Abdulhakim Eren

Abdulhakim Eren

DEVLET DİSİPLİNİ

DEVLET DİSİPLİNİ

Disiplin öncelikle devletin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığında hissedilir.

Hiyerarşik sıraya göre  Bakanlıklar ve Valilikler devlet disiplinin hissedildiği

makamlardır. Cumhurbaşkanlığı  makamı yukardan aşağıya emirler verir. Anayasa ve tüm kanunların icra edildiği yüce makamdır. Anayasanın kaynağı millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmiş olmamıza rağmen durum halen böyledir. Yani TBMM  halen işlevini sürdürmektedir.

Devlet disiplini sarsılırsa bürokratik oligarşi yetki aşımına gider. Vatandaşın işlerinin bürokrasi çözer. Yasalara dayalı olarak  görev yapan devlet       memurları konuyu çözemezse bir üst makama  iletir problemi.  O da çözemez ise , o kişinin bağlı olduğu müdüre durumunu bildirir.

Müdür çözemez ise genel müdüre iletir problemi.  Genel müdür işi çözemezse onun bağlı olduğu vali veya belediyelerde  başkanlık makamına bildirir. Başkanlık çözemez ise  bakanlığa, bakanlıktan olumlu bir cevap alamaz ise  Cumhurbaşkanlığına yani CİMER  e durumunu bildirir.  Bu vatandaşa kanunla verilmiş bir haktır. CİMER  neden kurulmuştur. Vatandaş bir nebi  haklı olduğu  sorununu  en üst makama bildirmek istiyor.  Bu hakkı devlet otoritesi veriyor. Bu bir disiplindir. Hiyerarşidir.

Tam  üç yıldan beri benimde ikamet ettiğim Ulutaş mahallesinde içme suyu meselesi var. Bu bölgede onlarca ev oturuyor.  Büyükşehir Belediyesine bağlı KASKİ bu bölgede şebeke çalışması yaptı. Bilindiği gibi Büyükşehir  olduktan sonra su dağıtımı görevi tamamen Büyükşehir uhdesinde KASKİ ye verildi. KASKİ  önemli bir yatırım yaptı. Depolar yaptı.  3 yıldan beri   vatandaş  su bekledi.  Müracaatlar sözlü olarak yapıldı.  Vereceğiz. Müteahhit  bıraktı, İstimlak yapacağız  gibi gerekçelerle beklendi.

Tabiri caizse Vatandaş burnunu sıksan canı çıkacak duruma geldi. Abone olun dediler abone de oldular. Suyun en bol olduğu şebekesi de yapılmış suyumuz neden verilmiyor , diye sürekli sorguluyor. Defalarca “Hocam bu işe önderlik et” Diyerek beni çok sıkıştırdılar. Hocam köşende bir yazı yaz dediler. Ben de suyun önemi ile ilgili , bir makale kaleme aldım. Neticede  bizim insanlarımız.. Ellerini çabuk tutsunlar.  Genel Müdür Ahmet Kavak Beye gittik. Aynı sözleri duyduk. ..

Netice 2022 nin Nisan ayında bir ay su verildi.  Ancak vatandaşın sevinci yarıda kaldı. Sular kesildi.  Ne oldu dedikse de doyurucu bir cevap alamadık.  Ümitlerinizi kesin anlamında ifade kullanıldı . Başkan  Hayrettin  Güngör beye bildirelim mi diye sorduk. Bildirin dediler.

Çevrede ki  sakinler bir araya geldi. Ne yapalım dediler.  Bende Belediye başkanına durumu bildirelim kararı aldık. Ben  bir dilekçe ile durumu Büyük Şehir Belediye Başkanlığına izah ettim.

Su arızaya bildirdiğimiz de  geri mesaj geliyor “ Kaydınız ekiplerimiz tarafından sonuçlandırılmıştır”   Ne demek bu. Yani suyunuz akıyor demektir. Halbuki öyle bir şey yok.

Neticede iş CİMER e kaldı.  Bunu söylediğim bir memur   CİMER e yazabilirsiniz dediler.

Artık ben usandım.  Ümidimi de kestim. Sakinlere dedim ki arkadaşlar ben bu adamlara bir şey söylemem.  Allaha havale ettim. Siz de ne yaparsanız yapın.

Durum bu sayın yetkililer. Suyu bol ve alt yapısı yapılmış bölgede su içemez olduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulhakim Eren Arşivi