On büyük elçi ve Eski Film !

On büyük elçi ve Eski Film !

      Şöyle geriye dönüp bakıyorum: Türkiye de Üniversite olayları, sağ-sol olayları olmadı, Alevi – Sünni olayları bu da tutmadı ise Büyükelçilerin bildiri vermeleri.. bu filim 1960 dan beri zaman zaman oynatılıyor , eski tanıdık filim..

     On ülkenin Büyükelçisi Osman Kavala serbest bırakılması açıklamasına dış işleri bakanlığı sert cevap vererek, o elçileri bakanlığa çağırdı. Osman Kavala açıklaması: Dışişleri Bakanlığı 10 ülkenin büyükelçilerinin uyarıldıklarını açıkladı, 'Hadsiz açıklama kabul edilemez' dedi

     ABD, Almanya ve Fransa'nın da aralarında olduğu 10 ülkenin Ankara büyükelçilikleri ortak bir açıklama yayımlayarak, Gezi Parkı Sponsoru  Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu. 10 ülkenin büyükelçileri açıklama sonrası Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçiler uyarıldı, bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hadsiz açıklama kabul edilemez" denildi.

     Daha önce : Abdullah Öçalan, Selahattin Demirtaş için benzeri girişim de bulunan sözüm onlara sözde büyükelçiler bu defa : Osman Kavala'nın tutukluluğunun dördüncü yılı nedeniyle yayımlanan ve ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın imzaladığı ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

     "Bugün, Osman Kavala'nın tutukluluğunun başlamasının 4. yıl dönümü. Daha önce verilen beraat kararının ardından farklı davaların birleştirilmesi ve yeni davaların açılması yoluyla davasında süregelen gecikmeler, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Türk yargı sisteminin şeffaflığına gölge düşürüyor.

     "Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilikleri olarak birlikte, Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri ve iç hukukuyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz."

    Şimdi sürece bakalım: Boğaziçi Üniversitesinde ABD köpekleri ile olay çıkardılar.. tutmadı..  Arkasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Siyasi Cinayetler söylemi ile hükümeti dünyaya şikayet ettiler..

    Kanun hükmündeki karar name ile işlerine son verilen FETÖ bağlı kamu görevlilerinin tamamını yeniden işlerine döndüreceğim söylemi ile ülkede ikicilik çıkarmaya çalıştı.

    Bugün ise Ankara’nın 10 Büyükelçisi : Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve yargısına geçmişte olduğu gibi ayar vermeye çalışıyor..

    Filmin bundan sonraki bölümünde : ABD ve AB ülkelerinin Türkiye ambargosu, Türklere ait var ise banka hesaplarının dondurulması, Türklere vize verilmemesi , daha önceden anlaşması yapılan başta makine olmak üzere her türlü malın Türkiye girişini geciktirmek, engellemek, mümkün ise vermemek yollarına gideceklerdir.

    AB ülkelerinde ekonomik kriz, market raflarının boşalması, özellikle İngiltere de ki akaryakıt krizi derinleşerek giderken, Türkiye den gelecek gıda ve diğer ürünlere yok diyecek güçleri bugün için yoktur..

    Meselenin özü : Türkiye , ABD, Rusya, Çin ve diğer ülkelerin yanında bugün liderlik rolünü üstlendi..

    Bu sebeple : Irak ve Suriye deki terör örgütlerine ABD , Füze, Zıhlı araç, başta olmak üzere her türlü Silahı vermesine rağmen Türk İHA ve SİHA’ları ile terör örgütleri diz çöktürüldü.

    Bugün ise ABD perdenin yanına geçerek : Yunanistan ve adaları silahlandırıyor..

    Türkiye F 35’leri vermediği gibi, F 16 yedek parçasınıda vermeyerek ABD katil ve haydut bir devlet olduğunu bir kere daha gösterdi.

    ABD Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu güne kadar : Anadolu çocuklarını , zeki çocukları daha orta okulda, Lisede yanına alarak yetiştirdi.. bir ABD köpeği olarak, Asker, Polis, Kamu kurum ve kuruluşlarının başına yerleştirttiğini yaşayarak görerek bugüne kadar geldik..

    Kemal Kılıçdaroğlu : 18 Ekim’den sonra , hükümetin dediği işleri yaparsanız sorumlusu siz olursunuz diyerek devlet memurlarını tehdit etmesinin altında yatan da bu !..

    Milliyetçi, muhafazakâr, vatanını seven, milletine hizmet eden kamu görevlileri bu söyleme gülüp geçtiler.. ama Emrin kime gittiğini biz çok iyi biliyoruz..

    Büyük Fotoğrafın içindeki küçük ayrıntılara iyi bakın kimin ABD köpeği olduğunu görürsünüz, 10 Büyükelçinin de bu son çırpınışıdır..

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi