Gülay Doğan
Hindistan-Pakistan Savaşına Mizahi Bir Çözüm: Türk Zekâsı Devrede!
Hindistan-Pakistan Savaşına Mizahi Bir Çözüm: Türk Zekâsı Devrede!
Dünya, Hindistan ve Pakistan arasında zaman zaman alevlenen gerilimlere alışkın. İki nükleer gücün arasında cereyan eden bu çatışmalar sadece Güney Asya’yı değil, tüm insanlığı endişelendirmeye devam ediyor. Barış olur mu, savaş çıkar mı bilinmez. Ancak biz Türk milleti olarak meseleye farklı bir pencereden bakmayı ve zekice bir çözüm geliştirmeyi ihmal etmeyiz.
Nasıl mı? Buyurun anlatayım.
Bilindiği üzere Hindular, inekleri kutsal sayar, hatta onları tanrı mertebesine koyar. Bir Hindu için ineğe zarar vermek büyük bir günah, ona dokunmak ise ibadettir. İşte tam bu noktada Türk zekâsı devreye giriyor. Hindistan ile Pakistan arasında olası bir savaş durumunda, Pakistan’ın askeri üslerine ve stratejik tesislerine birkaç büyükbaş hayvan bağlanırsa Hindistan ne yapacak?
Tabii ki hiçbir şey! Tanrılarını bombalayacak halleri yok ya! Üstelik saldırırlarsa kamuoyları ayaklanır, dünya Hindu toplumu hükümeti linç eder. Böylelikle savaş çıkmadan engellenmiş olur. Basit ama zekice. Yani Türk usulü!
Gelelim Türkiye cephesine.
2024 yılı Haziran ayı itibariyle Türkiye’deki büyükbaş hayvan sayısı tam 16 milyon 555 bin baş olarak kayıtlara geçti. Düşünebiliyor musunuz? Bu, bir Hindu mantığına göre tam 16 milyon 555 bin “tanrı” demek! Yani bırakın bize savaş açmayı, yaklaşmaya bile cesaret edemezler. Bizde tanrı bolluğu var (!)
İşin esprili tarafı bir yana, geçtiğimiz aylarda emekli Hindistanlı Tümgeneral G.D. Bakshi'nin katıldığı bir televizyon programında Türkiye hakkında haddini aşan ifadeler kullandığına tanık olduk. "Gerekirse Türkiye’yi çok kötü şekilde havaya uçurabiliriz" gibi tehditkâr cümlelerle gündem oldu. Ancak yanıt, aynı sertlikte ve zekice geldi. TV42 sunucusu Kerem İşkan, bu sözlere alaycı bir dille cevap vererek, "Sizin o tanrı diye taptığınız ineğe 7 ortak gireriz, kurbanda keser, gözünüzün önünde yeriz, aklınız durur" dedi.
Elbette bu sözler diplomatik değil, ancak halkın öfkesini yansıtan sembolik ifadeler. Bu yaşananlar, iki farklı kültürün ne kadar uzak perspektiflere sahip olduğunu da gösteriyor.
Sonuç olarak Hindistan-Pakistan geriliminden bize düşen ders şu olabilir: Türk milleti zekidir, çalışkandır ve her soruna yaratıcı bir bakış açısıyla çözüm üretir. Gerekirse bir ineği stratejik silaha çeviririz, yeter ki akıl yoluyla savaşı önleyelim!
Yeter ki barış olsun, ineği de bağlarız, çayı da demleriz.
Aile Çözülürse Toplum Çözülür
16 Şubat 2026 Pazartesi 06:12106 Yıl Sonra Ruhumuzu Kaybettik !
11 Şubat 2026 Çarşamba 06:51Depremi Unutmak Mümkün mü?
06 Şubat 2026 Cuma 08:37Tuz mu Koktu, Söz mü Bitti?
03 Şubat 2026 Salı 20:18Bu Şehrin İki Yakası Neden Bir Araya Gelmiyor?
31 Ocak 2026 Cumartesi 18:42Fatih Yıldız ve Galericiler Sitesi
28 Ocak 2026 Çarşamba 07:55TERÖRSÜZ TÜRKİYE VE MEDYANIN SORUMLULUĞU
26 Ocak 2026 Pazartesi 11:04Hayvan mıyız, İnsan mı?
24 Ocak 2026 Cumartesi 09:28Siyasilerden Bayrağa Saldırıya Tek Ses, Tek Tavır
21 Ocak 2026 Çarşamba 07:02İftiracı Hainlerin Sonu!
13 Ocak 2026 Salı 23:45
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.