Soğuk Kar, Yağmur , Enkaz

Soğuk Kar Yağmur Enkaz ?
Telefonlar susmadan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı bey aradı.. Borsa açık çorbamız var.. buyurun gelin dedi..
6 Şubat gün boyu o enkaz senin şu benim diyerek koşturduk, akşam Kahramanmaraş Ticaret Borsası salonuna girdik.. Mustafa Narlı başkanım İstanbul dan gemiş değerlendirme yaptık.. artçı depremler devam ediyor.
Kahramanmaraş yerle bir olmuş ama biz depremin nerede olduğunu halen bilmiyoruz. Deprem nerede..?
Türkye dört bir yanından deprem yardımcı için araçların yoa çıktığını öğrenerek borsa önünde araç içinde sabahladık…
sabah olunca yine enkaz ve kurtarma çalışmazına katıldık.. çocuklar eşim Borsa da günü geçidi… hava soğuk kar var, yağmur var , birde üstüne rüzgar çıktı Maraş tabiri ile deli poyraz esmeye başladı..
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı , Türkiye genelindeki zengin dostlarına ulaşa bildiklerine seslenerek yardım istedi ve yardımlar gelmeye başladı..
akşam baddaniyelerin gelmesi ile biraz rahatladık ve az bir uyuma imkanı bulduk..
elektrik yok, su yok, doğalgaz yok, telefon yok, deprem ve artçı sarsıntı devam ediyor. çocukları Erdemli'ye bırakmak üzere yola çıktık..
yollar yarılmış her yer çökmüş Gavur dağına tam 10 saat geçe bildik.. çocukları bıraktık ve Kahramanmaraş dönüş yaptık..
Bir yandan evde hasar tesbiti bir yadan şehrin sorunları ile mücadele ettik..
Güler yüzlü, insanlara enerji veren Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, başkanım yakınlarından 17 kişi toprağa vermesi sebebi ile şeker gibi olan Mustafa Narlı başkanımın çok gergin ve üzüntülü olduğunu gördüm..
Dr. Oğuz Pakgöz , Milletvekili Sıtkı Güvenç, Merva Özkömeç, ilk aldığım acı haber oldu.. üzerine Cevdet Alperen ise tuz biber oldu.
Kuyumcu Bülent İspiroğlu , dert ortağımdı , Ekrem Hocaoğlu Maraş manevi mimarı idi.. yüzlerce dostun acı haeri gelmeye başladı..
Hacı arkadaşlarımdan peş peşe acı haberer beni resmen yıktı..
Sevgili okurlarım : Elektrik yok, telefon yok, internet yok, dün yazdığım gibi Deprem zede olduk, bizim gazete yerle bir oldu bir tek dikili taşımız kaladı. Mersin de elektrik ve telefonu bulunca felaketin boyutunu daha iyi gördüm..
Ben diyorum ki : Bugünler geçer biz ayağa kısa sürede kalkarız, mesele değil biz yeter ki birlik olalım..
Yıkıcı bölcülere kulak asmayın Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugünleri bir yıl sonra unuturuz inşallah
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi