Gazze İçin Eldiven Taktı

Gazze İçin Eldiven Taktı
Yaklaşık 5 aydır İsrail tarafından gerçekleştirilen katliamlarla yeryüzünün en büyük zulmüne maruz kalan Gazze için bir anlamlı protesto da, sağlık ve sosyal hizmet emekçisi kadınlardan geldi.

Sağlık Ve Sosyal Hizmet İşçisi Kadınlar Bu Kez

Gazze İçin Eldiven Taktı

Yaklaşık 5 aydır İsrail tarafından gerçekleştirilen katliamlarla yeryüzünün en büyük zulmüne maruz kalan Gazze için bir anlamlı protesto da, sağlık ve sosyal hizmet emekçisi kadınlardan geldi.

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Gazze teması ile gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri münasebetiyle 81 ilden Ankara’ya gelen Öz Sağlık-İş Sendikası Kadın Komite Başkanları anlamlı bir eyleme imza attılar.

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde görev yapan Öz Sağlık İş mensubu kadın üyeler, çalışırken kullandıkları eldivenleri bu sefer bombalar altında katledilen Gazzeli anneler ve çocukları için giydiler.

Ellerine taktıkları siyah eldivenlerle “GAZZE’DEKİ KATLİAMA DUR DE!” eylemi yapan sağlık ve sosyal hizmet emekçisi kadınlar, İsrail’i kınadı ve çoluk çocuk demeden tüm sivillerin katledildiği Gazze için dünyaya acil ateşkes çağrısında bulundu.

SERT:

“EY AMERİKA, EY DÜNYA ÜLKELERİ SİZ HANGİ SIFATLA DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAYACAKSINIZ?”

Etkinlikte konuşan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, başta Amerika olmak üzere dünya devletlerine seslenerek “ Bu kan oluk oluk akarken siz hangi sıfatla Dünya Kadınlar Gününü kutlayacaksınız” dedi.

Devlet Sert etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Gazze’de yaşanan dramı hepimiz biliyoruz. 5 ayda 30 bin Gazzeli katledildi. Bunun 9 bini kadın. 13 bini çocuk. Siz sivilleri katlediyorsunuz. İsrail artık katliamlarda ölenlerin toplu defnedildiği mezarları da bombalıyor. Allah’ın laneti üzerine olsun. Ey Amerika ey dünya ülkeleri siz hangi sıfatla dünya kadınlar gününü kutlayacaksınız?

Mesele sadece hak arama mücadelesi değil, orada şehit olan o kadın ve çocukların vebali üzerimizedir. Biz sendika olarak orada bir okul inşa ettik. Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerinin, çalışanlarının katkılarıyla biz o okulu tamamladık. 350 engelli yetim-engelli çocuk hem eğitim hem tedavi görüyor. Ama şu an oradaki katliamlar nedeniyle 200 Gazzeli aile okulumuza sığınmış durumda.

Gazze nüfusunun üçte biri şehit oldu. Uluslararası yardım sıralarına giren Gazzeli’ler bombalandı. Mağdur insanları taşıyan ambulanslar, hastaneler bombalandı. Bombalarla ölmeyen bebekler artık açlıktan ölüyor. Boş biberonlarla defnediliyorlar. Ramazan ayında da bu katliamlara devam edecek gibi gözüküyorlar. Dünya bir an önce ateşkes için seferber olmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.