile paylaşmadan doymaz karnını ateş ile doldurmaya devam etmektedir.

   Bugün yanı başımızda Rusya bir ülkeyi yerle bir ediyor kimse bir şey diyemiyor. S400 adı altında ürettiği füzeyi bize sattı. Doğal Gazı, petrolü ve Buğdayı ağırlıklı olarak Rusya’dan alıyoruz. Adeta Rusya ‘ya bağımlı olmuşuz. Şimdi geldiğimiz noktada hiç sesimiz çıkmıyor. Üstelik Rusya’nın Suriye politikasında bize karşı tutumu, yanlış duruşu ve İdlib de 33 askerlerimizi şehit etmesi hiç af edilecek gibi değil.

   ABD de ve AB emperyalizminin çarkları altına girmiş olmamız işin çabası.

   Tarihin bir gerçeğini bir daha söylemeliyim. “Haklı olan kuvvettir, kuvvetli olmayanın hakkı yoktur.” Bu söz hakimiyetini halen sürdürmektedir. Biz hem haklı olacağız, hem de kuvvetli olacağız.

    Benden söylemesi. Taviz tavizi doğurur.

    Son aldığımız haberlere göre 7 Mart 2022 tarihinde saat 10 da ateşkes olacakmış. Nasıl ateş keseceklerse bilmem ama. En azından masum insanlar bir süre daha nefes alırlar. Bizim inancımızda  Allah istemeden hiçbir güç hareket edemez. Bunlarda belki yaptıkları haksızlıkların bedelini bu şekilde ödeyeceklerdir.

    Taktir Allah’ındır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulhakim Eren Arşivi