Şehrim de yabancı oldum !

Şehrim de yabancı oldum !

Bu şehir bana yabancı !

Bugün yüreğim de bir acı , ince bir sızı var dostlar !..

Şehri Meraşi şöyle birkaç arşın temaşe etim , gezdim..

Vinçler dönüyor : Bu Maraş bizim Maraş’a benzemiyor..

Şehir yabancı ben yabancıyım !..

Saraçhane, Ulucami bana yabancı , Bad-ı sabah selam, selam söyle o dosta

Mübarek hatırında hoş mudur nedir? ,

Çakmak çakmak dolan gözleri, Çaycı Recep Bana Yabancı

Nideyim yitirdim dostları ah bulamam çare şehir yabancı ben yabancı !

Şehımız Yusuf ağabeyin sesini duyarım, Ömer tehaaaaa sesi gelir kulağıma Şevketim , halil’im nerede onlar da bize yabancı !

Pencerede el eder gam bülbülüm can dostum, Kendim gurbet elde dostlar gönlüm sılada, duyduğum rüzgarın sesi penceredeki kuşun sesi imiş oda bize yabancı dostlar ben yabancı

Gitmiyor kervanım dostlar, yüreğimde sızı kış mıdır nedir? Kendim gurbet elde dostlar kalbimde ben sılada bu şehir bana yabancı dostlarım !

Şubat ayı içimde acı ve sızı temektir

Kuşlar yabancı , bulutlar yabancı ! Fatih hocam Kur’an-ı Kerim okur da ses yabancı !

Şubat özümde yabancı ben yabancıyım..içimde şubat acısı var ! : 8 Şubat’ta 2004 de Trafik Kazası geçirdim , şöyle bir dünayı gezdim geri geldim.. 6 Şubat 2023 de Asrın felaketi ile yıkıldık , binlerce dost öldü koca şehirde yabancı oldum.. Zaman mı hızlandı vakit bir başka mı geçti bilemiyorum ben bir yabancıyım.. Şehrimde gurbet acısı çeken bir yabancıyım..

dostları Geceyi Kaybettim günler bana yabancı

Uyku girmez gözüme şehir bana yabancı , Merhum Başbakan Menderes , giderayak bize tekme dünyaya attı , biz bu yana kendisi ömür yana , Geçen yıllar gençliğimi götürdü Hayalim yarına dostlar : dünler bana yabancı, gidenler gittiği yerde yabancı..

Sevgi olsun , güzellik olsun, bir birimizi sevelim, selam verelim diyorum, diller yabancı , güller yabancı, sevgi yabancı !.. acımız yabancı !

Konteynerin önündeki : Şu ulu çınarın boynu bükülmüş, susuz kalmış uzun çarşıya yabancı , Daha güz gelmeden dalı dökülmüş bu şehre bana yabancı

Hangi fırtınadan kökü sökülmüş rüzgarlara yabancı , Sıcaklardan kaçan güzel dostlarım, Bu şehir bana yabancı , bu baharda bir başka inler bize , çiçeklerdeki arılar yabancı

Yürü be fani dünya yürü !, Sultan Süleyman bile kalmadın ki bize kalasın .. İnsan isen birkaç seven can kalır, üç beş yıl sonra onlarda bize yamancı.. İnsana insanlık kinler yabancı, sevgiye koşan yürek yabancı !

Gazeteci Bekirim sen ölürsen nem kalır ? , İnsan isen birkaç seven can kalır, Fatiha okuyan bir yürek kalır ! yürü be fani dünya sana bana bu dünya yabancı..

İnsanlık arkandan yürür , soyu yabancı
Sevgi, saygı gül yüzlü dostlar : İnsana insanlık kinler yabancı, gelin bir birimizi sevelim , gavurlar bize yabancı !..

Bakın Maraş Temaşe ediyorum, selam verecek dost arıyorum, binalar yabancı sokaklar yabancı , vinç üzerindeki usta yabancı !

6 Şubat : Zengin fakir, yaşlı bebek demedi, alıp götürken, dost yakın demedi , Bağlar yabancı, sokaklar yabancı ben yabancı , sen yabancı Maraş Bize Yabancı ! Ahirdağı üzerindeki bulutlar yabancı !

Dosttun gül cemali cennettir bana , bu dünya bana yabancı ! Hatır sorar selam verisen gideceğim yer cennettir bana !

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi