Abdulhakim Eren

Abdulhakim Eren

Gaziantepliler neden çok geziyor?

Gaziantepliler neden çok geziyor?

Kahramanmaraş'ta neden az geziyorlar

Yıllardır hep bu sorulardan Gazianteplilerin çok gezdiğini her yerde duyarız. Kahramanmaraş'ta Başkonuş Yaylası'na gidersin. Gaziantepliler. Yani yirmi yedi plakalı araçlar. Orkis Termal otel gidersin. Aynı. Hele hele Ilıca'nın esnafına da müşterisi Gaziantepli, Ekinözü içmesi yine aynı. Döngel, bungalov evler, Tekir, Göksun, Yedikuyular, Kayak Merkezi aklına gelen yerleri say say fırınhızı, Kahramanmaraş'ın önemli yerlerinin say say. Aynı kapıya, çıkar yani Gazianteplilere çıkar.

Bu mahallerde esnaflar şu an Gaziantepliler olmasa yandık. Bizim Maraşlılar evden bağı, bağdan çarşıya bir başka yer bilmezler derler. Haaa unuttuk kardeş. Parayı da Antepliler harcıyor. Yemeği gezmeyi çok seviyorlar arkadaş.

Bu sözleri çok gelir duyarsınız. Gerçekten adam haklı dersiniz. Hep düşünmüşümdür. Gaziantep'in iki bin on dokuz yılı nüfus sayısına göre nüfusu iki milyon altmış dokuz bin. Kişi. Şimdi sanırım iki buçuk milyon kişiye çıkmıştır. Türkiye'nin ilk ondaki şehirlerinden birisi Sanayisi, gelişmiş altıncı organize sanayi bölgesine geçmiş. Üretimini her türlüsü var. Buğday yetiştiremiyor ama birkaç tane makarna fabrikası var.

Türkiye'de üretilen alını yüzde altmışını üzerinde üretimi var. PVC üretiminde, iplik dokuma, çimento, makine, bak aklına ne gelirse Gaziantep de o üretiliyor.. Özellikle gelir seviyesi yüksek bir şehir. Ayakkabı, terlik üretiminde de en önde. Gıda da öyle. Baklavası, fıstığı, müzesi, havaalanı, alışveriş merkezleri, özet olarak Türkiye'nin Çin'i, Japonya'sı, Güney Kore'si insanı da yenilikçi, Müteşebbis. Bu kadar detayı neden anlattım? Peki bu kadar nüfus üs derecede geliri olan insanlar Gaziantep'te ailesiyle nereye gitsin? Piknik yapacak yaylası ormanları, su başları, kaplıcası, içmesi, kayak merkezi, inanç merkezi var mı? Duyar gibi oluyorum. Dülük baba, suni parklar, hayvanat bahçesi, alışveriş merkezi. Buralara sığar mı iki buçuk milyon insan? O zaman Gaziantepliler altmış, yetmiş kilometre olan Kahramanmaraş'ın yaylalarına, su başlarına içmecesine, kayak merkezine koşacak olmazsa Hatay'a, Adana'ya, Mersin'e denize gidecek gitmek zorunda olduğu için Gazianteplilerin adada çok para harcayan çıkacak.

Bizim esnafımız bu Antepliler olmasa halimiz harap kardeşim diye dert yanacak Diyorum ki senin doğan akarsuyun, kaplıcaların, ovaların, çeşitli meyvelerin onlarda olsa hiç gelirler mi? O varlıklarının başına taş takarlar. Helet eden götürdükleri Göksu ile Kartalkaya Barajı'ndan aldıkları Aksu Gaziantep'i Türkiye'nin yeşil şehirlere Arasına kattı. Gazianteplilere bizim yaylalarımız, kaplıcalarımız, içmecelerimiz, ormanlarımız, kayak merkezimiz, sulak alanlarımız, gerek bize de bu yerlere gelecek insanları doyuracak, gezdirecek, yaylatacak. Özetle ekonomimize katkı sağlayacak, işimiz gerek. Ben az yazdım. Siz Çok kabul edin. Allah kimine at veriyor, meydan vermiyor. Kimine de meydan veriyor, at vermiyor.

Hoşca kalın sağlıklı kalın


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulhakim Eren Arşivi