Küresel Gazeteciler Konseyi Bölgesel İftarı Osmaniye de yapıldı.

Küresel Gazeteciler Konseyi Bölgesel İftarı Osmaniye de yapıldı.
Küresel Gazeteciler Konseyi Akdeniz bölgesi geleneksel İftarı Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı başkanın ev sahipliğinde Osmaniye de yapıldı.

Küresel Gazeteciler Konseyi Bölgesel İftarı Osmaniye de yapıldı.

KGK Osmaniye Kucaklaşması

OSMANİYE – Küresel Gazeteciler Konseyi Akdeniz bölgesi geleneksel İftarı Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı başkanın ev sahipliğinde Osmaniye de yapıldı.

Osmaniye Beyoğlu Yemekçilikde yapılan İftara Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim katıldı.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı KGK Osmaniye İl Temsilcisi İsrafil Avcı yaptığı konuşmada : Osmaniye meslektaşlarım. Bugün burada küresel gazeteciler konseri konseyimizi, bölgesel iftar programına sizleri ağırlamaktan onur ve şeref duyuyorum.

Sayın Genel Başkanım Mehmet Ali Dim ve komşu illerden gelen üyelerimize il temsilcilerimize hoş geldiniz, şeref verdiniz Daha önce benim de yerel meclis başkanlığı yaptığım dönemde de konseyinin kurulduğu günden bu yana küresel gazeteciler konseyi olarak ülkemizin çeşitli bölgelerinde sürekli bölgesel Ramazan aylarında bölgesel iftarlarımızı hep veriyorduk..

Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat Depremlerinde Osmaniyemiz de büyük hasar aldı geçen yıl yapamadık..

Bu sene ilk defa bize nasip oldu. Tekrar söylüyorum, sizi ağırlamaktan şeref duyuyorum.

İnşallah daha güzel Ramazanlarda Osmaniye'de daha güzel ortamlarda misafir ederiz. Çünkü biliyorsunuz 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde en büyük zarar gören illerden bir tanesi Osmaniye'miz. Maalesef birçok yıkımı gerçekleştiren bina oldu. Birçok can kaybımız oldu.

Yeni belediye başkanımızı 31 Mart'ta seçeceğiz, yapılacak mahalli idareler seçimler nedeniyle siyasilerin de ramazan nedeniyle iftar vermesi sebebi ile her yer dolu bu sene iftarımız burada oldu inşallah seneye daha güzel yerde iftar yaparız, hoş geldiniz diyor sözü Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim beye veriyorum,” dedi.

osmaniye-dim-001.jpg

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ GENEL BAŞKANI MEHMET Ali DİM

Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep, Hatay, Adana dan gelen il temsilcilerimiz üyelerimiz hepinize teşekkür ediyorum..

Kıymetli Türk Dünyası Gazeteciler federasyon başkanımız Menderes Demir, , değerli Osmaniye İl Başkanımız İsrafil Avcı , Önceki dönem KGK Yerel Medya Meclis Başkanımız , benim bir arkadaşım, kıymetli İsrafil Avcı. Ve tabii konseyimizin komşu illerden gelen bir il temsilcileri, üyelerimiz , kıymetli meslektaşlarım. Hanımefendiler ve çocuklar da var. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Mehmet Ali Dim : Bildiğiniz gibi özellikle yerel medyayı çok etkileyen Anadolu basınız derinden etkileyen bir dönüşüm. Dijital dönüşümü birlikte yaşıyoruz. O süreci şu anda hep birlikte yaşıyoruz ve bunun sancılarıyla birlikte çekilmektedir.

Ben ilk defa BİK de ki konuşmalarında bunu ifade ettim. Elbette şimdi reform, reform olan hemen dijital medya süreci sancılarla birlikte atlatacağız ama bunu atlatırken de sizlere bizler ne kadar yardımcı olabiliriz, Birlikte bu süreci atlatacağız .

BİK seçiminde bana destek verdiniz , birçoğunuzu tanıyorum. Oylarıyla destek verdiniz bana. Sizleri seçtiniz, gönderdiniz. Bende BİK de sizin sesiniz olmaya çalışıyorum gücümün yettiği yere kadar !..

Mehmet Ali Dim : Ben de orada bulunduğum süre içerisinde tabii ki sizlerin özellikle bu dijital dönüşümle ilgili yaşadığınız sorunları en yakından bilen kişi olarak hem genel kurulda Konuşma yapıyorum. Bu konudaki şikayetleri dile getiriyorum. Talepleri dile getiriyorum. Ama bu sürecin sancılı atlatılması gerekiyor. Bunu çok iyi biliyoruz.

Mehmet Ali Dim: Bunun öncesinde özellikle şu an geleneksel bir şekilde başka bir faktörden bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi Sosyal Medya , dijital medya bu işler Şu anda geleneksel medyanın önüne geçmiş bulunuyor.

Gazetelerimize internet sitemize sahip çıkacağız, biz gazeteciyiz sosyal medya fenomeni değil, biz gazetecilik yapacağız.. Eğer sizler de sosyal medya kullanıyorsanız bunu çok iyi gözlemliyorsunuz. Bir tweet atıyorsunuz ya da bir paylaşımı yapıyorsunuz ya da Instagram paylaşımı yapıyorsunuz. Binlerce kişiye ulaşıyorsunuz. Ama geleneksel medyada bir haber yazmak oluşturmak, haberi paylaşmak, bunlar elbette meşakkatli bir şey. Ama sosyal medyada bunu birkaç saniye içinde dakikalar içinde yapabiliyorsunuz.

osmaniye-1-001.jpeg

Dim : İşin kolaylığı var. Ve hep diyoruz ki sosyal medya Facebook gibi. Yani McDonalds'a gidip hamburger almak. Yanına kimse almak gibi. Ama geleneksel medyada bir restoran buna alakat diyoruz. Masaya oturup garsonu çağırıp işte hangisini yiyip karşıma fikir sormak bize gerekirse çağırıp aşçı mı ettiğinde en güzel neyi yaparsın demek değil mi? Böyle daha çok zamana ihtiyaç olan bir şey.

İkisini ben böyle yoruluyorum. Geleneksel medya olmazsa olmazımız ama sosyal medya şu anda geleneksel medyayı tehdit eden bir husus haline geldi. Ben benim üzüldüğümde üzüldüğüm bir şey var. Ve birçok meslektaşımıza da bunu söylüyorum. Meslektaşlarımızla, sosyal medya kullanıcıları doğrudur. Ama görüyorum ki bizim meslektaşlarımız da belki de sizde de vardır bunlar. Ki bunu Yapmayın diyeceğim. Rica edeceğim sizden. Sosyal medyadan haber paylaşımı yapma.

Haberlerimizi lütfen kendi sitemizden haber olarak kullanın. Gazete mümkünse sosyal medyada küçük bir başlıkla link paylaşımı yapın.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim: Emeğinize saygınız olsun, sizler gazetecisinin Yani sosyal medyanın etkisini kendi sitenize haber sitenizde pratik olarak algılaya bilmelisiniz. Ya alabilmelisiniz. Yani bizim arkadaşlarımız maalesef haberi direkt sosyal medyada yazıyorlar.

Dim : Şimdi biliyorsunuz onay aldığınız zaman Twitter'da özellikle teşkilatıyla Twitter hiç tartışamadım hala. İkisi de sınırlama da yok. İstediğiniz kadar mecburen koyabiliyorsunuz. Zaten haberi veriyor.

Dim: Sosyal medya da ki Haber : Burada yayınlanan haberi Facebook'ta veya x'te yayından haber edin. Size ne geliyor katkısı var arkadaşlar. Siz çalışıyorsunuz onlar para kazanıyor..

Bir katkısı var mı size? Maddi olarak bir getirisi var mı? Yok. Bir de henüz boş kalıyor. Para yok. Üzerinden para kazandık. İkisi de Amerikan şirketi. Yani hiçbir faydası toplumsal anlamda da ifadesidir. Bu nasıl? Ve sosyal medyada yayınlanan paylaşımda yüzde doksanını ben söylemiyoruz. Dezenfekasyon raporlarına bakın. Yüzde doksanı gerçekmiş. Yani doğru olmayan bilgiler içindir. Yüzde on sadece haber ve doğru ..

Eline bir kalem alan , şeyi paylaşabiliyor. Bizler de bunun inanıyoruz. Okuyucu olarak, sosyal medya kullanıcısı olarak görüyoruz, okuyucu olarak. Gazeteciler, sosyal medyayı bu da bir araştırma sonucudur.

En çok ve en doğru kullanan kişilere ulaşıyor. O da güzel bizim açımızdan. Yani gazetecilik sosyal medyayı kullanıyorsa doğru bilgiyi paylaşan eğer gazeteci değilse sosyal medya kullanıcısı sıradan bir kişiyse yalan. Onu da ifade edelim. Şimdi tabii sosyal medya kullanıcılarının gazeteci olarak görüldüğü veya süreci de yaşıyoruz. Bakıyoruz etrafımızda sosyal medyada adamın birkaç bin takipçisi var. Kendini terk ediyorlar. Hatta bir çok sosyal medya kullanırsın yazıyor. Organizasyon, paylaşım için şu telefon numarasını arayın. Ya da şimdi onu da kendisine bir para kazanmak için araç olarak kullanıyor. Ve kendisini gazeteci olarak işte gazeteci falan değil.

Mehmet Ali Dim : gazeteci kimdir en başta? Ekmek parası mı kazandın ? Evine ekmek götüren onların böyle bir kaygısı yok ki. Değişik işler yapan ama sosyal medyada hasbelkader kullanmaya başlamış. Oradan da ya bir şeyler gelsin diye düşünelim. Tabii şöyle bir gerçek var Özellikle son dönemde içten tabii YouTube kullanımının artması YouTube bugün Facebook'a geçti biliyorsunuz. Dünyanın en çok kullanılan şu uygulama haline geldi.

YouTube üzerinden yapılan yayınlar özellikle önemli gazete işlerinde yayınlar var. Binlerce milyonlarca insanı yayınlar. Bu bir gerçek. Ben onların olmasından yanaymı Yani onları engellemek mümkün değil. Yani sonuçta medya derken YouTube'u bir kenara koyuyorum. Çünkü YouTube görsel olarak, video olarak yayınladığı için hem de hukuki olarak da yerine getirilen belki biliyorsunuz Türkiye temsilciliği de var.

Biliyorsunuz. Dolaysıyla YouTube korkulacak bir mecra olmaktan çıktı şu an. Ama bir Facebook bilgisi önemli değil. Bunların temsilcisi de atamadılar Türkiye'de. Hukuk yerde hiçbir şeye cevap vermiyor. Mahkemeye gitseniz mahkeme karar verse bile uygulamıyor.

Yani dolaysıyla böyle bir süreci yaşıyoruz. Sizlerden rica lütfen sosyal medya kullanırken daha dikkatli olalım. Biz medyamıza zarar verecek paylaşımları yapmayalım. Paylaştıkça haberleri küçük bir cümleyle, tek bir cümleyle başlık altında liglerimizi paylaşalım.

Hisselerimizle pratik alalım artık. Ya da gazetemizdeki haberi paylaşalım. Gübre olarak insanlar gazete almaya teşvik ediyor. Bu birinci konu. İkincisi gelecekle alakalı, sosyal medya kullanımı tabii hangi boyuta gidecek bilmiyoruz. Bu konuda da eee Adalet Bakanlığımız nasıl olursa temas ettik. Seçimlerden sonra kendisinden gidip görüşeceğiz.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim : Ne kadar başarılı olabiliriz bilmiyorum. Ama biz bunu deneyeceğiz en azından. önümüzdeki süreçte biliyorsunuz dijitalleşmeme geçirdiği başka bir şeydi. Bilmiyorum. Bir gazetenin adı ne? Var mı? Var. Var değil mi çoğunuz Yani sayfaları uygulamasından sayfa sayma yayınlıyor musunuz? Kimler yazıyor bunu? Var mı? Çok güzel. Şimdi yakın gelecekte yani birkaç yıl içinde duracak olan bir şeyi hissediyorum.

E gazete uygulamalarında yani elektronik gazete sayfası uygulamalarına ki bugün Türkiye'de biliyorsunuz basılmayan, siz gazete, pencere, oksijen bilme var ya olduğu gibi e-gazetelerde beş milyon bir yani böyle bir düzenlemeye doğru gidiyoruz. Belki önümüzdeki dönemde hayata geçebilir.

Kendi isteğinizin altında elbette. Burada yayınlayın. Ve ileride bunu kararlı hale getirebilirsiniz. Yani matbaalara bakmadınız gazetecilik. Satışını yapım yapmadan gazeteyi pazarlayabilirsiniz.

Yani kredi kartıyla insanlar bunu aylık altı aylık, üç aylık her neyse ya da yıllık satın alabiliyor. Bu imkanı vermek durumundayız. Ha ücretsiz de verebilirsiniz ama bence ücretli olması daha iyidir.

Ücret ödemesi daha kıymetlidir. Onu da söyleyeyim yani. Bununla ilgili biz önümüzdeki süreçte buna hazırlanalım arkadaşlar. Bir de tabii basın İlan Kurumunun ııı yeni bir oluşturula biliyorsunuz.

Bir kamera kitleye bir sistem. Bir tanesi hepiniz biliyorsunuz değil mi? Ya bu destelerin şu anda abes veren sayaçlık makamında yani kriterlere uyuyorum uymuyor onu.

Onun ölçümüne bir uygulama. Bu Şu anda deneme aşamasıdır diyebilirim. Çünkü önümüzdeki süreçte daha farklı şekilde geliştirilecek ve bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şu an Türkiye'de küçük koruma kuruluşlarının akreditasyonu aldık. Yurt dışındaki kuruluşlar bir gibi ya da işte o da işlem görmeye yani şu anda biraz demo şeklinde gidiyor.

Ama başarılı bir uygulama. Onu da söyleyeyim. İlerleyen süreçte mesela en çok şikayet edilen konu mesela belirtiliyor. İki sitenin hangi saatte kaç fitre ya da kriterlerine ne kadar uyduğunu bilmiyorum. Örneğin saat beşte bakmalıyım diyor. Gece on ikiye kadar tamamlamalıyım diyen arkadaşlarımız var. Doğru mu? Bunu göremiyorum. Mesela burada görebiliyorsunuz değil mi? Ama bitkisel analizi göremiyorsunuz. Göremiyorsunuz. Dolaysıyla bunu gösteren bir sistem gelmesi gerekiyor. Bu yapılıyor arkadaşlar.

Yakında bunu zaman kitle anlık o anda kaç tane trafik almışsınız? Kaç tane sekiz ziyaretçi? Kaç tane, kaç tane yakalanmış? Kaç sayfa gösterilme olmuş? Bir tane orada göreceksiniz.

Çok yakın burada olacak şey. Onun dışında biliyorsunuz kriterlerin Osmaniye ölçeğinde söylemiyorum yani Türkiye genel sonuçları. Osmaniye'deki kaçıncı bölge başkanı? Beşinci olması lazım. Evet. Beş olması lazım. birçok bölgede kriterler gibi sıkıntılar var.

Mesela Konya'yı kabul edelim. Konya'da işte altmış üç dakika diyoruz vesaire şimdi Konya'nın nüfusu merkez nüfusu bir milyon bir buçuk milyon. Konya'nın Iğdır'ı da var. On beş bin nüfuslu örneğin satıyorum. Buralarda aynı kriterler geçerli.

Şimdi düşünün. Bozkırda bu işi var. Bu mesela çocukta da yaşlı da dahil bir sene kurban da var kullanmayan buradaki bir sitenin altmış bin görüntülü ama yirmi bin sekiz nasıl yakalayacak? Yani çok adaletsiz bir uygulama söz konusu. Yani biz bu konuda ben ciddi mücadele veriyoruz. Daha adil bir işlem kriterlerin daha adil olmasını sağlayabiliriz ve bir sistem oluşturabiliriz diye de defalarca konuştuk

Konuşmadan sonra KGK üyeleri genel Başkan sorularını sordular.. hoş sohbetten sonra gece sona erdi.

İftar yemeğine : Mersin İl Temsilcisi Abdullah Biçer, Gaziantep İl Temsilcisi Meral Ay , Hatay Esma Kural, Kahramanmaraş İl temsilcisi Faruk Aktemur, Onur Kurulu Üyesi Bekir Doğan, üyelerimiz Halil Hınaz, İlker Yiğen, Fatih Eskalen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.