Konut mu ? İş Yeri mi ?

Konut mu ? , İş Yeri mi ?

Birinde İnsan hayatı , diğerinde ise : Ekmek kapası !..

Önce ev mi yapalım ? İş yeri mi ?

Ev olarak : Çadır, Konteyner de hayat devam eder ama , Çadır da veya konteynerde iş yeri olmuyor, iş olmaz ise ekmek yok !..

Asrın Felaketi 6 Şubat Depremleri sonrasında : Devletimiz, Kahramanmaraş , Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yıkılan konut ve iş yerlerinin tamamını yapmak için var gücü ile çalışıyor..

Depremden etkilenen tabi ki 11 ilin zarar gören binaları da yeniden yapıldığını hemen söylemek istiyorum.. Devlet Vatandaş iş birliği ile İslahiye ve Nurdağı da iş yerleri öncelik yapılarak hak sahiplerine teslim edildi.

Konut olmaz ise : soğuk – sıcak- barınma çok önemli hayati önemli bu sebeple konut olmaz ise hayat olmuyor..

Peki iş yeri : Fabrikalarımız yenilenmez, tamir olmaz ise ekonomi duruyor, işsizlik başlıyor..

KOBİ dediğimiz 10 dan fazla işçi çalıştıran iş yerleri yapılmaz ise şehir ekonomisi duruyor..

Hangisine öncelik verilmeli !

Kahramanmaraş Terziler Konfeksiyoncular Odası üyesi 1800 esnaf depremden etkilendi. Ancak 200 terzi ve konfeksiyoncu esnaf ise tam duman olduğunu görüyoruz..

Kahramanmaraş Toptan Gıda Esnafı yerle bir oldu.. Hal yıkıldı bir bölümü geçici çelik yapılıyor.. Merkez de küçük iş yerleri konut ile birlikte yapılıyor sanıyorum yıl sonunda çoğu teslim edilecek..

Dün akşam Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt ile Maraş Gündem tv de enine boyuna bu konuları konuştuk..

Kahramanmaraş’ta 200 üzerinde : Terzi ve Konfeksiyoncu esnafını olduğunu bugün bunların tamamını iş yerlerini yıkıldığını anlatan Başkan Akkurt, iş yeri istiyoruz diyor..

Şehir Merkezi, Azerbaycan mahallesi konut ve iş yerleri yapılıyor ama buraya yapılan iş yerleri çok küçük.. Buralarda Market olmaz, Banka şubesi olmaz, Terzi atölyesi hiç olmaz ancak küçük büfe veya telefoncu , Kuyumcu dükkanı olur..

Muhlis Akkurt : “ Bizde en az çalışan bir konfeksiyon atölyesinde 80 kişi çalışıyor buna göre büyük dükkanlar gerekli” diyor..

Terzi, Konfeksiyoncu, Halı Yıkama, Kumaş satanlar için 1 dönümle 5 dönüm arasında iş yeri yapıla bilecek yer gösterilirse binasını bizim esnafımız yapar.. Bize 750 parsel bir Terziler ve Konfeksiyoncular sitesi yapacak yer olsun, Devletimiz, Elektrik, Su, Doğalgaz, Telefon, Alt yapısını yapsın binaları biz yaparız ve Kahramanmaraş’ta konfeksiyonda Pissero dan sonra marka çıkmaya başlayacaktır,” dedi.

OSB gibi bir yapı ile yapılması gerekiyor ve geniş iş yerlerinin olması gerekiyor , bu meslek gurubuna 50-100 metre kare veya 150-200 Metre kare iş yerleri artık iş yeri olarak cevap vermiyor..

Konut mu ? İş yeri mi ?

Karar sizin

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi