YARDIMCIOĞLU; “ ESNAFIN DESTEĞE İHTİYACI VAR!”

YARDIMCIOĞLU; “ ESNAFIN DESTEĞE İHTİYACI VAR!”
Yardımcıoğlu; “ Esnafın Desteğe İhtiyacı Var!”Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu’yu makamında...

Yardımcıoğlu; “ Esnafın Desteğe İhtiyacı Var!”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu’yu makamında ziyaret ederek esnafın sorunları üzerine istişarelerde bulundu. Ziyarette konuşan Yardımcıoğlu, esnafın hem sivil hem de devlet desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, partisinin MKYK Üyesi Bilal Odunkıran ile beraber Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu’yu ziyaret ederek esnafın pandemi sonrası ortaya çıkan sorunları, ihtiyaç ve beklentileri üzerine istişarelerde bulundu.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Yardımcıoğlu, pandemi tedbirleri kapsamında işyerlerinin kapatılması ve sokağa çıkma kısıtlaması neticesinde sosyal hayatın doğal akışının bozulması sonucunda esnafta ciddi gelir kayıpları yaşandığını ifade etti. Hatırı sayılır oranda esnafın hem ekonomik kriz hem de pandeminin getirdiği olumsuz ekonomik koşullar karşısında yenilgiye uğrayarak işyerlerini kapatmak zorunda kaldığını dile getiren Yardımcıoğlu, esnafın büyük bir çoğunluğunun da borç batağı içinde olduğunu kaydetti. Küçük ve orta ölçekli esnafın hem kendisinden alışveriş yapacak vatandaş desteğine hem de pandeminin yaralarını saracak ciddi devlet desteklerine ihtiyacı olduğunu vurgulayan BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, aksi takdirde esnafın sonunun hiç de iyi olmayacağını belirtti.

“ESNAF SIFIRI TÜKETTİ!”

Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Küçük ve orta ölçekli esnaf, Türkiye’nin sigortasıdır, bel kemiğidir. Her ne kadar küçük esnaf denilse de gerek istihdam gerekse de vergi dilimindeki payları itibariyle ülke ekonomisine ciddi katkıları vardır. Bizim hem halk hem de devlet olarak esnafımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Ama öyle krediyle, borç ötelemeyle değil esaslı devlet destekleriyle esnaflarımızı ayakta tutmalıyız. Hibe desteğiyle esnafımızı ayakta tutmalıyız. Çünkü pandemi sürecinde esnaf sıfırı tüketti, eksilere doğru koşuyor. Bu süreçte esnaf varlıkla yoklukla mücadelesi verdi. Hala da bu mücadelesini sürdürüyor. Biz, Büyük Birlik Partisi olarak esnafımızın verdiği mücadeleyi çok iyi biliyoruz. O yüzden sürekli olarak esnafa kredi değil hibe verilmesini tekrarlayıp duruyoruz. Siyasi partilere verilecek olacak kaynağın, can suyu olarak esnafa verilmesi gerektiğini sürekli anlatıyoruz.”

“BAZI YATIRIMLAR BEKLEYEBİLİR AMA VATANDAŞ BEKLEYEMEZ, BEKLETİLEMEZ!”

Devletin, aciliyeti olmayan bazı yatırımları ertelemesi gerektiğini ve bu yatırımlar için ayrılan bütçeyi de esnafı ayakta tutmak için kullanması gerektiğini vurgulayan Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Kanal, köprü, otoyol, baraj gibi yatırımlar bir müddet bekleyebilir; ama vatandaş bekleyemez, esnaf bekleyemez. Bu yüzden devlet kaynaklarını dağıtırken önceliğini esnafa emekliye, işçiye ayırmalıdır. Ülkenin kaynakları vatandaş lehine kullanılmalı. Adam kayırmak, yolsuzluğa davetiye çıkarmak için ve savurganlığa meydan verecek şekilde kaynaklar kullanılırsa; o zaman millet de esnafı ve işçisiyle beraber iflas eder. Ülkemizin menfaati ve istikbali için memleketimizin parası memleketimizde doğru bir şekilde kullanılmalı. Memleket parasını dışarı çıkaranlar hem bunu kullanamazlar hem de akıbetleri çok kötü olur. Bakın şöyle bir 10 sene geriye gittiğimizde Kaddafi’nin 250 milyar doları olduğunu söylediler. Sonra ne oldu, o paranın 1 kuruşunu yiyemedi ve sonu çok kötü oldu. Aynı şey bu şekilde ülkesini soyan devlet başkanları için de geçerli.”

BAŞKAN KUYBU: MUHSİN YAZICIOĞLU DA İSMİNİ GÖNÜLLERE YAZDIRANLARDANDI!

BBP heyetinin ziyaretini değerlendiren Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ise BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun esnaf dostu bir lider olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kuybu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu’nun bizleri ziyaret etmesinden memnun olduk. Bu ziyaretin en anlamlı yanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu yâd etmemiz oldu. Çünkü rahmetliye karşı her zaman bir sevgimiz, saygımız vardır. Ben her zaman şunu söylerim: unvanlar her zaman unutulur; ama gönüllere ismini yazdırırsan hiçbir zaman unutulmaz, nesillerden nesillere geçer. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da ismini gönüllere yazdıranlardandı. Mahmut Bey’e ziyaretlerinden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Hemşehrimizin bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı olması bizi ziyadesiyle mutlu etti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.