Acı Ama Gerçekler !

Acı Ama Gerçekler !

6 Şubat Depremi ile ölenler öldü.. deprem öncesi 1 milyon 283 bin nüfusumuz deprem sonrası 2024 verilerine göre 1.116.618 oldu.. kayıp başka şehirlere göç yüzde 3 yani 60 bin 818 kişi birde İstanbul, Mersin, Kuşadası, gibi sahilde evi olup da Nüfus kayıtı halen Kahramanmaraş’ta olan 10 binlerce aile var deprem sonrası Maraşı terk edenler.. bugün orada yaşıyorlar..

6 Şubat 2023 depremi sonrası TOKİ kanalı ile Kahramanmaraş’ta bir yandan köy evleri bir yandan yerinde dönüşüm başladı.. Devletimiz bugüne kadar biten konutlardan 19 380 civarında evin anahtarını teslim etti.. Köy evleri yerinde dönüşüm hariç..

Sahibinden com veya emlakçılara baktığımızda Akyar’a , Önsen’e Ferhuş yapılan deprem konutlarında yüzlerce daire kiralık ama tutan yok..

Bugün Kahramanmaraş çarşı bölgesi, Azerbaycan Mahallesi ki , inşaat maşallah çok iyi gidiyor sanıyorum Ekim veya Kasım ayında burada ki evleri teslim ederler Kahramanmaraş’ta bugün kira 20-25 bin TL diyenler 2 Bin TL kiracı bulamayacaklar.. çünkü çok fazla konut üretimi var..

Kahramanmaraş’tan göç edip gidenler geri gelir mi ? , başka illerden göç alırmıyız ? orasını bilemiyorum ama bugün yapılan bina sayısı ihtiyacın üzerinde ve kırsala yapılan TOKİ konutları boş kalacak yazık...!

6 Şubat sonrası hızlıca : Önsen, Ferhuş, Akyar’a konut yapılması kararı verenler çok büyük yanlış yaptılar.. Milli Serveti dağ başlarına götürerek toprağa kömdüler..

Ferhuş neyse sanayi içinde orada fabrikalarda çalışanlar oturur, Akyar- Ağyara kim gider kim gelir !, Önsen yapılan konutların oraya kim gider kim gelir işte burada hak sahipleri evlerini sanıyorum aylık bin , 2 bin TL aylık kira ile verilerde kiracı bulamazlar..

Serintepe, Mağaralı, Kayabaşı, Divanlı, Kuyucak, Sakarya , Bağlarbaşı, Tekke de yerinde dönüşüm yapılarak şehir buraya kurulsa değerine değer katardı.

Hangi akılla böyle Kahramanmaraş’ı dağıttık anlamış değilim ilçeler bizden farklı mı derseniz orası da değil.. aynı ilçeleri bile dağıttık..

Hazine arazisi bedava diye dağ başına yapılan konutlardan şehir merkezine gelip gitme maliyetini yıllara vurarak hesaplayın hangisi ucuz olacağını bulursunuz..

Yazık ettiler Güzelim şehrimize 2025 yılında Kahramanmaraşlı boş kalan konutları yapılan yanlışları konuşarak hayata merhaba diyecek , çünkü Deprem konutları bittiğinde gerçekle yüzleşeceğiz dostlar

iyi günler


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi