Benim bindiğim eşek benden akıllı olmamalı!

Benim bindiğim eşek benden akıllı olmamalı!

Biz Kahramanmaraşlıyız! Bizdeki mantık şu: Benim bindiğim eşek benden akıllı olmamalı!

Peki, eşek akıllı olursa ne olur?

Bizim Köyde Akıllı Eşek: Ben köylüyüm, biz eşeğin peşine düşer gideriz, deve kervanını bile eşek çeker götürürüz, yani bizim köyde aşağı derede yol kenarında bir değirmen vardı. Bir kış günü kar her yeri kaplamış, değirmene gidecek yol yok... Değirmene bir ayak izi var, bu bizim Keloğlan'ın eşeğinin ayak iziydi... İzi takip ediyorlar ve iz değirmene giriyor. Keloğlan diyor ya: "Eşeğimin yoktur palanı, bende sevmem hiç yalanı!" İşte öyle... Benim bindiğim eşek benden akıllı olmamalıdır.

Senden akıllı olsun ne olur?

Düş o eşeğin peşine git, memleket kazansın! Gelecek nesil, torunlarımız kazansın! Düş eşeğin peşine git be! kardeşim utanma eşek bizden akıllı !

Bu fakir yüzlerce defa yazdı: Bir danışman tutun, bir basın danışmanı tutun, ne olur? Sizden akıllı olursa ne olur, yerinize belediye başkanı veya şirketinizin sahibi mi olur? Olmaz be kardeşim, olmaz! Allah, "İlmi çalışana serveti dilediğine veririm" buyuruyor. Eşeğiniz sizden akıllı olursa ekmeğinizi elinizden almaz, artırır. Aşağılık kompleksi bazen üstünlük kompleksine neden olabiliyor, budur görebildiğim benim , bu soyut kavramdan kurtulmalıyız.. herkese danışmalıyız..

Türkiye'de ve dünyada pek çok firmada, pek çok başarılı iş insanı sürekli yanında danışman çalıştırıyor. Danışmanı olan kazanır! Allah herkesi farklı yaratmış: Şirket temsil yeteneğin, hayat tecrüben, dünya görüşün, elle tutulur düşüncelerin çok çok daha iyi. Siz eşeğe binmeyi dürüşken, birileri malı alıp gidiyor.

Bilinçli olarak bilinçlenmemesi gereken yol, ortak akıl, ortak adımlar atılan halkın/ kitlelerin gözünün açılmaması gerektiğine dair bir düşünce. Aptal kalın ki sizi, sizi umursadığımızı sanarken bir güzel sömürelim ama çok şey bilmen düşüncesi bizi bu noktaya getiriyor..

Benim bindiğim eşek benden akıllı olmamalı!

Bazı yörelerimizde ise: "Bindiğimiz atın akıllı olmasını istemeyiz" şeklinde geçer bu söz. Kahramanmaraş'ın belediye başkanları, şirket ve holding yöneticileri, gelin bindiğimiz at veya eşek bizden akıllı olsun, kazanan Kahramanmaraş olsun, Türkiye olsun, siz olun! , akıllıdan kimseye zarar gelmez eşekten gelmediği gibi..

Benim bindiğim eşek benden akıllı olmamalı! Sözü yerine şunu söyleyelim: Benim bindiğim eşek benden akıllı olsun, halkın gözünde ben başarılı biri olayım! Gelin, bu sözü söylemeye birlikte başaralım, soralım, soruşturalım, bizden akıllı danışmanlarla çalışalım zarar görmeyiz !

İyi günler...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Bekir Doğan Arşivi