Önce Ahlak mı ? Sınav mı ?

2 HAZİRAN DA LGS VAR
Bugün önümüzde iki önemli konu var !

Birinci Mesele : Lise sınavında başarılı olamayan çocuklarımızı mesleğe göndere bilecek miyiz ?, Onlara İslam ahlakı vere bilecek miyiz ?

İkincisi : Ahlaki sorun ve boş yetişen bir gençlik !

10 yıl önce : Veli toplantısına gittim: 2. sınıf da çocuk adını yazmayı bırak , harfleri bile yazamıyor.. sınıf öğretmeni diyor ki , Çocuğunuzla ilgilenin evde çalıştırın daha adını yazamıyor ! Diyor..

Annesi : “ Sizin gibi salak öğretmen yüzünden bu çocuk böyle , benim oğlum doktor olacak !
Mühendis olacak !, Milletvekili olacak !..Sizi milli eğitime şikayet edeceğim, CİMER’e şikayet edeceğim, ” diyor ve bağırıyor..

Büyükler buyuruyor ki : “ İnsan kalbi, bir tas gibidir, içine su koyarsak su tası olur, Ayran koyarsak ayran tası olur, şarap koyarsak şarap tası olur, hiç birini koymazsak içine hava girer hava tası olur !

Yani boş kalmaz !.. mutlaka içine bir şey girer.. hava girer buyuruyorlar.. Bugün genç kuşak nesil kalbine hava girdi dostlar.. boş hava dolu bir nesil! ..

İman tasına bakıyoruz ! : İslam bilgisi yok, Hristiyanlık bilgisi yok.. Allah sevgisi yok, sözde Müslüman yaşayışı Müslümanlıkla alakası olmayan bir toplum haline geldik.. Müslüman Türk Milleti 100 yılda bu hale nasıl geldi ?

İnsan mıyım ? Hayvan mıyım ? Ben neyim ? Diye düşünmesi gerek ama onu da düşünemeyen bir nesil yetişti bugün insanlık denen nesle kalmadı..

İki hafta sonra okullar kapanacak : Bakalım kaç baba yiğit çocuğunu Camiye Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmeye, İslam bilgilerini öğrenmeye göndere bilecek ?

Annesini , Babasını Huzur evine koyup , evinde köpek besleyen , çağdaşlık adına onu da Prestij caddemizde gezdiren insanları görünce ondan iğreniyorum.. Anne baba huzur evinde kendisi insanım diye köpek gezdiriyor.. Evinde köpek besliyor annesine babasına bakmıyor..

Önümüzde Kurban Bayramı var, bugün den bakıyorum : Büyüklerin yanına bayram ziyaretine gitmeyi bir kenara bırakın, hangi tatil köyüne gidelim hesabı yapanları, sevgilisi ile tatile gidecekleri görüyorum..

Ahlaki çöküntü

Dini yönden : Sıfıra çıktık, çöküntü içindeyiz..! Gemi batıyor imdat imdat.!..

Namus , Haya, edep : yönünden çöküntü içindeyiz. Avrupa ülkelerinden gördüğümüz rezaletin daha fazlasını bugün Kahramanmaraş gibi yerde yaşıyoruz..

Toplum Ahlakı : Bugün bizde toplum Ahlakı kalmadı.. Yalan, sahtekarlık, üç kağıt , her türlü fırıldaklık bizde.. kocaman toplum yok olmak üzere..

İş Ahlakı kalmadı : işçi arayan işçi bulamıyor, bulunan ise çalışmıyor , çalışmadan avanta para istiyor..

Çıraklık, Kalfalık, Ustalık ahlakı ve saygısı toplumda kalmadı..

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşının dizelerinde söylediği : Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar , bugün bu canavar bizim toplumu yedi bitiriyor..

Gelenek görenek, aile bağları, Anne ve Baba hakkı, Ramazan, Kurban Bayramı, Dini bilgilerini veremediğimiz çocuğumuz Liselere Giriş Sınavında başarılı olsa ne olacak , yarın siz yaşlandığınız gün sizi huzur evine koyar tatile gider bunu da unutmayın !

Önce Ahlak- Müslüman olmak ve iyi insan olmak gerek..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi