Mehmet Ali Dim ve KGK

Mehmet Ali Dim ve KGK

      Sevgili okurlarım bugün biraz bizden yazacağım..

      Küresel Gazeteciler Konseyi Yerel Medya Meclis üyesi ve Kahramanmaraş İl Temsilcisi olarak bugün sizlere KGK ailesini dilim döndüğünce anlatacağım..

      Bugün 60 ülkede temsilcilik, 81 il de il temsilciliği , Yerel Medya, Yaygın Medya, Dış Medya olmak üzere üç meclis başkanı ve bir genel başkanı olan KGK  Türkiye’nin en büyük Basın Yayın örgütü olan Küresel Gazeteciler Konseyi bir başarıya daha imza attı.

     Ankara'da yapılan Basın İlan Kurumu (BİK) 32. Dönem Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi’nde Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim en yüksek oyu alarak BİK üye seçildi..

      Küresel Gazeteciler Konseyi : kurulduğu günden bu yana sürekli genişleyen ailesine yeni üyeler dahil ederek ülkemizin en saygın kurulmalarından biri oldu.

      Anadolu Basın olarak genel başkanımızın BİK de bizi temsil edecek olması bizlere onu verdi..

     Ailemizin üyeleri ve  : Sayın Genel Başkan  Mehmet Ali Dim 355 oy alarak en çok oy alan isim oldu. Kısmet olmadı ama : ,  Ümit Babacan 320 oy Yusuf Ziya Çakır 307 oy aldı..

     Ailemizin üyesi : Ümit Babacan, bir oyla kayıp ederken, Yusuf Ziya Çakır ise seçimi 12 oyla kaybetti.. kısmet diyoruz.. bu seçim hepimiz için bir tecrübe oldu.. bu iyi bir tecrübe oldu.. önümüzdeki dönem için çalışma bugünden başlaması gerektiğini gördüm..

     Bir örnek vermek istiyorum: Türkiye’nin en büyük partisi Ak Parti, Kahramanmaraş Konya, Erzurum, başta olmak üzere bir çok ilde yüzde 81 oy alarak seçimi kazanırken, bazı illerimizde ise yüzde çok düşük bir oyla vekil veya belediye başkanlığını kaybediyor..

     Bizim bu seçimde şunu gördük ki : Bazı illerimiz Sayın Genel Başkanımıza tam destek verinken, bazı illerden oy çıkaramadık..

     Ben şahsen bunun acısını yaşayan biriyim..

     BİK yönetimine KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim yanısıra üye olarak  Tahir Gülebak ve Mehmet Ergün seçildi.. yeni üyelere hayırlı olsun diyorum..

    Seçim kazananı olacak kaybedeni olacak.. bize düşen bundan sonra daha farklı çalışma yapmak olacaktır. 2025 seçimlerine hazırlanmaktır..

     Bizlerde : Az bir gayret daha olsa BİK yönetimi ailemiz üyelerinden oluşan bir üye listesi olacaktı.... ne diyelim kısmet bu imiş..

     Türkiye de ilk defa bir tapu yıkılmış oldu.. Anadolu gazetelerini temsilen 2023-2025 yılları arasında Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’nda görev yapacak 3 üyenden biri de bizim genel başkanımız oldu..  KGK ailesinin yoğun emekleri ile seçim tamamlandı.

     KGK Yerel Medya Meclis Başkanı İsrafil Avcı, Mersin Temsilcimiz Abdullah Biçer , 81 ildeki arkadaşlarımız gücü nisbetinde bir emek verdi.. bunun sonucu olarak ise 982 gazete sahibi KGK ailesine oy verdi.. hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum..

     Elbette diğer adaylarda yoğun bir emek vermesi ile başa baş geçen bir seçim oldu..

     KGK üyeleri toplamda 982 Gazete sahibinin oyunu aldı.. oy veren meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.. ama şunu söylüyorum : durmak yok, yola devam , bundan sonraki seçim için bugünden çalışmaya başlamalıyız..

     KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Mazbatasını BİK Genel Müdür Cavit Erkılınç, verdi.. sayın genel başkanımızı tebrik ediyor , başarılı hizmetlerin devamını  bekliyoruz..

     Sayın  Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve oy kullanan kendilerine oy veren vermeyen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederek, telefonum 7/24 açık , meslektaşlarımıza hizmet için buradayım,” mesajını verdi.

     Küresel Gazeteciler Konseyi il temsilcileri üyeleri, KGK Genel Başkanı  Mehmet Ali Dim, seçimi kazanmasına sevinirken, özellikle Ümit Babacan bir oy frakla seçimi kaybetmesine, Yusuf Ziya Çakırın 12 oyla seçimi kaybetmesine de o kadar üzüldüler..

     Resmi ilan alan BİK üyesi Gazetelerin ve yeni yasa ile resmi ilan alacak internet sitelerinin BİK de ki yeni üyesi KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, diğer gazeteci üyelerle birlikte görev yapacak..

    Sayın Genel Başkanımız  Mehmet Ali Dim beye başarılar diliyorum..

    İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi