Bugün Tıp Bayramı

Bugün Tıp Bayramı
Kahramanmaraş Tabip odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli , Bugün 14 Mart Tıp Bayramı , tüm doktorlarımızın tıp Bayramını Kutluyorum

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı.

Türk hekimlerinin bayramı.

Tıbbiyelilerin her şartta vatanı için, doğrular için mücadelesini anma günü.

Üzüntülerle dolu bir bayram yaşıyoruz. Kahramanmaraş depremlerinin acısı gözümüzün önünde

Kaybettiğimiz canlarımız, sakat kalan vatandaşlarımız, öksüz yetim kalan yavrularımız…

Depremde canlarını veren meslektaşlarımızın yası yüreğimizde.

Bu yıl bayramımız buruk.

Hekimlerimiz, deprem sürecinde üzerine görevi fazlası ile yerine getirmiştir. Depremin ilk anından itibaren bulabildikleri her binada, her çadırda, her ortamda sağlık hizmeti vermeye başlamıştır. Yıkılan hastanelerimizin, sağlık binalarının eksikliğini kendi özverileri ile kapatmaya çalışmıştır.

Kahramanmaraş’ımızın sağlık sorunları depremlerle beraber çığ gibi artmıştır. Kahramanmaraşlımız tedavi olacak, hekimlerimiz çalışacak bina bulamamaktadır. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Kahramanmaraş’ın hastane sorunu çözülmemiştir. Vatandaşın sağlığa ulaşım sorunu giderilmemiştir. Sağlam, hizmete uygun sağlık binaları hizmete alınamamıştır. Tüm bunlara rağmen Türk hekimleri canla başla sağlık hizmeti vermeye çalışmakta, bina eksikliğini gidermeye çalışmaktadır.

Hekimler sağlığı ilgilendiren her konuyu kendine görev edinmektedir. Halkımızın sağlık sorunu bizim de sorunumuzdur. Depremlerin artçıları sağlık alanında daha şiddetli devam etmektedir. Kahramanmaraşlı temiz hava soluyamamaktadır. Asbest tehlikesini iliklerine kadar hissetmektedir. Yeterli, kaliteli şebeke suyu bulamamaktadır. Barınma sorunu çözülmeye uzaktır.

Biz hekimler tüm olumsuz şartlara rağmen sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Halkımızın sorumlarını sahipleniyor, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Meslek büyüklerimizin bize devrettiği sorumluluk alma bilincini devam ettiriyoruz.

Tıbbiye her zaman ülkesine sahip çıkmıştır, çıkmaya devam edecektir.

Mesleğinin verdiği sorumluluğunu yüreğinde yaşatan, ömrünü adadığı eğitimini halkı için kullanan Tıbbiyelililerin Tıp Bayramı kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.