Maraş Yazık Ediyoruz !

Maraş Yazık Ediyoruz !
Bir deprem oldu.. olmasa iyi idi..! : Depreme sevinilmez ama oldu.. şehri yıktı geçti, bunu niye fırsata çevirerek, geniş bulvarlar, şehir meydanı, parklar, havuzlar, yeşil alanlar yapmıyoruz ?
Hasar Borsası kuruldu mu ? kurulmadı mı ? buna yetkililer çıkıp açık yürekle cevap vermesi gerekir !..
Kolonu kiriş kırık değil hiç olmayan, kırıldığı için demir kazıkla dayak verilen bina az hasarlı, kılcal çatlak bile olmayan bina orta hasarlı ise buna çıkıp bir cevap vermesi gerekir !
Allah aşkına bu şehirde söz sahibi olan kimse Maraş kim sahip çıkacaksa ona sesleniyorum: yeter yeter : Bu kadar konteyner çarşı yeter , yeteri bilirseniz yeter, artık iyi bir planlama ila kalıcı çarşılara konutlara başlamalıyız.. yeter yeter.. ne olur yeter diyorum..
ulucami den Madalyonlu kavşağa kadar sağlam binada varsa bunları da yıkarak adam gibi bir proje ile yeni Maraş inşa edelim..
Yeter yazık ekonomimiz dibe vuruyor.. Bir yanda konteyner çarşı , bir yanda prefabrik yapılar, bir yanda eski binaları tamir ederek kullananlar buna kim dur diyecek bu şehrin sahibi yok mu ?
Tekke 'yi de içine alacak şekilde, ulucami den Madalyonlu kavşağa kadar, Azerbaycan bulvarı , Trabzon bulvarını altı üstü olmak üzere Namık Kemal kavşağına kadar planlama yapılarak yeniden burada bir Maraş inşa etmemiz gerek..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör geldiği günden beri şehir meydanı yapacağım diyerek bir yerleri yıkarak meydan çıkarmaya çalışıyordu.. işte sana meydan, Allah 82 Saniye de yıktı.. sana meydan açtı.. haydi yapta görelim bakalım nasıl olacak ?
Bu mantıkla Maraş yazık ediyoruz, böyle giderse Kahramanmaraş 50 yılda ayağa kalkmaz, yazık bu şehre yazık sayın yöneticilerimiz..
Bu havzada ne varsa çürük , sağlam tamamı yıkılmalı, yeniden bir alt yapı, yeni planlama, otoparkları, yeşil alanları, havuzları, gezi ve bisiklet parkurları ile çağdaş Maraş burada inşa edilmelidir.. Yoğunluk hesabı iyi yapılarak alt yapı ona göre yapılmalıdır..
Bu Ahmet'in binası dokunma, Bu Mehmet beyin binası dokunma dersek Kahramanmaraş yazık olur.. bir çivi çakamayız ! 50 senede ayağa kalkamayız ! sağlam olanları da kıyıp yeni planlama ile yeni Maraş birlikte kuralım..
6 ayı geçi bu sürede bir çivi çakamadığımız gibi ortaya bir eser de koyamadık.. esnaf ve vatandaşın gitmediği konteyner çarşılar hariç.. daha öncede yazdım.. Bu konteyner çarşılar yukarı bin evler tarafına kurulursa esnaf ekmek yer..!
Bu kafa ile hareket edersek.. Kahramanmaraş ayağa kalkamaz ! hep benim söylediğim doğru demeyelim bir de halkı dinleyin, esnaf dinleyelim, şehrin akil insanlarını dinleyelim ne olur ?
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi