Şehrimiz İnsanı Niye Göremiyor ?

Şehrimiz İnsanı Niye Göremiyor ?

     Hiç kimse kusura bakmasın, bugün şehrimizin bakar görmezlerini yazacağım..

     Kim üzerine alır, alınırsa bilin ki onu yazmışımdır.

     Şehrimizde : İmar hak getire !

     Müteahhit firması hak getire !

     Mersin de bir eve gidiyoruz..

     175 m2 bürüt..

     Ama öyle güzel bir proje yapmışlar ki : sanki saray ! evin içinde bir santim ölü alan yok her yeri kullanmış santim santim değerlendirmiş..

     En çok hoşuma giden yeri ise : Mutfağın yanından bir kapı açılıyor çok küçük mini bir kızartma mutfağı yapmışlar, Balık ve Kızartmalar burada yapılıyor dolayısı ile evin içine koku dağılmıyor.. harika bir düşünce..

     Türkiye de zaman zaman çeşitli illere gidiyoruz, belediye başkanları o kadar güzel işler yapıyorlar ki : alkışlıyorum..

      Kahramanmaraş’a dönüp bakıyorum Türkiye’nin 25 yıl gerisinde halen köy yolları ile uğraşıyoruz, şehrin imarı yok, planı yok, projesi yok, neyi önceliğimiz onu bilen biri de yok..

     Türkiye de bir çok ilimize gittim: bizim gibi iplik, dokuma, boya – kasar işine girmemişler, ama sanayi de çeşitlilik var..

     Bizim aklımız gözümüzde biri ne yaparsa diğerleri de onu yapıyor..

     Oysa : Biri iplik fabrikası kurdu diye değeri de kurmamış , oda makine sanayi kurmuş.. biri inşaat malzemeleri yapan fabrika kurmuş , bir de yan sanayisini kurmuş..

     Bizde biri ne yaparsa diğerleri de onu yapıyor..

     Bir zamanlar 1974 sonrası bir çırçır furyası başladı.. Derneği bile knuruldu.. 125 üzerinde çırçır ve Prese fabrikası kuruldu.. Herkes çıççırcı oldu.. sonra tek tek kapandı bugün her halde iki üçtane var.. 1984 sonrası İplik Fabrikası kurma modası başladı , herkes bu işi yayıyor !

     İllede iplik, dokuma, konfeksiyon kurmak zorunda değilsiniz, birinizde otomobil fabrikası kurun, biriniz uçak fabrikası kurun ne olur yani !

     Biri kebapçı dükkanı açıyor, herkes yeme içme üzerine dükkan açıyor, haydi açtınız kabul de hiç mi çevre illeri gezerek, bir yenilik yapa bildiniz mi ?

     Gezip görmezseniz : işinizi doğru yaptığınızı sanırsınız , hep aynı şeyi yapmak zorunda mısınız ? yenilikçe olun, gözünüzü açın, dünya nereye gidiyor siz nereye gidiyorsunuz ?

     Kuru Fasulye Pilav, Adana kebap, Kuşbaşı, uyduruk bir salata , etsiz uyduruk bir çiğ köfte ile birilerini kandıracağını sanıyorsunuz: herkes de aynı menü ! Allah aşkına çıkın komşu illere gidin: Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adana’ya gidin görün adamlar ne yapıyor !

     Biraz iğneyi kendimize batıralım: Biri internet haber sitesi kurdu.. herkes bu işi yapmaya başladı.. bugün 150 üzerinde internet haber sitesi var , Türkiye de ise 12 milyonu geçmiş biz bunun hangisine girerek hangisine bakacağız..?

     Uydu da o kadar çok televizyon kanalı var ki : hangisine bakalım ? mesele burada.. bugün Kahramanmaraşlı bunu göremiyor, sonra da işsizlik var iş bulamıyoruz diyor..

     Çeşitli mesleklerden örnekler verdim. Son olarak ba bize iğne batırdım..

     Sevgili okurlarım: Yenilikçe olmalıyız..

     Yapay zekanın çalışmaya başladığı bugün : hergün kendimizi yenilemeliyiz.. Örnek gazetecilik mi yapacağız, en iyisini yapmalıyız..

     Lokantacılık mı yapacağız, komşu illeri gezerek en iyisini en mükemmelini açacağız..

     Fabrika mı kuracağız, dünyayı gözip görüp Konya da mola verdikten sonra en iyi fabrikayı kurmak zorundayız..

     Bizde Mimari proje yok, kopyala yapıştır yapıyoruz..

     Böyle olunca da Mersin deki gibi ev ortaya çıkmıyor..

     Biz kolaycı ve beleşçiyiz , beleşi severiz mesele burada tıkanıyor sanıyorum..

     Neyse bugünlük bu kadar

      İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi