Mehmet Fatih Erdoğan

Mehmet Fatih Erdoğan

ŞEHİDİMİZE RAHMET DİLİYORUM

ŞEHİDİMİZE RAHMET DİLİYORUM

Dün, 09.01.2021 Pazar günü Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Gül tepe karakolunda bölücü terör örgütü mensupları tarafından menfeze yerleştirilen el yapımı mayının patlatılması sonucu şehit olan Kahramanmaraşlı Piyade Teğmen Murat Alyakut Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı. 

Pazarcık İlçesine bağlı Büyüknacar Mahallesindeki baba ocağına getirilen Şehidimizin Türk Bayrağına sarılı naaşına babası İsmail, annesi Havva, eşi Gülsüm ve şehidin kardeşleri sarılarak, ağladılar. Baba ocağında alınan helalliğin ardından cenaze namazının kılınması için naaş Ulu Camiye götürüldü. 

Şehidin cenaze namazını imam ağabeyi Musa Alyakut kıldırdı. İmam Alyakut, “Allah bizlere şehit kardeşi olmayı nasip eyledi. Cenabı Hak kardeşimi bizlere şefaatçi eylesin. Uzaktan yakından yanımızda olan ve dünden beri bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Piyade Teğmen Murat Alyakut’un naaşı Yukarı Pazarcık Mahallesi’ndeki Hacı Ahmet Mezarlığı şehitliğinde toprağa verildi. 

Askerlerimize, Polislerimize ve Sivil Vatandaşlarımıza yapılan terör saldırılarını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Tüm Şehitlerimize cenabı Allahtan rahmet ve kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Bu saldırıları yapanları lanetliyorum. Er veya geç ama mutlaka Allah belalarını verecektir. Bu hainler iki cihanda da huzur bulamasınlar inşallah.

Çarşı Pazardaki Yangın Devam Ediyor

Dolar kuru düne göre bugün biraz daha yükseldi. 1 dolar 13.87 Türk Lirasına yükseldi. Türk Lirasındaki değer kaybı maalesef önlenemiyor. Tüm kesimler tarafından; “fiyatlar aşağı çekilsin, yapılan zamların bir bölümü kaldırılsın” dense de dinleyen yok. Ne pazarcı ne marketçi ne de tüccarların fiyat indirdiği yok.

Belli ki hükümet benzine, mazota, LPG’ye, elektriğe, doğal gaza, tüp gaza ve vergilere yaptığı zamları indirmezse esnaf ve tüccar mallarına yaptıkları zamları kesinlikle indirmeyecekler. Allah fakir fukaraya yardım etsin. “Zengin arabasını dağdan aşırır. Fakir düz ovada yolun şaşırır.” Bu durum zaten biliniyor. Söz durup dururken Atasözü olmamış.

Hükümet yine işin kolayını seçti. Zenginlere aba altından sopa gösterir gibi yaparak sopayı fakir fukaranın sırtına indirdi. Zaten per perişan durumda olan emeklilere, küçük esnafa, yardım elini uzatmadı. Kedileri bilir. Mühür şimdilik ellerinde ve Sultan Süleyman kendileri… Fakat fakir fukara bu defa ‘mühür sahiplerini’ Allah’a şikâyet ediyorlar. Haklarını yiyenleri Allah’a havale ediyorlar. “Allah neylerse güzel eyler” diyorlar. Hükümetin yaptığı gibi emeklilerde aba altından sopa gösteriyorlar. ‘Sandık da görüşürüz’ diyorlar…

Özel Okul Ücretleri

Çocukları Özel Okullarda okuyan dostlarım beni arayarak ‘Özel Okul fiyatlar ne kadar zam yaparlar’diye sormaya başladılar. Özel okullar faaliyetlerini sürdürebilmeleri, eğitimi sürdürülebilmeleri ve kurumlarının zarar görmemesi adına 2021 yılında artan maliyetleri yeni eğitim ve öğretim döneminde mutlaka fiyatlarına yansıtacaklardır. Çünkü bina giderleri, personel giderleri ve diğer kalemlerde ciddi maliyet artışları söz konusu oldu. Okulların ayakta kalabilmesi için eğitimin sürdürülmesi için bu artışlar tabii ki velilere yansıtılacaktır. Özel okullarda yıllık artış oranları; ÜFE ve TÜFE'nin ortalaması alınır. Üzerine 5 puan ilave edilerek bulunur. Bu oran kanımca geçen seneki fiyatlara Yüzde 40 veya 50 civarında bir zam yapılacaktır. Bu zammı yapmayan Özel Okullar ayakta kalamazlar. Bu oranda yapılan Özel Okul artışları bence makul artışlar. Velilerimizin itiraz etmeden kabul etmeleri gereken bir oran diyebiliriz.

Yarıyıl Tatili

Ara tatilin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü sona erecek. Dersler 06 Ocak 2022 Pazartesi günü yeniden başlayacak. Öğretmen ve öğrencilerimize şimdiden iyi tatiller diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Fatih Erdoğan Arşivi