Bekir Doğan
KMTSO ve Buluntu!
KMTSO ve Buluntu!
Asrın felaketi 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleriyle birlikte şehir merkeziyle beraber Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) da büyük yara almıştı.
Depremin şokunu atlatır atlatmaz, Başkan Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı’dan müsaade alarak, KMTSO’yu geçici olarak Borsa binasına taşıdı. Bu süreçte iki kurum, 1 Ekim 2025 tarihine kadar aynı binayı birlikte kullandı.
“Kervan yolda dizilir” anlayışıyla hareket eden KMTSO, 1 Ekim 2025 itibarıyla kendi binasında resmen faaliyete başladı.
Gazeteci Abdurrahman Akbaba ile birlikte dün Başkan Mustafa Buluntu’yu ziyaret ederek “yeni binanız hayırlı olsun” dedik. Gerçekten de “kervan yolda dizilir” sözünün ne anlama geldiğini burada bir kez daha gördük. Dışarıda bahçe düzenlemesi, içeride mobilya ve donanım çalışmaları hızla devam ederken, aynı anda oda hizmetleri de kesintisiz biçimde sürüyor.
KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ile yaptığımız çay sohbetinin ardından, kendisi bizlere binayı gezdirdi. Başkanlık odası dâhil tüm birimleri, hizmet ofislerini, özellikle de merhum Onursal Başkan Mehmet Balduk’un adını taşıyan Meclis Salonunu gezdik. Her yer gerçekten harika olmuş, çok şık bir görünüm kazandırılmış. Görmeden yorum yapmak eksik kalır; gidip görmekte fayda var.
Hedef, Kasım 2025’te en az iki ya da üç bakanın katılımıyla görkemli bir açılış yapmak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat gibi isimlerin, hatta mümkünse Sayın Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla yapılacak bir açılış, bu binaya gerçekten de yakışacaktır.
Özetle; emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bundan sonra katkı sunacaklara da şimdiden minnettarlığımı ifade ediyorum. Bahçe peyzajı tamamlandığında, iç donanımıyla birlikte Kahramanmaraş’a yakışan bir ticaret ve sanayi odası ortaya çıkacaktır.
Merhum Mehmet Balduk ve yönetim kurulu üyeleri, zamanında büyük emek vererek bu oda binasını kazandırmışlardı. O ekibe gönülden teşekkür ediyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.
Bugün ise KMTSO binasında “ölü alan” bırakmayan, yenilikler ekleyen, binayı genişleten ve çok fonksiyonel hale getiren Başkan Mustafa Buluntu ve ekibine teşekkür ediyorum. İşin doğrusu, ben çok beğendim.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 13 bin üyesine şehir halkına hayırlı olsun diyorum, KMTSO binası yeni mimarı Mustafa Buluntu başkana emeklerine sağlık diyorum.
Hayırlı günler diliyorum.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ve Türkiye’nin Tarım Gerçeği
13 Mayıs 2026 Çarşamba 06:40İnsan’a İnsan Olmak Yakışır!
12 Mayıs 2026 Salı 05:02AK Parti ve Savunma Sanayi
10 Mayıs 2026 Pazar 15:00Narlı ve Köroğlu Ailesinin Mutlu Günü !
09 Mayıs 2026 Cumartesi 23:08“Ülkenin Sahibi Biz Miyiz?”
09 Mayıs 2026 Cumartesi 07:56Zaman mı Değişti? Biz mi Değiştik?
08 Mayıs 2026 Cuma 06:58Siyasileri Hopsait Kim Düşürüyor !
07 Mayıs 2026 Perşembe 06:36“Sen Yanmazsan, Ben Yanmazsam…”
06 Mayıs 2026 Çarşamba 08:12Mübarek Topraklar ve Osmanlı’nın Sessiz İzleri
05 Mayıs 2026 Salı 07:53Sel Gider, Hışı Kalır!
04 Mayıs 2026 Pazartesi 05:16
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.