Emekliyerek Batıyoruz Dostlar !

Emekliyerek Batıyoruz Dostlar !

41 yaşında emekli olana soralım : Ak Parti den , hükumetten , emeklikten memnu musun ?

Türkiye de ölüm yaş ortalamasının 77 gördüğü bugünlerde iyi düşünün bakalım bu kadar erken genç emekli olmak doğru mu ?

EYT'nin 2024 Yılı Maliyeti Belli Oldu! 4 Milyon 800 Bin Kişi Emekli Olacak - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin 2024 yılı maliyeti 557,3 Milyar lira olacağı hesaplandı.

Şu anda ülkemizde 10 milyon 523 bin 105’i SSK emeklisi, 2 milyon 849 bin 668’i BAĞ-KUR emeklisi ve 2 Milyon 478 bin 471’i Emekli Sandığı emeklisi olmak üzere, toplam 15 milyon 851 bin 244 emekli yer almaktadır.

Muhalefet oyu bize verin EYT çıkaracağım dedi, hükumet gazete geldi, EYT çıktı olan herkese oldu , EYT Ak Partiye oy bile vermedi, doğruları söylemek de bize kaldı..

Ekonomik olarak Dünyada bir sıkıntı var , ama herkes doğruları söylemiyor, EYT ile emekliyerek her gün biraz daha batıyoruz, Yemin olsun söylemedim bunları EYT çıkmadan, Türkiye EYT diyerek emekleten zalimleri o günde yazdım : Ateş yaksın böyle zalim kulları ülke geriye gidiyor dostlar..

Bakıyoruz , düşmanı göremiyoruz : Belimizi büken var !.. iyi düşünün EYT kim dayattı !..

Bekara (avrat ) dövmek kolay gelir derler ! , ver vere bildiğin kadar , Emekliye, işçiye , memura, zam verelim ! Muhalefet diyor ki : ülke batsın 5 sente muhtaç olsun bunu istiyor sizlerde istiyor musunuz ?

Ülkemizin gerçekleri bunu söylemiyor : veremezsin diyor , her gün batıyoruz geriye gidiyoruz..

Bu doğru söz : emeklilerinin maaşlarını en azından asgari ücret düzeyine çıkarması gerekmektedir. Ama kasa bunu söylemiyor..

Herkes mutsuz ! Huzursuz ! Sebebi belli değil

Sanayici iş adamı huzursuz, esnaf huzursuz, emekli huzursuz, ben bunu şuna bağlıyorum : 40 kişi birine hastasın derse o hasta olur, biz bir birimize iyilik güzellik, huzur değil, huzursuzluk veriyoruz sorunun temelinde bu yatıyor..

Çok şükür bir ekmeğimiz var , herkes ekmek yiyor aç değiliz açıkta değiliz, Deprem ilinde olmamıza rağmen devletimiz çalışmaya devam ediyor..

Emekliyerek batıyoruz ama : gelin bunu tersine çevirelim bugün bunu yapmak elimizde güzel dostlarla el ele verelim , gönül gönüle verelim dostlar..

Sorunları : yok sayamayız ama bunu ilgiler konuşsun , halk olarak biz iyilik ve güzellikleri konuşalım!..

Bugün alış veriş mekanları dolu , yeme içme mekanları dolu o halde işler o kadar da kötü değil ama huzursuzluk içimizde , içimize karartanlar var , belimizi bükenler var bunlara bir tekme atalım be dostlar..

Emekliyerek batıyoruz , el birliği ile ülkemizi kurtaralım !..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi