Kar Senesi , Var Senesi

Kar Senesi , Var Senesi
Kahramanmaraş’ın özellikle kuzey ilçeleri ve yükseklere kar yağması çiftçileri mutlu etti, çiftçiler için ne anlam ifade ediyor? Diye sorduk, İşte sorunun cevabı...”Kar senesi var senesi” diyorlar..

Kar Senesi var Senesi !

BEKİR DOĞAN

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ın özellikle kuzey ilçeleri ve yükseklere kar yağması çiftçileri mutlu etti, çiftçiler için ne anlam ifade ediyor? Diye sorduk, İşte sorunun cevabı...”Kar senesi var senesi” diyorlar..

Yaz aylarında bölgeyi etkisi altına alan kuraklık sonrasında, buğday tarlalarının karla kaplanması çiftçiler arasında sevinçle karşılandı.

Kahramanmaraş Elbistan, Afşin , Göksun, Nurhak, Çağlayancerit, Ekinözü ilçeleri ve yüksek kesimlerinin beyaza bürünmesi kar yağışının buğday için olumlu bir etki sebep olduğunu belirten çiftçiler : Yağışların ekinlerimiz için çok iyi oldu.. "Bu dönemde kar yağışını bekliyorduk ve nihayet geldi. Soğuyan havalar ve kar yağışı, buğdayın sağlıklı bir gelişim göstermesine katkı sağlayacak. Kar suları toprağı nemli tutacak, bu da bitkinin beslenmesine olumlu yönde etki edecek. Aynı zamanda gübre atacak çiftçiler için de faydalı olacak." dediler..

Kurak geçen kışlara karşın Kar senesi var senesi olduğunu ifade eden vatandaşlar bu yıl daha iyi durumdayız. Güzel bir kar yağışı aldık ve umarım yağışlar devam eder, bereketli bir yıl geçiririz." dedi.

Şubat ayında da kar yağışı devam ederse, Mart Nisan yağmurları ile çiftçilerin yüzünün güleceğini ifade ediyorlar..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.