Bekir Doğan
Antalya – Alanya
Antalya – Alanya
Ülkemiz çok güzel; bir yanda kar yağıyor, diğer yanda Alanya ve Antalya’da, tüm Akdeniz sahilinde insanlar denize giriyorlar.
“Bahanesiz dost köyüne gidilmez!” derler. Küresel Gazeteciler Konseyi’nin 5. Alanya Medya Buluşması için önce Alanya’ya vardık.
Toplantı, ziyaret derken uzun zamandır görmediğimiz dostlarla bir araya geldik, hasret giderdik. Antalya ve Alanya dediğimiz zaman, tabii ki bizim bir parçamız orada olunca, Kahramanmaraş da sanki bir mahallesi gibi oldu.
Üç gün boyunca torunla muhabbetimiz devam etti.
Antalya Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Mehmet Akif Başkan, gazeteci dostumuz Bahtiyar Söylem, Kahramanmaraşlı dostlarımız Sait Sert, Devriş Tatar, Ömer Ali Bostan ve birçok hemşehrimizle günü değerlendirdik.
Bereketli topraklar… Herkes çalışıyor, ekmek parasını kazanıyor. Öyle ki, dünyanın birçok yerinden gençler çalışmaya gelmiş; onlarla da tanışma fırsatımız oldu.
Kazakistan’dan gelen gençlerle Rus lokantasında birkaç yemeğin tadına baktık ama bize göre değilmiş; Ruslara afiyet olsun!
Kazıklama İşinden Kurtulmamız Gerek!
Antalya’da esnafla konuştuk, yabancı vatandaşlarla sohbet ettik. Gördüğüm şu ki; turist veya Türkiye’de oturum alan birini görünce “nasıl kazıklarım, elindeki parasını nasıl alırım” mantığı maalesef bazı kesimlerde hâlâ devam ediyor. Ancak bu anlayış artık ters tepiyor; yabancılar birer birer ülkeden kaçmaya başlamış.
Ha Türk, ha başka milletin insanı… Fark etmez; fiyat neyse onu söylemek gerekir. Dürüst olmak gerekir. Aksi hâlde elimizdeki altın yumurtlayan tavuğu keseriz de sonra “ah, vah” etmenin bir anlamı kalmaz.
Birkaç gün önce de yazmıştım: Elektrik, su, doğalgaz abonesi alamayan yabancılar ülkemizi terk etmeye başladı.
Yasal Düzenleme Şart
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yabancılar için tapu kanununa ilave yaparak hem devletin hem de yabancıların hakkını koruyan adaletli bir yasal düzenleme yapmalıdır.
Almanya ve AB ülkelerinde Türkler mülk alıyor; peki o devletler “ülkemizi sattık” mı diyor? Hayır! Mesele, adil bir düzenleme yapabilmekte. Parası olan, yatırım yapmak isteyen zenginler için kapımız açık olmalı; ama kurallar net ve adil olmalı.
Ülkemiz bir cennet… Bunun kıymetini bilmemiz gerek. Bugün işçi yok; ne Maraş’ta, ne Antalya’da, ne de Alanya’da. İşçi bulamıyorlar. Yabancı işçiler için yasal bir düzenleme yapılmalı ve onların da güvencesi sağlanmalıdır.
Milliyeti ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarına herkes gibi yabancılar da uymak zorundadır.
SSK’lı çalışan yabancı işçi, benim sahip olduğum haklara sahip olmalı. Böylece adil bir düzen ve insanlık ortamı oluşur; Türkiye de ekonomik sıkıntılarını kısa sürede atlatır.
Antalya – Alanya’da ekonomik sıkıntı, işin doğrusu, ben görmedim.
Hayırlı günler diliyorum.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ve Türkiye’nin Tarım Gerçeği
13 Mayıs 2026 Çarşamba 06:40İnsan’a İnsan Olmak Yakışır!
12 Mayıs 2026 Salı 05:02AK Parti ve Savunma Sanayi
10 Mayıs 2026 Pazar 15:00Narlı ve Köroğlu Ailesinin Mutlu Günü !
09 Mayıs 2026 Cumartesi 23:08“Ülkenin Sahibi Biz Miyiz?”
09 Mayıs 2026 Cumartesi 07:56Zaman mı Değişti? Biz mi Değiştik?
08 Mayıs 2026 Cuma 06:58Siyasileri Hopsait Kim Düşürüyor !
07 Mayıs 2026 Perşembe 06:36“Sen Yanmazsan, Ben Yanmazsam…”
06 Mayıs 2026 Çarşamba 08:12Mübarek Topraklar ve Osmanlı’nın Sessiz İzleri
05 Mayıs 2026 Salı 07:53Sel Gider, Hışı Kalır!
04 Mayıs 2026 Pazartesi 05:16
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.