Maraş'tan bir haber geldi

Maraş'tan bir haber geldi
Maraş'tan bir haber geldi Dediler ki Merik öldü oy oy oy.. keşkem ölmeseydi ama 6 şubatta öldü ! bizde bunun bunu yazalım istedim..
6 Şubat Depremi ile : Maraş'tan bir haber geldi, dediler ki şehir yıkıldı.. Feryat ve Göz yaşı dahası mı ? İnce İnce Bir Kar Yağar fakirlerin üstüne, soğuk buz, enkaz altında giden canlar.. Neden Ankara İnanmıyor fukaranın Sözüne , Öldük Öldük Biz hastanesizlikten Etme Ağam Nolur , Kimi Mebus Kimi Vali bize Ağamız yok , ağlayanımız yok ağa yok ağam , İnanmıyorum Artık Senin bu Yalancı Pozuna ! neredesin ağam neredesin ağam..?
Merik Türkümüz var, Aşık Mahsuni Şerifin ince ince kar yağar fakirlerin sözüne türküsü ile girdim söze.. Yasaklar ! Cahillik dönemi başlayınca şairler, yazarlar, ustalar hicivle yazmaya başlar !
Hatay'a iki ayda iki ayrı hastaneyi 60 günde yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti : 60 günde Kahramanmaraş bir sağlık müdürü atayamadı.. 6 ayda hasarlı olan hastanelerinin tamir işinin ihalesini yapamadı.. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kahramanmaraş uğramadı mı ? yoksa beceriksiz insanların zulmünüm yaşıyoruz ?
Keşke Merik ölmeseydi , Kırılaydı elim kolum oy, oy oy diyor Kahramanmaraşlı bunu söyletecek kadar ilgisizlik niye ?
Ben kurbanım sana Reis dedik.. yüzde 76 oy verdik.. Ben hayranım sana Reis oy oy oy dedik.. 60 günde sağlık müdürü atayamadık ?
Ameliyat haneler yıkık dökük tüm buna rağmen : öz verili çalışan sağlıkçılarımız , Doktor yarayı kesiyor , hastalar çaresiz oy diyor kan kusuyor oy diyor.. bir haber geliyor hasta ölmüş ölmüş oy anam oy.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir gün bizim yazımızı okur mu bilmem !.. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir gün Anadolu Basın dinler mi bilmem !.. Anadolu gerçeklerini çıplak gözle görür mü ? bilemiyorum..
Biz kendimize bir şey istemiyoruz: Hastane diyoruz, Bize Yol, Bize Hayat hakkı ver diyoruz.. Maraş'ın ağası beğesi yok diyboruz.. Bir hastane yapılırsa ne olur ? Adam Mı Ölür Yol Yapılınca , Okul Olunca, Hayat Bulunca , Nolur Nolur Nolur, Nolur Nolur Hataya 48 günde hastaneyi bitiren 60. günde törenle açan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kahramanmaraş'ta hasarlı olan hastanelerin bakımını 6 ayda ihale yapamaz mı ?
Şöyle bakıyorum: Biz Malatya'ya Adıyaman'a, Hayat, Gaziantep, Nurdağ ve İslahiye kısaca Burası Hatay'a Defne ve İskenderun'a Benzemiyor neden ? Bir İskenderun da olamadık , Neden Bir Defne olamadık.. Yandık Yandık, Öldük Öldük ! Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca sesimizi duyar mı bilemiyorum !.. ama biz hergün ölüyoruz..
Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, şiir okuyup ceza alan Koca Reisime : Toprak Verince İnsan Sevince, Kendin Bilince Nolur Nolur, Nolur Nolur Bizde Allahın Kuluyuz Etmeyin, Bir sağlık müdürü bir hastaneyi çok görmeyin bizlere !.. bizde bu toprakların çocuklarıyız , vergi veriyoruz, çalışıyoruz üretiyoruz ihracat yapıyoruz ne olur bir bakın buraya !
Aşık Mahsuni Şerif diyor ya : " Sen Anandan Ben Babamdan ağa Doğmadık Dostum , Gel Beraber Yaşayalım sanma Ki Sana Küstüm Yandım Yandım Ayrı Gezme Etme Gardaş Nolur Nolur Nolur Nolur Nolur Nolur" diyor ya bizde ne olur bizi görün artık diyorum..
Çok bir şey istemiyoruz: Hasarlı hastanelerimizin ihalesinin yapılması, ile aklı başında bir sağlık müdürü ataması, 60 günde de bir acil durum hastanesi yapılmasını istiyoruz, bunu da bize çok görmeyin Sayın Sağlık Bakanım Fahrettin Koca diyorum..
iyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi