Oruçlarınızı Dondurma İle Açın !

Oruçlarınızı Dondurma İle Açın !

Yaşar Pastanesi de özel olarak hurmalı dondurma üretimi yapan Mado Yönetim Kurulu üyesi Erdal Kanbur; “ Oruçlarınızı hurmalı dondurma ile açın , sıhat bulun” dedi.

      Kahramanmaraş’ın ünlü dövme dondurma markası MADO kurucu ortaklarından Erdal Kanbur, dövme dondurmayı Mübarek Ramazan ayı sebebi ile kabe hurması ile birleştirerek oruçlarınızı dondurma ile açabilirsiniz dedi.

      Kahramanmaraş Gazetesi, www.kahramanmarasgazetesi.com.tr internet haber sitesi yazı işleri müdürü Bekir Doğan’a özel açıklama yaptı.

     Ahirdağı da 90 çeşit endemik bitki ile beslenen keçi sütünden bugün 80 çeşit meyveli doğal dondurma yaptıklarını anlatan Erdal Kanbur: “ Ramazan ayı sebebi ile hurmalı dondurmaya ilgi fazla oldu.

     30 gün boyunca tuttuğumuz oruçlarımızı hurma ile açma geleneğimiz var, Medine, Mekke den gelen özel hurma ile hurmalı dondurma yaptık, Kahramanmaraşlılar oruçlarını açmak için hurmalı dondurma almaya geliyorlar,”

     Kahramanmaraş’ın ünlü pasta hanesi, Yaşar da:  Doğal meyveli dondurma yapan Kahramanmaraş’ın ilk ustası Mehmet Sait Kanbur, Atilla Kanbur ve Erdal Kanbur kardeşler, daha sonra kurdukları MADO markası ile dünya pazarına açılması ile Türkiye’nin markası olurken, Kahramanmaraş’ta yöresel ürünlerde çıkarmaya devam ediyor..

     Yaşar Pastanesi olarak Kahramanmaraşlılara bir birinden güzel meyveli dondurma sunan Erdal Kanbur, 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayı sebebi ile hazırladıkları Hurmalı Dondurmayı Kahramanmaraşlıların severek yediklerini oruçlarını dondurma ile açtıklarını söylüyor..

     Keçi sütü, Salep, şeker ve Hurma ile bambaşka bir tat alan Hurmalı Dondurma ile oruçlarını açanlar ise : Yaşar Pastanesine teşekkür ediyorlar..

     Süt dünyanın her yerinde var , şeker dünyanın her yerinde var ama olmayan, Kahramanmaraş Ahirdağında yetişen keçinin sütü, Maraş dağlarından toplanan salep ve bir de bunu dondurma yapacak usta..

      Teknoloji ne kadar gelişse de Ustanın kıvamını yakalamadığını bize anlatan Erdal Kanbur, süt, şeker ve salebi karıştırarak ürettiği dondurmayı bu kez de ramazan sofralarının vazgeçilmez ürünü hurmayla harmanladık ortaya müthiş bir lezzet çıktı..

      Oruçlarımızı hurmalı dondurma ile açarken, hem serinliyoruz hemde zengin gıda alıyoruz,” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi