Abdulhakim Eren

Abdulhakim Eren

ALİ SEZAL’IN ARDINDAN

ALİ SEZAL’IN ARDINDAN

   

“Ölülerinizi hayırla yad edin” hadisi şerif mucibince öncelikle Kahramanmaraş eski belediye başkanlarımız Ali Sezal başta olmak üzere tüm Belediye başkanlarımızı rahmetle yad ediyorum.

            17.07.2022 Pazar sabahı sosyal medyada gezinirken Eski milletvekili ve belediye eski başkanlarımızdan Ali Sezal  beyin vefat haberini okudum. Hasta olduğunu biliyorduk.  Ömür defterini tamamlamış olmalı ki Hakkın rahmetine  kavuştu. Her nefis ölümü tadacaktır  emri onu da bulmuş oldu. Hepimizin ölümü mukadderdir. Allah imanı kamil ile ahrete intikal etmemizi nasip etsin demekten başka sözümüz yoktur.

 Ali Sezal bizimde bulunduğumuz bazı sohbetlerde karşılaştığımız mütevazi bir insandı. Zaman içinde  mülaki olduk. İlişkilerimiz oldu.

Ali SEZAL  beyin Kahramanmaraş siyasetinde önemli bir yeri olduğu herkesin malumu. O 1989-1999 tarihleri arasında iki dönem Kahramanmaraş Büyükşehir olmadan önceki dönemlerde belediye başkanlığı yaptı.

Ali Sezal bey 21. V 22. Millet vekili olarak Kahramanmaraş’ı temsil etti. 22. Dönem TBBM ne  milletvekili olduğu dönemde bende aday adayım olduğum için  istişarelerimiz olmuştu.

Belediye başkanlığı döneminde Mercimek tepe  mevkiinde yapılan ABDULHAMİD HAN camisinin temellerini attı. O zaman oraların cami adına imar düzenlemesi ve  istimlak  çalışmaları biliniyor. İstimlak edilen ev ve arazi sahiplerine karşılıklarını verdiğine şahidim. Kardeşimin evine karşılık bir ev parası vererek orada oturanların haklarını verdi.

Bazı  sivil toplum faaliyetlerimizde  desteklerini gördük. Alpaslan Türkeş’in vefat ettiği tarihte  Ankara’ya cenazeye katılmak için maddi destekte bulunduğunu biliyorum.

Maraş siyasetinde ,siyasetçilerin abilik unvanını uhdesine taşımış bir hemşerimizdir. Ali Sezal Şehrimiz üzerinde ağırlığı hissedilen bir siyasetçidir.

Mütevazi ve mert çıkışları ile topluma  güven veren bir yapısı vardı. Adının  akçeli işlere ,şaibelere karıştığını işitmedik.

Cenazesi 18.07 . 2022 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Şeyhadil mezarlığında defnedildi. Maraşlı vefa borcunu  ödedi. Büyük bir katılım oldu cenazeye.

Bizde hukumuz ve Müslüman olmamız sorumluğunu yerine getirmek gayesiyle cenazesine katıldık. Fatihalarımızı sunduk.

Başta evlatları olmak üzere tüm sevenlerine taziyelerimi sunuyorum.

Ali Sezal abimizin vefat ettiği tarihte yine yakından tanıdığımız ve uzun süreden beri hasta olduğunu işittiğimiz değerli iş insanı  Mehmet Balduk beyin de vefat haberini aldık.  Bu insanlar şehrimize katkıları olmuştur. Ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için çalışmak ülke için ölmek kadar şereflidir düsturu ile hepsini de hayırla yad ediyorum.

 Ali Sezal ve Mehmet  Balduk kardeşime Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerine  taziyelerimi sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulhakim Eren Arşivi