HY Atelier İlk Kez Sahneye Çıktı
HY Atelier İlk Kez Sahneye Çıktı
“Yeniden Bahar” Buluşmasında Kadın Dayanışması ve Üretimin Gücü Ön Plandaydı
HABER : Gülay Doğan
KAHRAMANMARAŞ – Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Yeniden Bahar – Ve Biz Baharda Çiçek Açarız” temalı ürün lansmanı ve bazlamalı kahvaltı programı, Expo Kahramanmaraş’ta yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Kadın emeğini üretime dönüştüren HY Atelier’in ilk kez kamuoyuna tanıtıldığı program; dayanışma, yeniden başlama ve umut temaları etrafında anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Kahramanmaraş’ın önde gelen kadınlarının yanı sıra farklı şehirlerden gelen davetlilerin de katıldığı etkinlikte, kadın istihdamı ve sosyal üretim odaklı çalışmalar büyük ilgi gördü.
Programın açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Zeynep Nur Mahçiçek, 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden ayağa kalkmanın dayanışma ve üretimle mümkün olduğunu belirtti.
Mahçiçek konuşmasında, “Bugün üçüncü iyilik soframızı kurduk. Vakfımız 6 Şubat depremlerinden sonra kuruldu. Kırmızı Bisiklet Yetimler Projesi iki buçuk yıldır aralıksız devam ediyor. Çocuklarımızdaki değişimi hep birlikte görüyoruz. Bugün de onlar için bir aradayız. Özel gereksinimli çocuklarımız için de çalışmalarımız sürüyor. Engelli çocuğu olan annelerin üretimde yer aldığı bir atölye kurduk. Bugün ilk koleksiyonumuzu sizlerle buluşturuyoruz. HY Atelier sadece bir üretim modeli değil; kadınların yeniden güçlenme, hayata tutunma ve umut üretme hikâyesidir” dedi.
Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Üyesi Zehra Onur ise kadınların ekonomik hayata katılımının sosyal iyileşmenin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı.
Onur, “Kadınlarımızla birlikte bir marka oluşturuyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan önemli bir makine desteği aldık. Halkbank’ın kadın istihdamına yönelik desteğiyle proje daha da güçlendi. Bir sofra tekstili markası oluşturduk. Satışlardan elde edilen gelir ise Kırmızı Bisiklet Deprem Yetimleri Projesi’ne aktarılıyor” ifadelerini kullandı.
Programın özel konuğu olan oyuncu Açelya Akkoyun da kadın emeğinin görünür olmasının önemine dikkat çekerek, Hayat Yeniden Vakfı’nın ortaya koyduğu çalışmanın örnek bir sosyal dayanışma modeli olduğunu söyledi.
Akkoyun konuşmasında, “Bir anne güçlenirse çocuk değişir, toplum değişir. Bu nedenle annenin gücünü çok kıymetli buluyorum. 6 Şubat büyük bir sınavdı. Acıyı sadece konuşup büyütmek yerine çözüm üretmek gerekiyor. Hayat yeniden başlar, aslında hayat her an yeniden başlar” dedi.
Etkinlik boyunca davetliler, HY Atelier bünyesinde üretilen tekstil ve el emeği ürünleri inceleme fırsatı bulurken, kadın üreticilerle sohbet ederek üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.
Samimi atmosferiyle dikkat çeken program, kadın dayanışmasını ve ortak iyileşme ruhunu güçlendiren anlamlı bir buluşma olarak hafızalarda yer etti. Etkinlik, aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.