Afşin ve Belediyecilik

Afşin ve Belediyecilik

    Geçtiğimiz Cuma günü Afşin ilçemize bir ziyaret yaptık, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile çalışmaları yerinde gördük sohbet ettik ve dinledik..

    Belediyeler için de ilk GES kurarak kendi elektrik enerjisini üreten başkan olma unvanını eline alan başkanımıza sorduk : Yapmış olduğunuz masrafı çıkara bildiniz mi ?

    Başkan Mehmet Fatih Güven , kendinden emin şekilde : “ Kuruluş Maliyetini iki yılda çıkardık ve bugün GES den her ay belediyemize para geliyor, Ankara ‘dan gelen para belli o para ile iş yapmak mümkün değil, kaynak üreteceksin işte biz GES’le bunu yaptık bugün para kazanıyoruz.” Diyor..

    Hani bir ata sözümüz var ya : Yiğidi vur öldür , ama hakkını yeme !

    Bu bağlamda bir hakkı vererek yazıma devam etmek istiyorum: Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven gibi proje üreten , ilçesine mahalli kaynakları çok iyi şekilde aktaran belediye başkanlarımız olarak öne çıkıyor..

     Lavanta bitkisinin : Sabunu, şampuanını, kremini, esansını, yağını çıkaran başkan Mehmet Fatih Güven, katma değeri yüksek bir bitki olması sebebi ile önce kendisi bahçe kurdu sonra lavanta da parayı gören 9 aile daha bahçe kurarak lavanta yetiştirmeye başladı..

    Özellikle köy okulları ve çok geniş bahçesi olan okullara ekim- kasım ayında lavanta dikmek üzere milli eğitim ile anlaşma yapan başkan Güven , Afşin lavanta bahçesi yapmaya kararlı olduğunu gördük..

    Proje içinde : Arı evi bizi çok etkiledi..

    İstanbul Üniversitesi ile birlikte : Arı evi kurması, bölge yerli mahalli arının üretimi, Lavanta balı yaparak arıcılık sektörüne ayrı bir yön vermeye çalışıyor..

    Hanzar balı gibi Lavanta balı da Türkiye de üzerine çok konuşulan bir bal türü olacak.. doğal, içinde bir gram katkı olmayan: Afşin Belediyesi güvencesi ile satılacak olan bal lavanta koçacak..

    Lavanta bahçesi içine bisiklet yolu ise çok daha hoş güzel bir proje olmuş..

    Buradan başkan Mehmet Fatih Güven bir iki acizane teklifimiz var , bunu da tarihe not düşme açısından yazıyorum.

    Birinci proje : Eshab-ı Kehf külliyesi den şehre doğru gelen yolun sağına soluna , yöresel ürünlerin satılacağız dini kitap ve ürünlerin satılacağız , Eshab-ı Kehf yapısına uygun taş tonoz tarihi görünümlü dükkanlar yapılarak , buraya gelen turistleri burada tutmayı sağladığımız gün Afşin ekonomik değeri ortaya çıkacaktır..

    Aksi halde ilçeye beş dakikalığına girip çıkan yerli ve yabancı turistin hiçbir faydası olmayacaktır..

    İkincisi : Afşin elinde bir hazine var bunu ranta çevirmek gerekir..

    Atlas tepe denilen yer: vericilerin olduğu yeri İstanbul Çamlıca tepesi gibi vericileri bir seyir kulesinde toplayarak , buradan Elbistan, Ekinözü, Termik Santralı, Göksun yolunu ve çevreyi izleme imkanı verilmesi gerekir..

    Tepenin zirvesine: Seyir terası, lokantaları, düğün salonları, hediyelik ürün satan yerler açarak Atlas Tepe Turizme kazandırılmalıdır..

    Oturduğun yerden : Elbistan , Ekinözünü, Göksun yolunu, Termik Santralı tüm Afşin ovasını kuş bakışı izleyeceğin bir başka yer yok..

    Buraya yapılacak tesisleri : yap işlet devret modeli ile belediye kasasından para çıkmadan yapmak da mümkün..

    Önce iyi bir proje çalışması yapmak sonra bunu tartışmaya açmak, bu proje ile Büyükşehir yolunu açtırarak burasını bölgenin göz bebeği haline getirmek , hem de kısa sürede getirmek mümkün..

    Karar Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ve Afşin halkındır bizden söylemesi..

    Çalışıp kaynak üreten her zaman saygı ile anılır..

    Hayırlı Ramazanlar diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi