Herkesin Morale İhtiyacı Var!

Herkesin Morale İhtiyacı Var!

6 Şubat 2023 depremlerinin ardından, bölge illerimizde yaşanan travmaları henüz üzerimizden atabilmiş değiliz. Aksine, her geçen gün daha da ağırlaşarak yolumuza devam ediyoruz. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, İslahiye, Nurdağı ve Osmaniye'de artık birbirimize moral desteği vermemiz gerekiyor.

"Haydi yürü aslanım, seni kim tutar?" demeliyiz. "Çok güzel iş yapıyorsun, sen aslansın, kaplansın!" diyerek birbirimizi motive etmeliyiz. Özellikle sanayici ve KOBİ dediğimiz küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin moral ve motivasyona daha çok ihtiyacı var. Bugün birbirimizin moralini bozmak yerine, destek olmalıyız.

İhracatta sıkıntılar var, dış pazarda daralmalar yaşanıyor. Özellikle Mısır bize rakip oluyor. Bizde bir işçinin maliyeti 1050 dolar iken, Mısır’da 100-200 dolara çalışıyorlar. Emekli, memur, işçi, çiftçi ya da inşaatlarda günübirlik çalışan bir kişi, evine ekmek götürdüğünde mutlu oluyor. Peki ya sanayici? Kahramanmaraş’ta 10 kişi çalıştıran küçük işletmelerden, 500 ile 18 bin kişi çalıştıran büyük sanayi tesislerine kadar birçok farklı ölçekli işyeri var.

Mesele burada sanayici ve iş adamlarımıza moral vermek ve onların daha çok yatırım yapmalarını sağlamaktır. Bir taş üzerine taş koyan herkese teşekkür ederim. Kahramanmaraş bizim hepimizin; şehrimize ve insanımıza yatırım yapan sanayicimize sahip çıkalım. Şehrimizin markalarına destek verelim.

Bir marka kolay elde edilmiyor. Kahramanmaraş’ın marka firmaları ve iş adamları bizim değerlerimizdir. Hepsine sahip çıkalım! Onları açgözlü rakiplere yem etmeyelim. Dostlar, moral desteği verelim.

İyi günler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bekir Doğan Arşivi