Sağlık ve Hastane !

Sağlık ve Hastane !

Bugün Kahramanmaraş’ta ki hastanelere insan olan kapıdan içeri giremez !, sağlam giren hasta çıkar , üst üste binlerce vatandaş hastalığına çare arıyor.. bulunduğu ortamın farkında değil..

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Aslanhan oğlunun düğününe gittik önceki gün akşam.. Şehrin her kesiminden insan düğünde idi..

Gazetecinin geldiğini gören tanıdık dostlar : Türkiye Cumhuriyeti Devleti 48 Günde Hatay Defne’ye 400 yataklı hastane yaptı.. 90 Günde İskenderun 600 yataklı hastane yaptı , 6 Şubat Depremlerinin ana merkezi Kahramanmaraş’ta niye hastane yok diyorlar, bize niye yazmıyorsunuz diyorlar..

Biz okumadan eleştiriye başlarız ya , burada ise bizim yazmadığımızı söyleyerek hem devleti hem bizi eleştiriyorlar..

Oysa ben bu konuda en az 20 defa yazdım ! Yettim yetmedi.. Valimize vekillere gelen bakanlara söyledim, bu konuda soru sordum, çok fazla mücadele ettim ama nafile.. bir gülle bahar gelmiyor..!

vatandaş gazeteci görünce konuşuyor ama iki satır Ankara ‘ya yazayım demiyor ancak eleştiriyor.. Kahramanmaraş’ta sağlık sistemi çökmüş hasta olan ve hasta yakını dışında kimsenin ilgisini çekmiyor..

Bir kabahatte bizde var ! : Devlet Önsen ‘e şehir hastanesi yapayım diyor, hep bir ağızdan hayır olmaz diyoruz, Garajın oraya acil durum hastanesi hayır diyoruz, Necip Fazıl Hastanesi yanında, yeni hastaneler yapalım diyor hayır diyoruz..

Takıldık kaldık, Askeri alan Tuğayın yerine veya Yürükselim hastanesi yerine hastana yapılmasına.. oda zamana bağlı, ne zaman olur belli değil..

Necip Fazıl Hastanesi yanında yapılsın , Önsen de yapılsın, Çünkü orası yakında ayrı bir ilçe olacağını ben her gün görüyorum.. ilçe hastanesi olur, Yürükselime büyük otoparkı olan büyük hastane de yapılsın ama en az 5 yıl sürer onun inşaatı sevgili dostlar..

Bugün biz günü kurtaralım..

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi