Türk Olmak !

Türk Olmak !

     Biz Türk Milletiyiz, ancak yeni nesil Z kuşağı veya Baba kuşağı Türk Tarihini bilmeyen bir Türk milletiyiz.. kendi tarihimizi bilmiyoruz..

     Okumaya öğrenmeye de meraklı değiliz..

     Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Murat Bahtiyar Aras, Macaristan da ki Türklerle görüşüp duygu ve düşüncesini Türk Ocağı sohbet toplantısında bizlere anlatınca , orta okulda okuduğum Türk Tarihine yeniden bir göz atmam gerektiğini düşündüm..

    Hani bir de toplumun içinde bugün Türk olduğu için utananlar var, tarihimizi bilmeyenler var.. Türk alfabesinin varlığından haberi olmayan yeni nesilimiz var..

     Türk toplumlarını teşkil eden “Amerind - Beyaz Irk” melezi Ön Türk'ler, tarih sahnesine iki koldan (Aral Gölü ve Tanrı Dağları) çıkmış, bu iki kol 4.000 Yıl önce ÖTÜKEN'de birleşerek yeni bir toplum oluşturmuştu. M.ö. 2.000 li yıllarda ortaya çıkan bu toplum artık Kendisine “Türk” demeye başlamıştır. Türkler kendi alfabesi ile dünyaya ismini taşlara yazan bir millettir..

    Türk’ün şanlı tarihine, ilmine bakmak gerekir.. Avrupalılar hastalarını yakarken, Türkler Hastalarını ilaçla tedavi ediyorlardı.. okur yazardı ilim sahibi insanlardı..

     Türk tarihinin başlangıcı

     Dünya üzerinde yaşayan insan topluluklarının milletleşme süreci onların avcı-toplayıcılıktan çiftçi- çobanlığa geçmesi ile başlar. Türkleri oluşturacak insan topluluklarının MÖ 6000'lerde koyun yetiştiriciliğine başladığı düşünülmektedir Bu tarih atlı göçebe Türk kültürünün başlangıcı olarak kabul edilebilir.

     Ata binen, av yapan, savaşçı cesur Türk milleti bilinen iki alfabesi ile kendi tarihini yazmıştır.

    Türklerin atalarının MÖ 2500 ile MÖ 1700 yılları arasındaki Afanasiyevo kültürü ile başlayan ve MÖ 1700 ile MÖ 1200 yılları arasındaki Andronovo kültürü ile devam ettiğini savunurlar. Bu ırkın savaşçı ve göçebe kültüre sahip olduğu, MÖ 1700 yılları sonrasında kitleler halinde Altay Dağları ile Tanrı Dağları arasındaki bölgeye yayıldığı bilinmektedir

    Selçuklu, Büyük Selçuklu Devleti, Osmanlı Devletinin kurulması ile Türkler Saraylar yapmışlardır.. Cami, han, hamam, saray, kale, yaparken, alimleri ise kitaplar yazmışlardır.

    Tek tanrı , Gök Tanrıya inanan Türkler , İslam dini ve Sevgili Peygamberimiz , peygamber olunca İslam dini kabul ederek Müslüman olarak yaşamaya başlamışlardır..

    Türk Tarihi

     Türkler : tarihi boyunca sürekli devletler kurmuşlar.. devletleri kanalı ile topraklarını mallarını canlarını korumuşlardır.

     Savaşçı Türk milleti , herkese korku sarmışlardır.

      Büyük Hun Devleti'nin  Bozkır halklarına karşı Çin'in duvar inşası: Çin Seddi

Hiung-nu lideri Teoman'ın ölümü ve Mete'nin Hiung-nuların (Hunların) lideri olması

Kırgız halkından ilk kez söz edilmesi ,  Asya Hun Devleti görüyoruz.

      Ötüken'de Orhun Anıtlarının dikilmesi

      Türkler Osmanlı devletine gelinceye kadar olan tarihinde hep bir iz bırakmış kendi alfabesi ile bir yerlere bir taşa yazı yazarak bugünlere ulaştırmıştır..

Göktürk Kağanlığı'nın ayaklanan Uygurlar, Karluklar ve Basmiller tarafından yıkılması

Uygur Kağanlığı'nın kuruluşu, Kimeklerin bugünkü Kazakistan'da bağımsız hanlık kurmaları

etmesi, Karlukların İslamiyete geçmeye başlaması

Türgiş Hanlığı'nın Uygur Kağanlığı'na bağlı Karluklar'a yenilerek dağılması, özerk Karluk Hanlığı'nın kurulması, Karluklardan kaçarak Hazar ve Aral gölleri civarına göçeden Oğuzlar'ın Oğuz Yabgu Devleti'nin temellerini atmaları gibi cenk meydanlarını tarihin derinliğinde okuyoruz..

Uygur Kağanlığı'nda taht mücadelesini ..

Büyük Selçuklu Devleti.. ve Çaldıran Muharebesi, Osmanlıların Doğu Anadolu'ya yerleşmesi ile başlayan Osmanlı tarihi ve bugün dünyada olan Türkler..

    Ne yazık ki : Bugün Türklerin tamamı Müslüman değil , özellikle Türki Cumhuriyetleri içinde başka dinlere inanlarında olduğunu görüyoruz..

    Türk alfabesinin kurulması ve Türk Milletinin tek dil konuşmasının zamanı gelmiştir..

     Biz Türk’üz ve bir dilimiz ve alfabemiz var, artık Türk Alfabesi ile yazmamız okumamız gerekiyor..

    Özetin özetini yazdım, bu konu ciltler dolusu kitap yazılarak anlatıla bilir.. anlayan anlamıştır.

    İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi