Güzeli Görmek !

Güzeli Görmek !
6 Şubat 2023 Depremleri ruhumuzu kararttı.. Güzelliklere hasret kaldığımız bugünlerde ilimizde güzel şeylerde oluyor.. olmuyor desek yalan söylemiş oluruz..
Birincisi : Belediyelerimiz rutin görevlerine döndüler, park bahçe, asfalt çalışması yapıyorlar çevremizi güzelleştiriyorlar.. herkes kendi imkanı ölçüsünde bir şeyler yapıyor..
20 yıllık rüyamız gerçek oluyor..
Kahramanmaraş’ın özellikle sanayi hacminin güçlenmesini sağlayacak olan ve gerek yatırım gerekse de istihdam çıtasını yukarılara çıkarması bakımından oldukça önem taşıyan Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için şantiye kurulum çalışmaları başladı. Tomsuklu artık TİOSB olarak anılmaya başlayacak.
Kimsenin hakkını yememek gerekir, Merhum Mehmet Balduk, Kemal Karaküçük, Serdar Zabun, Şahin Balcıoğlu ve Bugünkü Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı önceki dönem milletvekilleri , basın olmak üzere herkesin emeği var..
Hatta biraz daha geriye gidelim: 1980 yıllarda Kahramanmaraş OSB kuralım söylemi başladığında , Kavlaklı, Tomsuklu, Önsen, Deliçay bölgesi söylenen ve gündemde olan yerdi.. o gün bunu dillendirenlerinde hakkı var..!
O gün bunu konuşanlara da teşekkür ediyorum, konuşulmasa bugün olmazdı.. eğer hayalin yoksa hiç bir iş yapamazsın..
Sevgili dostlar : 6 Şubat yaşanan deprem felaketi sonrası Kahramanmaraş ekonomisini güçlendirerek, Şehrimiz ekonomisini Türkiye’nin üretiminde yeniden daha güçlü bir şekilde söz sahibi yapma adına çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, mesaisine yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası ve Tekstil İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı ile OSB Müdürü Hüseyin Çanak’la beraber Mayıs ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan Tekstil İhtisas OSB’nin şantiye kurulum çalışmalarını yerinde inceledi. Altyapı çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedeflenen Tekstil İhtisas OSB için temel atma töreni daha sonra gerçekleştirilecek.
işi alan firmayı Başkan Mustafa Narlı : nasıl sıkıştırdığını, sürenin önce çekilmesi için ne gerekiyorsa yapın dediğine şahit oldum..
firma sahibi ile sohbet ettik, bizde dedik ki : Kahramanmaraş depremde yara aldı.. ne olur bir an önce alt yapı yaparak arsaları fabrika kuracaklara teslim edin diye ricada bulundum..
Önceki gün Tekstil İhtisas OSB yönetimi şantiye sahasını gezerek ilgilerden bilgi alırken, 20 yıllık hayalı gerçekleşiyor olması işin doğrusu beni heyecanlandırdı..
Tüm olumsuzluklara rağmen böyel güzelliklerle moral de bulmakta fayda var.. inşallah iyi olur diye düşünüyorum.. biraz da güzel görünen pencereden bakalım istiyorum.. emeği geçenlere teşekkür ederim..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi