Hava Alanı ILS Cihazı !

Hava Alanı ILS Cihazı !

Kahramanmaraşlılar olarak : doğru yaklaşım , mantıklı çözüm, doğruları söylemekten kaçınıyoruz.. sonra da niye olmadı diye bağırıyoruz !

Önceki dönem bakan, bugün Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili olan Vahit Kirişçi , Cumartesi günü hava alanında basın toplantısı yaptı.. söylediğine göre , bugün ILS cihazının sandıkları açılacak teslimat yapılacak ve montaj başlanacak Ekim Ayı sonunda tamamlanacak ve cihaz hizmette girecek..

Ahir zamandayız, günler çok hızlı geçiyor, bir iki ziyaret yapıyoruz akşam oluyor. Ekim ayı sonu dediğiniz nedir ki üç günde Kasım 2024 bile geçmiş oluruz, göreceğiz..

Atlasjet : Sabah saat 05 dan Kahramanmaraş’tan İstanbul gidiyordu gece 11 30 da Kahramanmaraş geliyordu.. o zaman ne ILS cihazı vardı nede diğer unsurlar..

Pegesus : Kahramanmaraş’a hafta da 4 gün sefer yapıyordu, yolcu çok olduğu gün bir günde iki uçak kaldırıyordu ve hiçbir engel yoktu ILS cihazı da yoktu..

6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen asrın felaketi sonrası o saatten sonra her gün en az 100 uçak Kahramanmaraş geldi aynı şekilde 100 uçak buradan hareket etti.. üstelik nakliye uçakları da vardı , Kar vardı, Buz vardı sis vardı ama ILS cihazı yoktu..

Kasım 2024 de Ne olacak ?

Bir defa Pistin boyunu uzatmamız gerekiyor, Kahramanmaraş Gaziantep yolunun hava alanı kavşağını yer altına almamız gerekiyor, çünkü uçaklar yol engeli sebebi ile 500 metresini kullanamıyor..

Pistin yönü yanlış, Dağ engeli gibi safsata söylemleri terk etmemiz gerekiyor .. Bugüne kadar yukarıda saydığım uçaklar nasıl inip kalktı ise öyle devam etmesi gerekiyor.. hava alanı bugün yapmadık 35 yıldır var..

Kasım 2024 de uçak gelir mi ? Gelmez, çünkü Kahramanmaraş uçak seferi yok, Bugün çalışmaya başlasak ancak yeni yıl da 2025 de sefer koydur a biliriz, ona da Gaziantep lobisi izin vermez !.. Sinyal alamadığımız için Gaziantep Hava alanına gitmeye devam ederiz..

Şehir de espri konusu : Pilotun , hanımın canı dondurma isterse Kahramanmaraş iner, Baklava Lahmacun ister ise Gaziantep iner !” bu söylemi söyleyerek, acınacak halimize güler geçeriz..

Ceyhan Nehrinin suyu dağları suladığı için : Dağın boyu uzamadı !.. Deprem sonrası Kahramanmaraş Hava Alanın pistin yönü değişmedi.. 35 yıldır aynı hava alanı , bundan önceki dönemde uçaklar nasıl geldi ise bugünden sonra da öyle gelmesi gerekiyor ama: Bunun için Güçlü Siyasi İrade gerekli..

Birtane değil 10 adet ILS cihazı takdırsak da Kahramanmaraş’a uçak seferi koymazlar.. bunun sinyalini basın toplantısındaki : Vahit Kirişçi’in cümleleri arasında görüyorum : “ Uçak seferi Ankara ve İstanbul konması için çalışacağız, en azından Günlük Ankara iyi saatte ve İstanbul ” diyor..

Kasım ayının gelişi, Ekim Ayından belli diyorum.. Ceyhan nehri ile karşı dağları sulamaya devam edelim ki boyu uzasın (!) Bir deprem daha olursa , Pistin yönünü değiştiriz diyorum !..(!)

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi