Necati Okay Dinlerken !

Necati Okay Dinlerken !

     Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay , beyle iki yıllık pandemi ayrılığından sonra ilk defa dün bir baş başa sohbet etme imkanı bulduk..

     Tesadüf mü ? iyi niyet mi dersiniz.. bilemem ama : Çağlayancerit yolunun ilk bölümü Ayvalı Barajına kadar olan bölümün ihalesi biz sohbet ederken yapıldı.

     Yol demek: Medeniyet demek, yol demek gelişme demektir..

     Dulkadiroğlu ilçemize hayırlı olsun..

     Dulkadiroğlu ilçemizden Altın çıkarılacak ! , artık Altın İlçe olacaktır..

     Altınlı Dulkadiroğlu olacaktır..

     Benim hayalım ve çılgın projem aslında : bir çay parası kadar değeri olan bir proje ki , Büğlek yokuşu çıkışından Dulkadiroğlu Belediyesine tünel vurulması..

     Kahramanmaraş Göksun yolu üzerindeki tünelleri yapan şirketimizin ifadesi : “ Bugün tünel yapmak düz yol yapmaktan daha kolay ve risksiz ,” diyorlar..

     Büğlek- Dulkadiroğlu belediyesi arası açılacak olan tünel, doğu ile batıyı bir birine bağlayacak ulaşım çok kolay olacaktır..

     Başkan Necati Okay : Büğlek- Belediye arası tünel çalışması için proje hazırlatacağı sözünü verdi, inşallah kaynağı da bulduğumuzda bu iş tamam demektir..

     Dulkadiroğlu belediyesi tarafından yapılan ve her biri 115 bin TL mal olan konutların anahtar teslimi önümüzdeki günlerde yapılacak ve üyeler yeni yıla kendi evlerinde gireceğinin müjdesini de verdi..

     Elmalar mahallesine : İmam Hatip Orta okulu, İmam Hatip Lisesi , Yatılı Kuran kursu ve okulların pansiyonu olan bir eğitim kompleksi yapmak benim hayalim diyen Necati Okay’ın ilk defa gözlerinden enerji saçtığını gördüm..

     Kahramanmaraş’ın besi merkezi, Kurbanlık ve Adaklık hayvan merkezi olan Elmalar Kurban Bayramı süresince her gün 100 binlerce insanı ağırlayan bir mahalle oldu.

     Elmalara ne yapsak yakışır ve de yapılması gerekir..

     Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ilçesinde çok fazla oto galeri olduğunu bu kötü görüntünün ortadan kalkması ve Oto Galerici esnafının daha güzel iş yapması için bölgenin acilen bir galericiler sitesine ihtiyacı olduğunu dile getirdik..

     Başkan Necati Okay ise : Bu konuda bir çalışmamız var, yer arayışımız devam ediyor, Türkiye’nin en iyi oto galericiler sitesini yapmak istiyoruz hemde öyle seneler süren bir proje değil en fazla bir yıl içinde hizmette açmayı planlıyoruz..” dedi..

     Vatandaş Bizim Önümüzden Gidiyor..

      Okay : Korona Virüs sebebi ile : Köyler yeni adı ile kırsal mahallelerimizde eski evler yıkılarak yerine yenisi yapıldığı gibi, bağların tamamına , bağ evleri yapılarak vatandaş şehirden kırsala giderken, maalesef belediyelerin önünde gidiyor..

      Sadece Kahramanmaraş’ta değil 30 büyük şehirde en azından ilin tamamı için imar planı yapılmalı ve hiç olmazsa yapılanlar , bir süre sonra kentsel dönüşümden veya imara aykırılıktan yıkılmamalıdır..

      Kahramanmaraş’ımızda da 910 Kırsal Mahalle ve Merkez mahallelerimiz için İmar planı yeniden yapılırsa biz vatandaşın önüne geçeriz..” diyor..

      Tarihi konakları, mesire alanları, Kayak merkezi, yeni yolları caddeleri, sokakları ile Altın Şehir Dulkadiroğlu ilçesi çok farklı noktalara doğru gitmektedir..

      Kahramanmaraş Ekinözü, Elbistan Karayolu Projesi Başkan Fatih Mehmet Erkoç ‘un hayal ettiği bir proje idi..

      Bu projeye destek gelecek açıklama Başkan Necati Okay dan geldi..

      10 sene önce : Bertize tünel açacağız desek afaki olur herkes gülerdi.. bana göre artık bunu konuşmanın zamanı geldi !” sözleri bize  Kahramanmaraş Ekinözü yolunu çağrıştırdı.. öyleki : Uygun bir yerden tünelle Ahirdağının altından bertize geçilir, buradan iki üç tünelle Ekinözüne geçildiği zaman ilçeye uzaklığımız 50 km. altına düşüyor, böyle olunca gidip bir bardak su içerek gelmek çok kolay olacaktır..

     Dulkadiroğlu – Ekinözü komşu ilçeler olarak bu konuya ciddi ciddi el atılması gerektiğini gördüm..

     Artık gündem : Kahramanmaraş Dulkadiroğu ilçesinden Ekinözü’ne yol projesi olmalıdır..

     Bugünlük bu kadar

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi