Malatya‘dayız !

Malatya‘dayız !

    GAP Gazeteciler Birliği , bugün Malatya da GAP 15. Oscar ödüllerin hak edenlere vermek üzere dünyadan ve Türkiye ‘den bir çok siyaset, gazeteci, iş adamını Malatya da topladı.

    Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bugün saat 14 00 de yapılacak ödül törenine katılmak ve bize verilecek ödülü almak üzere , sabah Gazeteci Mehmet Taş, Serdar Erdoğanyılmaz beyle birlikte Malatya’ya doğru yola çıkıyoruz..

    Bugün biraz kendimizden söz etmek istiyorum:

    27 yıl Türkiye Gazetesi, TGRT ve İHA da görev yaptıktan sonra , genç emekli olarak Gazeteci arkadaşımız Niyazi Kara ile 2004 yılı 12 Şubat da , KAHRAMANMARAŞ GAZETESİ ve www.kahramanmarasgazetesi.com.tr internet haber sitesini kurarak yayın hayatımıza başladık..

    Geriye dönüp baktığımda : 18 yılda har hafta Salı günü sonra gününü değiştirerek her hafta Çarşamba günleri gazetemizi 18 yıldır çok şükür aksatmadan çıkardık..

    Geriye bakıyorum : 18 yılda bu haftaki gazetemizin sayısı 1054 olmuş..

    Biz bazı haftalar iki , hatta üç gazete çıkardığımız haftalar oldu..

    Korana Virüs, Pandemi süresinde , bir çok gazete kapandı, Resmi ilan alan , Günlük olan gazeteler anlaşarak hafta da iki gün çıktılar..

    Bizim resmi ilanımız yok, çünkü Kahramanmaraş’ta iki günlük gazete olduğu için , kanunen biz resmi ilan alamıyoruz..

    Abone ve özel ilanlarımızla : gazetemizi hiç aksatmadan korona virüslü geçen 3 yılımızda bile her hafta okuyucularımızla buluşturduk..

    Fabrikaların bulunduğu : Gaziantep, Adana, Kayseri yolu üzerindeki tüm fabrikalara dağıtım yapan bir görev arkadaşımız var..

    Binevler, Sanayi, Doğukent, Şehir merkezi dağıtımı için iki yol arkadaşımız var ve Kahramanmaraş Gazetesini gününde okuyucularımıza ulaştırıyorlar..

    Tabi birde Posta ile Türkiye geneli dağıtımımız var.. Bu bağlamda PTT de dağıtımından dolayı teşekkür ediyorum..

    Kurulduğumuz günden bir yıl öncesine kadar ! Kuşe veya Birinci hamur lüks kağıt basarak 2 bin 500 veya 3 bin gazete dağıtımını 6 dağıtım elemanımızla yapıyorduk..

    İşin doğrusu : Korana Virüs darbesi yanında artan kağıt maliyetleri karşısında bir çok gazete kapanırken, biz direndik.. kağıt dan taviz verdik..

    Ancak : daha fazla dayanamayarak, kağıt maliyetinden kurtulmak için yaklaşık 7 aydan beri gazetemizi normal gazete kâğıdına basıyoruz..

    17 yıl gazetemizi birinci hamur kağıt veya kuşe kağıtta okuyan okuyucularımız biraz üzülmelerde bizi anlayışla karşıladılar..

    Anadolu da bir gazete 18 yıl her hafta düzenli gazete çıkarması ve üstelik de resmi ilan almadan yaşaması, 8-10 personel çalıştırması GAP Gazeteciler Birliği başkan ve yönetim kurulu üyeleri gözünden kaçmadı..

    Pandemi sürecinde : Aksatmadan gazetemizi çıkardığımız için Kahramanmaraş Gazetesine 15. Oscar ödüllerine laik görmüşler , emeğe verilen saygıdan dolayı, bizim ödül almamızı teklif eden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tay beye ve  Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum..

    Çok kısa ve özet olarak hikayemizi yazdım..

    Türkiye ve Kahramanmaraş’ta ki bölgemizdeki gazeteci dostlar çok iyi biliyorlar, yüzlerce gazete kapandı.. biz bugüne kadar direnerek geldik..

    Para kazanamadık, bazı zamanlar ekmek parası bulamadık ama, yıkılmadık ayaktayız okuyucularımızın destekleri ve gazetemize ilan veren işletmelerin destekleri ile bugünlere kadar geldik..

    Bağ-kur var, SSK var, bilemiyorum Türkiye de kaç haftalık gazete de var ama Kahramanmaraş Gazetesi Sahibi Gülay Doğan, Yazı İşleri Müdürü Bekir Doğan, Niyazi Kara , Askere gitmeden önce  Deniz Doğan olmak üzere 4 sarı basın kartlı çalışanı olan bir gazete idik..

     Her güçlüğe rağmen yayın hayatımızı devam ettiriyoruz. Bu sebeple , Gazetecilik hayatım boyunca yüzlerce ödül aldım.. Ancak bugün GAP Gazeteciler Birliğinin Malatya da vereceği 15. GAP OSCAR ları ödülü benim için çok daha anlamlı..

     Malatya da görüşmek üzere

     Hayırlı günler diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi