Malatya Çevre Yolu Ağustos Sonu Açılıyor

Malatya Çevre Yolu Ağustos Sonu Açılıyor
Kahramanmaraş Kuzey Çevre yolu, Güney Çevre yolu ihalesi var mı bunu merak eden Kahramanmaraşlılar bu haber üzerine BakanUraloğlu seslenerek ," bir de Kahramanmaraş' gelseniz ," dedi.

Malatya Çevre Yolu Ağustos Sonu Açılıyor

MALATYA - Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Malatya Çevre Yolunun Ağustos ayında açılacağını söyledi.

Kahramanmaraş Kuzey Çevre yolu, Güney Çevre yolu ihalesi var mı bunu merak eden Kahramanmaraşlılar bu haber üzerine Bakan
Uraloğlu seslenerek ," bir de Kahramanmaraş' gelseniz ," dedi.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Merkezli, Pazarcık, ve Elbistan depremleri sonrasında Kahramanmaraş Hatay Adıyaman ve Malatya en çok yıkımın olduğu iller oldu.

Malatya Çevre Yolu’nun ağır tonajlı taşıt trafiği ve transit geçişlerden dolayı kapasitesinin üzerinde hizmet veren şehir a merkezinden geçen mevcut yolda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltması bakımından şehrin gelişimi ve trafik güvenliği için çok kıymetli proje olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, “BSK Kaplamalı bölünmüş yol olarak inşa ettiğimiz çevre yolumuzun toplam uzunluğu 53,5 kilometre. Projemiz kapsamında 13’ü köprülü kavşak olmak üzere toplam 23 adet köprü de inşa ediyoruz. 26,1 kilometrelik 1. Etabını 2 Nisan 2022 tarihinde hizmete açtığımız çevre yolumuzda 31,7 kilometrelik kesimi ve 1.561 metre uzunluğunda 14 adet köprüyü tamamladık.

malatya-cevre-yolu1.jpg

Bu yıl içeresinde de 6,5 kilometrelik yolu daha ve 301,5 metre uzunluğunda 3 adet köprüyü tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki ağustos sonu itibariyle bu 6,5 kilometrelik kesimi de tamamlayarak 12,1 kilometre uzunluğundaki 2. Etabı da bitireceğiz. Böylece Battalgazi Kavşağı’na kadar toplam 38,2 kilometrelik kesimi trafiğe açmış olacağız. Tabi kalan 15,3 kilometrelik kesimler için de en kısa zamanda çalışmaları hızlandıracağız.” şeklinde konuştu.

“60 Dakika Olan Şehir Geçişi 25 Dakikaya Düşecek”

Yolun tamamının hizmete sunulmasıyla; trafiğin pik saatlerinde geçiş süresi 60 dakikaya kadar çıkan şehir geçişini 25 dakikaya düşüreceklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Böylece bu yolumuz ile zamandan 352 milyon lira, akaryakıttan 229 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 631 milyon lira tasarruf edeceğiz.

Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 19 bin 177 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca; şehrin kuzeyinde bulunan Organize Sanayi Bölgelerine ve yerleşim merkezlerine ulaşımda kolaylaşacak.

malatya-cevre-yolu.jpg

Ve elbette Malatya’daki turizm faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecektir.” açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş Güney Çevre yolu ve Kuzey Çevre yolunun bağlantılarını acilen yapılması için Kahramanmaraşlılar Bakan Uraloğlu Kahramanmaraş davet ettiler..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.