Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincik’te Vatandaşlara Hitap Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincik’te Vatandaşlara Hitap Etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına 6 Şubat depremlerinde Sincik’te yaşamını yitiren 85 kişiye Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincik’te Vatandaşlara Hitap Etti

Adıyaman programı kapsamında, Kâhta’dan Sincik ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına 6 Şubat depremlerinde Sincik’te yaşamını yitiren 85 kişiye Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Depremde ilçede 225 binanın yıkıldığını, 188 binanın da acilen yıkılması gereken durumda olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaybettiğimiz canları geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları telafi edecek imkâna sahibiz. İnşallah ilçemizdeki hak sahiplerine konutlarını ve köy evlerini en kısa sürede teslim etmeye başlayacağız. Rabbim ülkemizi, milletimizi, şehrimizi her türlü afetten, kazadan, beladan korusun” ifadelerini kullandı.

Deprem gününden bu yana şehirleri yalnız bırakmadıklarını ve her fırsatta geldiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketinin yıl dönümü vesilesiyle Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa’nın ardından Adıyaman’da da vatandaşlarla buluştuklarını, programlarına Kâhta ve Sincik’i de dâhil ettiklerini anlattı.

“DEPREMİN İZLERİNİ BİRER BİRER SİLİYORUZ”

Sincik’e vefa borçları olduğuna, ilçenin her seçimde rekor oy oranlarıyla kendilerinin yanlarında yer aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincik’in mayıs seçimlerinde de yüzde 95’i bulan bir oy oranıyla yine yanlarında olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015’te de “teşekkür” için ilçeyi ziyaret ettiklerini hatırlatarak, bugün de katıldıkları programlarla Adıyaman’da baştan sona dolu dolu bir gün geçirdiklerini ifade etti.

“Tarihin, kültürün, medeniyetin, sanayinin, tarımın hepsinden önemlisi güzel insanların şehri Adıyaman’ı adeta ‘acıyaman’a çeviren depremin izlerini birer birer siliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Sadece bununla kalmıyor, şehrimizin önüne daha güzel, daha müreffeh ve aydınlık bir geleceğin kapılarını açıyoruz. Dünyada, 6 Şubat depremleri gibi bir felakete maruz kalıp da bu kadar çabuk toparlanabilecek pek az ülke vardır. Tabii bunu söylerken şu gerçeği de unutmuyoruz, yaşadığımız yıkım ağır, ülkemizin geçtiği yollar çetin, mücadelemiz büyüktür. Bu yolda en büyük gücümüz sizler de aramızdaki şu gördüğünüz birliktir, beraberliktir, kardeşliktir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez/ Toplu vurdukça yürekler onu top bile sindiremez.” dizelerini anımsatarak, Sincik’te toplu vuran yüreklerin muhabbetine şahit olduklarını söyledi.

Sincik’teki güzel manzaranın tüm Türkiye’ye örnek olacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Ekranları başında şu anda bizi izleyen milletime diyorum ki Kâhta’ya bakın, Sincik’e bakın, şu birlik, beraberlik, İnşallah ülkemizin daim birliği beraberliği olsun bilhassa da her meseleyi, her hadiseyi, her gelişmeyi milletimizi birbirine düşürmenin, ülkemizi tökezletmenin, devletimizi zayıflatmanın bahanesi hâline getirmek isteyenler, şu manzaraya baksınlar. Ülkemizin nüfus ve toprak büyüklüğü bakımından en mütevazı ilçelerinden Sincik’in sergilediği haysiyetli duruştan alacakları çok ders var.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi ülkesinin felaketinden, kendi milletinin sıkıntılarından medet umacak seviyeye düşenleri üzüntüyle takip ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Daha kötüsü, beklediğini bulamayınca dönüp kendi ülkesine ve halkına husumet besleyecek, hakaret edecek, iftira atacak kadar alçalanlar var. Onlara da yazıklar olsun. Deprem gibi ortak bir acı karşısında bile kendi küçük hesaplarından vazgeçemeyenleri mahşeri vicdana havale ediyoruz. Biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla her alanda olduğu gibi mahalli idarelerde de ülkemizi hak ettiği yere çıkarmanın mücadelesini vermeyi sürdürüyoruz.”

“CUMHURİYETİMİZİ İKİNCİ ASRINDA HER ALANDA DÜNYANIN YILDIZI HÂLİNE GETİRMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimin ne dediğine değil, Adıyaman’ın neye ihtiyacı olduğuna, Sincikliler için ne yapabileceklerine baktıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Tarih boyunca nice toplumların yükselişine, nice medeniyetlerin yayılışına şahitlik eden bu toprakları Allah’ın izniyle ebedi vatanımız olarak tescilledik, hiç kimsenin bu kutlu ahdi bozmasına izin vermeyiz. Kendimizden öte nesiller boyu bu toprakların havasını soluyacak, suyunu içecek, ekmeğini yiyecek evlatlarımız için bu davayı zaferle taçlandırmaya mecburuz. Mesele sen ben meselesi, şu parti bu parti meselesi değildir. Mesele millet olarak inancıyla, kültürüyle, medeniyetiyle hayalleriyle, hedefleriyle topyekûn başlattığımız şu kıyamı başarıya ulaştırma meselesidir. İşte bunun için ne diyoruz, Türkiye Yüzyılı diyoruz. İşte bunun için Cumhuriyetimizi ikinci asrında her alanda dünyanın yıldızı haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Sincik’e duyduğumuz derin muhabbetin sebebi de işte bu mücadelede samimiyetle ve bila kaydü şart hep yanımızda yer almasıdır.”

Yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle bir kez daha “geçmiş olsun” dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybedenleri rahmetle yâd ettiğini söyledi.

Konuşması sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu sahneye çağıran Erdoğan, Sincik-Malatya kara yolu ile Sincik-Kâhta yolunun en kısa sürede yapılması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra alandakilere, “Şimdi hazır mısınız? Öyle bir seslenelim ki buradan bütün çevre duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber 31 Mart’ta tüm sandıkları patlatacağız. İnşallah 31 Mart gecesi sandıklardan bu müjdeyi bekliyoruz” diye seslendi.

İlçedeki temasları kapsamında Sincik Kaymakamlığı’nı da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaymakam Yunus Emre Bozkurtoğlu’ndan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Adıyaman Valisi Osman Varol da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.